Şelale Çocuk Anaokulu

Şelale Çocuk Anaokulu

Şelale Çocuk Anaokulu, 24 yılı aşmış deneyimleri ile hizmet verdikleri beş katlı yuvalarının ön bahçesi, arka bahçesi ve kış bahçesi olmak üzere üç tane bahçeleri yer bulunmaktadır. Sınıfları aydınlık ve ferahtır, yemekleri en az üç çeşit olmasının yanında bir çeşidi et ürünü bulunan yemeklerdir. Ulaşım sırasında servislerinde mutlaka hostes bulunmaktadır.

 

Şelale Çocuk Anaokulunun esas aldığı hedef; çocukların, ezbere dayalı olmadan yaşayarak öğrenmeleri, sorgulamalı bir yaklaşım ile problem çözerek eğitim alabilmelerini sağlamaktır.

 

Şelale Çocuk Anaokulu Misyonu;

 

İlginizi Çekebilir: Çikolata Anaokulu

 

Misyonları; anaokulunda özgün bir program uygulayarak, sektörlerindeki 24 yılı aşmış tecrübeleriyle okul ve aile işbirliği içerisinde çocukları özveri, şefkat ve sevgiyle topluma hazırlayabilmektir. Küçüklerine şefkatli ve büyüklerine saygılı, ailelerine düşkün ve maneviyatlarına bağlı bir nesil yetiştirebilmektir.

 

Şelale Çocuk Anaokulu Vizyonu

 

Vizyonları; ilkeli, öz değerlerine sahip, iletişim yetkileri gelişmiş, sorumluluk sahibi, paylaşımcı, hoşgörülü, yardımlaşan, çevrelerine ve doğaya saygılı, empati yapabilen, sosyal, topluma uyum sağlayabilen, kişilik bilinçleri gelişmiş bireyler yetiştirebilmektir. Ayrıca sorunları araştırıcı ve sorgulayıcı yaklaşımlarla çözebilen, bilgileri keşfederek öğrenebilen, inşa edebilen ve aktif olarak yaşamlarında kullanabilen bireyler yetiştirebilmektir.

 

Şelale Çocuk Anaokulu Hedefleri

 

-          Çocukların manevi, sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlıklı bir biçimde sağlayabilmek,

-          Manevi ve milli değerlere hâkim, merhametli, saygılı,  özgüvenleri yüksek,

-          Sorumluluk sahibi ve üretken,

-          Madeni cesaretlere sahip, kendiişlerini görebilen,

-          Vatanına ve ailesine sahip çıkan, güçlü, karakterli, maneviyatını bilen bir nesil yetiştirmek.

-          Paylaşmayı bilen,

-          Araştıran ve soru soran,

-          Tarihe ve ilime meraklı,

-          Dürüst,

-          Mutlu ve güler yüzlü bir nesil yetiştirebilmektir.

 

Şelale Çocuk Anaokulu Eğitim Sistemi

 

Bilimsel öğrenme ve araştırmanın yollarını keşfedebilmeleri için  proje yaklaşımı kullanmaktadır. Çocukların elinden çıkmış olan her bir ürün çok kıymetli olduğu için Reggio Emilia prensiplerince sistematik biçimlerde sergilenmektedir.

 

Reggio Emilia sistemi, çocukları kendi yapılarına saygı duyarak, kendi hızlarında ilerlemelerine izin verip, zorlama olmadan  eğitim verebilmeyi hedeflemektedir. Reggio Emilia yöntemi temelli eğitim yaklaşımının en önemli bileşenlerinden biri atölye çalışmalarından oluşmaktadır. Bu atölye çalışmaları esnasında çocuklar; sosyal etkileşim içerisinde öğrenmeyi benimseme, başkalarının varlığını ve yeteneklerini kabul etme, kendini ifade etme ve yeteneklerinin farkına varma gibi kavramları öğrenmektedir. Çocuklara somut yaşantılar sunulmakta ve yeni keşifler yapabilmelerine olanak sağlanabilmesi amaçlanmaktadır. Dramatik oyun, heykel ve resim gibi pek çok sembolik yolla kendilerini ifade edebilme olanağı bulabilmektedirler. Çocuklar problem çözümünde akranlarıyla beraber çalışmakta, öğretmenleri de bu esnada onlara yardımcı olmaktadırlar.

 

Sınıflar, sanat temelli öğrenme dâhilinde sanat atölyesine dönüştürülmektedir. Her çeşit uyaranın birbirleri ile bağlantılı ve anlamlı sunulduğu beyin temelli öğrenme gerçekleştirilmektedir. Okulun eğitim sistemi, sorgulayıcı olan eğitim yaklaşımlarını bir araya getirmekte olan gelişim ve yaş özelliklerine uygun karma bir eğitim programdır.

 

İlginizi Çekebilir: Küçük Orman Anaokulu

 

Heyecan vermekte olan matematik çalışmalarını, fen ve doğa deneylerini; sanat etkinliği ve yaratıcı drama ile birleştirerek sınıfa taşıyarak; öğrenmeyi daha eğlenceli, keyifli, sürükleyici ve kaliteli bir hale getirebilmek için esnek bir program olan GEMS programlarından destek almaktadırlar.

 

GEMS etkinlikleri;  matematik ve fen programlarının temellerini oluşturmaktadır. GEMS etkinlileri öğrencilerin sorgulamayı ve sonuç çıkarmayı öğrenerek daha yüksek düşünme sistemleri oluşturmalarını sağlamakta ve kendi başlarına buluş yapmalarına imkân tanımaktadır.

 

GEMS eğitim programı; gözlem yapma, karşılaştırma yapma, uygulama, bilinçli tahminlerde bulunma, deneyler yapma, kendilerini ifade edebilme, düzenleme ve ilişki kurabilme gibi bilimsel beceri süreç kazanımlarının desteklenebileceği niteliklerde hazırlanmış bir programdır. Çalışmalarında azlık ve çokluk, konum, yön, yer, şekil beş duyu, boyut, zaman ve sayı gibi kavramlara sıklıkla yer verilmesine özen göstermektedirler.çocukların, okumayı sevebilmeleri için okulda ciddi çalışmalar yapmakta, yalnızca kitap okuma değil, olayları okuyabilme, kainatı okum gibi çok yönlü  olan  oku ve düşün eksenli çalışmalar yapmaktadırlar.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM