Afacan Çocuk Anaokulu
Afacan Çocuk Anaokulu, Bursa’da açılmış olan ilk kurumlar arasında yer almakta olup, bakım ve eğitim hizmeti vermektedir. Otuz yıllık tecrübeleriyle kurumun önceliği ebeveynlere ve çocuklara karşı empatiyle yaklaşabilmektir.
Her çocuğun özel ve yaşam becerilerinin de farklı olduğunun bilinci ile kuruma kayıt yaptırmış olan tüm çocuklara psikolog ve çocuk gelişimi eğitimi uzmanı değerlendirmesiyle kreşi tanıma ve alışma süreci verilmektedir. Kurumun eğitim programları tüm çocukların gelişimlerine ve yaşlarına uygun şekillerde hazırlanmaktadır.
Çocuklar oyunla öğrenmektedir ve kurumda bu felsefeyle yol açarak kişisel oyun ve grup oyunlarıyla çalışmalarına devam etmektedir.
İlginizi Çekebilir: Özel İtalyan Lisesi
Çocuklar ve aileler için danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Tüm yaş gruplarına uygun olarak beslenme tabloları hazırlamaktadır. Çocukların sosyal gelişimlerini destekleyebilmek amacıyla sosyal etkinlikler ve park oyunları öncelikleri arasında yer almaktadır.
0 ile 2 yaş arasındaki bebek bakım eğitimlerinde kuruma yeni başlamış olan bebeklerin alışma süreçlerinde aile bireylerinin eşlik etmelerine izin verilmektedir. Tüm bebekler için güvenliği sağlanmış olan ve yeterli sayıda karyolaları yer almaktadır. Uyku odaları uygun hava sıcaklığında, geniş ve havadar bir yapıya sahiptir. Bebeklerin uyku saatleri, beslenme ve günlük bakımları düzenli yapılmaktadır. Tüm öğretmenleri çocuk gelişimi ve eğitimi mezunu eğitimcilerdir. Bakıcı teyzelerinin ise eğitici anne sertifikaları bulunmaktadır. En az on yıl olmak üzerede alanda tecrübeleri mevcuttur. Gün içersinde aileler bebekleri ile alakalı bilgileri öğretmenlerinden ve bakıcılarından alabilmektedir.
Bebeklerin beslenme odası, oyun odası, emekleme odası ve alt açma odası tamamen ayrı bir bölümde yer almaktadır. Kurumda bebeklerin zihinsel anlamdaki gelişimlerini destekleyecek olan çeşitli oyuncaklar yer almaktadır. Bebeklerin beslenmeleri ve gelişimleri okul ve aile arasında işbirliği ile sürdürülmektedir.
2 ile 4 yaş arası çocuklar alışma süreçlerine ebeveyn destekli eğitimler ile başlamaktadır. Okul ve aile işbirliği sayesinde ilk ayrılık süreci empati kurularak güvenli ilişkiler ile desteklenerek gerçekleştirilmektedir. Günlük programlarını; çocukların motor gelişimlerini destekleyecek olan aktivitelere yer verecek şekilde belirlenmektedir.
- Sınırlı şekilde boyama çalışmaları,
- Basitten başlayarak zora doğru soyunma, giyinme becerileri,
- Gösterilen bedensel hareketleri model olarak yapma, zıplama, hedefe koşma gibi çeşitli spor aktiviteleri,
- Gelişimlerine ve yaşlarına uygun hikâye kitaplarının okunması, anlatılması ve sorularının cevaplandırılması,
- Parmak oyunları oynanması,
- Bilmece, şiir ve tekerleme gibi etkinliklere yer verilmesi,
- Kukla etkinlikleri,
- Taklit içeren oyunlar,
Gibi çocukların sosyal becerilerini destekleyebilecek aktivitelere eğitim programlarında yer verilmektedir. Ayrıca bu etkinliklerin yanı sıra;
- Paylaşımcı davranışları destekleyici etkinliklere yer verilmesi,
- Grup oyunları etkinliklerine katılma çalışmaları,
- Kendi isimlerini, aile bireylerinin isimlerini ve arkadaşlarının isimlerini söyleme etkinlikleri,
- Sebze ekimi, çiçek ekimi ve toprakla oynama gibi bahçe etkinliklerine yer verilmesi,
- Sorumluluk duygularını geliştirecek çalışmalara yer verilmesi çocuklar için uygulanan diğer eğitim etkinlikleri faaliyetlerindendir.
4 ile 6 yaşlarında okula başlayan çocuklarla alışma süreçlerinde kurum, aileler ile işbirliği içerisinde empatiye ve güvene dayalı olan bir anlayışla eğitime başlamaktadır. Gün içerisindeki eğitim programları çocukların gelişimlerine ve yaşlarına uygun olacak şekilde hazırlanmaktadır. Programlarında ana dil etkinliklerine, sosyal becerilere, bilişsel becerilere ve motor becerilerine yer verilmektedir.
Öncelikleri; çocukların gelişim süreçlerinin oyunlarla eğlenmelerine, oyunla öğrenmelerine dayalı olan akılda kalıcı ve etkili bir süreç olmasının sağlanmasıdır. Uyarıcı zenginlikleri ve çevreyi sağlayarak, çocukların günlerini aktif şekilde geçirebilmelerini sağlayabilecek programlar oluşturmaya özen gösterilmektedir. Gün içerisinde çocukların açık alan ihtiyaçları karşılanarak, spor ve eğlence aktivitelerine yer verilmektedir.
Eğitim Anlayışları;
- Çocukları tanıyabilmek, anlayabilmek ve gelişim özelliklerini bilmek,
- Çevreye ve uyarıcı zenginliklere önem vermek,
- Çocuklara birey olarak gereken saygıyı göstermek ilkelerine dayalıdır.
İlginizi Çekebilir: Envar Okulları
Eğitim Programlarını Oluştururken;
- Çocukların motor ve fiziksel gelişimlerinde etkinlik sağlayabilmek,
- Çocuklarda duygusal güveni sağlayabilmek,
- Çocukları okul yaşamına hazırlamak dikkatte alınmaktadır.