3eN Keşif Dünyası Anaokulu, 36 ile 72 aylar arasındaki çocuklara okulöncesi eğitim hizmetleri verebilmek amacıyla Konya’da yer alan bir kurumdur. Şehrin merkezi sayılan Şefikcan Caddesindeki tek anaokuludur. Kurum, butik eğitim ortamlarıyla okulöncesi eğitim hizmetleri vermektedir.
3eN Keşif Dünyası Anaokulunda eğitim kadrosu, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitimli bir kadrodan oluşmaktadır. Yeteneklere göre farklılaştırılmış eğitim programları ve Native speaker desteği ile çift yabancı dil eğitimi imkânını çocuklara sunmaktadır. Kurumda çocuklar için felsefe atölyelerinin yanı sıra, Türk Beyin Takımı Bireysel Gelişim Programı ve algı çalışmaları ile dikkat geliştirici programlara yer verilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Küçük Orman Anaokulu
Çocukların gelişme ve en hızlı öğrenebilme çağlarının okulöncesi eğitim dönemi olduğunun bilinci ile duydukları, gördükleri ve merak ettikleri her şeye karşı büyük bir samimiyetle soru sormaları ile öğrenmeye doğru attıkları ilk adımlarında kurum olarak onlara en doğruyu öğretebilmektir. Onlara cevap verirken de sorularını bastırmadan cevap vermeye özen gösterebilmektir. Evrensel ve milli kültürlere karşı duyarlı bireyler yetiştirebilmek temel ilkeleri arasında yer almaktadır. Eğitim anlayışları içerisinde çocukların merak duygularının ön plana çıkartılarak ve ilgi alanlarının genişletilerek öğrenme yollarının heyecan verici serüvenlere dönüştürülebilmesi yer almaktadır.
Karar verme yetileri gelişmiş, problemler karşısında çözüme odaklanabilmeyi öğreten, öğretmekten mutlu olan, paylaşmayı seven, yaşamayı ve hayatı seven, kendileri ile barışık bireyler yetiştirebilmekte çizgilerinden asla ödün vermeden eğitim hayatlarına devam edebilmek en önemli hedeflerindendir.
3eN Keşif Dünyası Anaokulunda,
- Piyano eğitimi,
- Drama atölyesi,
- Jimnastik çalışmaları,
- Robotik kodlama atölyesi,
- STEM tabanlı eğitim,
- Proje tabanlı karakter eğitimleri ve
- Tam zamanlı uzman psikolojik danışman desteği gibi etkinlik ve çalışmalara yer verilmektedir.
STEM+A; Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Muhendislik) ve Mathematics (Matematik)+Art (Sanat) sözcüklerinin baş harflerinden meydana gelen bir eğitim sistemidir. STEM+A Eğitim Sistemiyle, teknolojiyi bilimle, mühendisliği matematikle ve sanatla harmanlanması amaçlanmaktadır. Tüm yapılarını bütünleşmiş bir sistem içerisinde STEAM+A eğitim sistemi ile öğretici ve eğlenceli deneylerle matematik ve fen derslerini keyifli hale getirmektedir. Öğrenciler, STEM+A eğitim sistemi ile eğlenerek ve sıkılmadan başarılı olabilecekleri bir bilimsel eğitim tecrübesi elde edebilmektedir.
Ezbere dayalı eğitim sistemi ile yetişen kişiler girişimcilik, üretkenlik, zaman yönetimi ile birlikte uyum ve çalışma gibi beceriler kazanamadığından, araştırmacı ve meraklı olan yönlerini geliştirememektedir. STEM eğitim sistemiyle kazanacakları beceriler ile kişiler, temellerinde yatmakta olan özelliklerini oluşturmaktadırlar.
STEAM+A sistemi ile
- Küçük yaşlarda edinilen üretkenliğin ön plana çıkarılması,
- Proje ve çözüm odaklı çalışılması,
- Çocuklarda merak duygusunun ortaya çıkarılması,
- İhtiyacın giderilmesine yönelik ve çözüm odaklı kavramları ileri taşıyabilmek amaçlanmaktadır.
STEM +A eğitim sistemini en dinamik şekilde hayata geçirmek için çocukların birbirinden değişik deneyler yapabilecekleri, faaliyetlere katılarak üretkenliklerini artırabilecekleri atölyeler oluşturarak eğitimlerini desteklemektedir.
Bu şekilde çocukların eğlenceli deneyler uygulayarak bilimsel kuralları keşfetmeleri sağlanmaktadır. Bu atölyeler; çocukların el becerilerinde, karar mekanizmalarında, zihinsel gelişimlerinde ve yaratıcı zekâlarının gelişmesi yönünde de büyük rol oynamaktadır. Çocuk, geliştirerek tasarlayabilen, üretken ve girişimci bir kişi haline gelebilecektir.
Drama, çocukların büyüme yolculuklarında her çeşit gelişim alanlarını destekleyebilen oldukça etkili bir eğitim ve öğretim bileşeni olduğundan kurumda drama etkinliklerine özellikle yer verilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Çikolata Anaokulu
Eklem ve kas grupları için elastikiyeti ve hareket açılarını arttırma amacı ile yapmış oldukları esneme egzersizleri; çocukların her birinin fiziksel gelişimlerine uygun etkinliklerle buluşabilmesine imkân yaratmaktadır. Çocukların kendilerine güven duygusu kazandırmakta, benlik algılarının gelişmesine olumlu katkılar sağlamakta, grupla beraber hareket edebilme becerilerini geliştirmekte, dikkatlerini geliştirirken otokontrol kazandırarak yeni becerilere olan isteklerini artırmaktadır.
Robotik Kodlama dersleri ile günümüz dünyasında gelişen farklı bir dil, farklı bir iletişim yöntemi olan kodlama becerilerinin erken yaşta öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.