Yeni Umut Anaokulu, yeni umutlar ile okullarına gelen çocukları; vizyon sahibi, gerektiğinde risk alabilen ve risk yönetimi gerçekleştirebilen, özgüven sahibi, kendi ayakları üzerinde durabilen, üreten, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, inceleyen ve araştıran, ülkesine faydalı, doğayı koruyan, seven ve tüm değerlere saygılı bireyler olarak yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır. Uygulamış oldukları etkili eğitimler ile kendilerine verilmekte olan bu kazanımları içselleştirebilen ve bir yaşam şekli olarak görebilen bireyler olarak topluma kazandırabilmektir. Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler, ilkeler ve inkılâplar doğrultusunda yollarına devam edebilmeyi ayrıca amaç edinmektedir.
İlginizi Çekebilir: Çikolata Anaokulu
Yeni Umut Anaokulu, Türkiye’nin dört bir yanında başarıdan başarıya yelken açan bir eğitim kuruluşu olma yolunda ilerleyebilme hedefindedir. Türkiye coğrafyasının kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına geniş bir alana yayılma amacıyla; öğrencilerin velileriyle ve sosyal çevreleriyle, her bir bireyin eğitim hakkından eşit bir biçimde yararlanmakta olduğu ve örnek alınan bir eğitim kurumu olabilme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Okulun kadrosunda yer alan, deneyimli eğitimciler okula yeni bir umut ile gelen her bir öğrencinin duygusal, ruhsal ve fiziksel gelişimlerini önemseyerek, değerlerine ve ülkesine sahip çıkmayı özümsemiş bireyler olarak yetiştirebilmeyi amaç edinmektedir.
Her bir öğrenci öğrenebilir, yeter ki gereken imkân ve zaman yaratılsın felsefesi ve anlayışı doğrultusunda başarının diplomadan ibaret olmadığını, başarının her bir öğrencinin kendilerine katmış oldukları pozitif değerler çerçevesinde şekillendiğini düşünmekte; bu sebeple okulda öğrenim görmekte olan her bir bireyin bireysel ve değerli ayrılıkları olabileceğinin bilincindedir. Bu çerçevede eğitim ve öğretimde pasif kalmış olan değil, aktif öğrenciler yetiştirebilmeyi her daim ilk amaç olarak kabul etmektedir. Etkili kültürel, sosyal ve eğitim çalışmaları ile öğrencilerinin onlarda var olan gizil güçlerini, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilme kararlılığındadır.
Eğitim geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Umutlu öğrencilere öğrenme süreçlerinde en geçerli ve güncel teknolojik imkânların yanında uygun sosyal ortamlarının da sağlanmasını amaçlamaktadır. Huzurlu eğitim ortamlarının, başarıyı olumlu yönlerde etkileyebilmesi amacıyla gerekli koşulları oluşturabilmek, öğrencilerine aidiyet duygusunu yerleştirebilmek, farkındalık ve farklılık bilincini aşılayabilmek vazgeçilmezlerinden olmuştur. Modernizm, ulusaldan evrensele doğru bir köprü olma, ben duygusundan yola çıkarak bize ulaşabilme felsefesi gelecek ışıkları; Türk Milli Eğitiminin temel amaçları da başlıca yol haritalarıdır.
3 ile 6 yaş arasındaki çocukların eğitimlerinin öneminin farkında olan kurum öğrencileri için sıcak ve güvenli bir ortam kurarak eğlenirken öğrenen başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmektedir.
Yeni Umut Anaokulu; Sorgulayıcı öğrenme yaklaşımı ve duygusal zekâyı geliştirme teknikleri ile
- Çocukların sosyalleşebilmesini,
- Kendilerine güvenen çocuklar yetiştirmeyi,
- Güven duygularını geliştirebilmeyi,
- Saygı, sevgi dolu ve mutlu çocuklar yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır.
İlginizi Çekebilir: Küçük Orman Anaokulu
Yeni Umut Anaokulu, evrensel alanlarda ortak dil olarak kullanılmakta olan İngilizceyi farklı beceriler ile öğrencilerine kazandırabilmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç çerçevesinde öğrencilerin İngilizce konuşabilme, dinlediklerini anlama, sahip oldukları yaş düzeylerine uygun sözcükleri ve cümle kalıplarını kullanma, kazanmış oldukları becerileri, yaş düzeylerine uygun biçimlerde geliştirerek pratiğe geçirebilme, kültürel etkileşimlerine katkılarda bulunarak kültürlerarası farklılıklara farkındalık oluşturabilmelerine ışık tutabilmeyi amaçlamaktadırlar. Farklı beceriler edinmelerini sağlarken farklı düşünebilme becerilerinden, uygulanmış olan ve onaylanmış güncel gelişimlere uyum sağlayabilen birbirinden değişik öğretim tekniklerinden faydalanmaktadırlar. Bu öğretim tekniklerini pek çok eğitici ve öğretici etkinlikler ile desteklemektedirler. Mimik tekniği ve görsel kaynaklar ile cümle kurma ve telaffuz becerilerini geliştirebilmelerine katkılarda bulunmaktadırlar. Öğrencilerin dili akıcı bir biçimde kullanmalarına, kendilerini özgüvenli biçimlerde ifade etmelerine yardımcı olabilecek etkinlikler ve yarışmalar düzenlemektedirler.
Kurumda Almanca dersleri dört temel beceriyle birlikte işlenmektedir. Konular anlatıldıktan ve kelimelerin telaffuzlarının üzerinde durulduktan sonra Türkçe anlamlarına bakılmakta konuyla alakalı etkinlikler eşliğinde öğretilen yapılar ve kelimeler pekiştirilmektedir. Almancayı daha iyi kavrayabilmeleri için şarkılar dinletilmekte ya da videolar izletilmektedir.