Sihirli Orman Anaokulları

Sihirli Orman Anaokulları

Sihirli Orman Anaokulları

 

Sihirli Orman Anaokulları, 3 ve 6 yaş arasında yer alan okulöncesi çocuklara, 2008 senesinden itibaren eğitim hizmeti vermekte olan bir okulöncesi eğitim kurumudur.

 

Okulöncesi eğitimler, çocukların duygusal ve sosyal anlamda büyümelerine yardımcı olmaktadır. Çocukların müzik, dans, sanat, oyun, tanıma ve kullanma becerileri, düşünme becerileri, motor becerileri ve dilleri; başkalarıyla etkileşim kurmalarıyla ve hareket etmeleriyle gelişim gösterebilmektedir. En önemlisi de çocuklar iletişim becerilerini genişletirken ve geliştirirken, yaratıcı olmayı öğrenmekte ve özgüvenlerini geliştirmektedir. Sihirli Orman Anaokullarında çocukların bu gelişimlerinin desteklenmesi matematik ve okuma yazma becerileri ile sağlanmaktadır

 

İlginizi Çekebilir: Afacan Çocuk Anaokulu

 

Sihirli Orman Anaokulu Vizyonu;

 

Öncelikle güven duygusunun ve sevginin kazandırılabilmesini hedef almakta olan kurum, uygulamakta oldukları eğitim ve öğretim faaliyetlerinde; çocukların bireysel farklılıklarını ve yaş özelliklerini göz önünde bulundurarak, uygun şartların oluşmasını sağlayarak, çocukların her birinin ilkokul yaşamına okul sevgisi kazanarak hazırlanabilmelerine yardımcı olabilmeyi amaçlamaktadır.

 

Bazı uygulama programlarında görülmekte olduğu gibi eğitimin, öğrencilerin kendilerine sunulmakta olan bilgileri ezberleyerek,  istenilen zamanda ve istenilen şekilde aynen tekrarlanmasından ibaret olmadığına inanmakta olan bir kurumdur. Sihirli Orman Anaokuluna göre eğitimin temel amacı;  ezberlenmiş olan bilgileri, öğretmene doğru yanıt olarak tekrarlamakta olan öğrenciler yerine, nasıl öğreneceğini ve düşüneceğini bilen bireyler yetiştirebilmektir. Yani eğitim; 21.yüzyılda çalışabilmek, yaşayabilmek ve her ortama uyum sağlayabilmek için, kendi kendilerine yetebilen, problem çözebilme yeteneklerine sahip, yaratıcı bireyler olunabilmesinin sağlanmasıdır. Bu nedenle kurum, 0 ile 6 yaş arasındaki dönemin ve okulöncesi döneme ait eğitimlerin öneminin farkında bir eğitim programı hazırlayarak öğrencilerine sunabilmeyi hedeflemektedir.

 

Sihirli orman Anaokulu Misyonu

 

Özel okullar statüsünde belirlenen yönetmeliklere ve programlara uygun olarak çocukların sorgulayan, araştıran, karşılamış oldukları sorunları özdenetim sağlayarak aşabilen bireyler olarak yetiştirebilmenin yanı sıra çocukların öz bakım becerilerini geliştirebilmeyi, sosyal , dil, bilişsel ve psikomotor  gelişim alanlarına destek olabilmeyi  hedeflemektedir. ezbersiz eğitim ve aktif öğrenme çalışmaları uygulamaya özen göstermektedir. Aktif öğrenme, çocukların ilgi, yetenek ve özel beceri alanlarının geliştirilebilmesi amacıyla düzenlenmiş olan bir eğitim programıdır.

 

Sihirli Orman Anaokulunda;

 

-          Öğretmen ve çocuk ilişkisinde problem çözme becerileri ve iletişim hâkimdir.

-          Öğrenmeyi öğrenme asıl hedeftir.

-          Kalıcı ve yaşamın her safhasında kullanılabilecek kazanımlar sağlanmaya çalışılmaktadır.

-          Yaratıcı düşünce ortaya çıkarılarak desteklenmekte ve geliştirilmektedir.

-          Çocuk pasif alıcı konumundan çıkmış, aktif konumdadır.

-          Çocuğa bulunduğu yerden, onun ilgi ve yetenekleri göz önünde tutularak yaklaşılmaktadır.

-          Öğretmen kendi uygulamaları üzerinde düşünen, kendini yenileyen ve hala öğrenen birey konumundadır.

-          Öğretmen yalnızca otorite ve her şeyi bilen bir kişi değil, bilgi dağarcığını geliştirmek ve öğrenmeyi öğrenmek için kaynak konumundadır.

-          Kuralların belirlenmesinde çocuk da etkin bir rol almaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Bilim Çocuk Anaokulu

 

Sihirli Orman Anaokulunda, okul öncesi eğitimde ezbersiz eğitim çalışmaları, gerek aile, gerekse öğretmen ile birlikte özenle yürütülmektedir. Aktif öğrenme, öğrencilere, yetişkinlerin olmasını istedikleri yerde değil çocukların bulunduğu yerde yaklaşmanın gelişimleri açısından daha faydalı olduğunu savunmakta olan bir yaklaşımdır. Çocukların ilgi alanlarını, yetenek ve özel becerilerini geliştirmek için düzenlenmiş olan eğitim programıdır. Çocuklar planlama sürecinin her aşamasına dâhil edilmişlerdir. Etkin öğrenme kavramıyla beraber etkin iletişim yöntemleri birlikte kullanılmaktadır. Aktif öğrenme, öğrenmekte olan kişinin etkinliği şahsen kendisinin başlatmasıyla gerçekleşmektedir. Genellikle hissetme, araştırma, dinleme ve hareket etmeyi içermektedir. Aktif öğrenme, ayrıca yaratıcılık yolunda da en önemli adımlardan biri olarak kabul edilmektedir. Çocuklar büyüklerin gerçek olarak adlandırdığı olayları deneme ve yanılma yoluyla öğrenmektedir. Kafalarında yaşamış oldukları ile alakalı bir teori geliştirerek, bu teoriyi farklı ortamlarda denemesi sağlanır ve deneyimlerinin sonucunda da bu teorinin doğru ya da yanlış olduğu kararına varmaktadırlar. Mesela yetişkinler bir çiçeği kopardıktan sonra suya koymadığında çiçeğin solacağını bilmektedir. Çocuklar ise bu bilgiye kendilerinin başlatmış oldukları bir deneme yolu ile kolayca ulaşmaktadır.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM