Patika Anaokulu

Patika Anaokulu

Patika Anaokulu

 

Patika Anaokulu,1992 yılı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Berna Ünal tarafından İstanbul Koşoyulu’nda kurulmuştur. Berna Ünal, uzun yıllar iletişim alanında yurt içi ve yurt dışında çalışmalarda bulunmuş ve ayrıca Gençler Eğitim Kurumları yönetim kurulu kurucu ortaklığı da yapmıştır.

 

Eğitim alanındaki çalışmalarına sağlık sektöründe de yurt içi ve yurt dışında eğitim yöneticiliği yaparak devam etmekte olan Berna Ünal,  küçük yaş gruplarına verilecek eğitimin öneminin farkındalığı ve çocuklara olan sevgisinin verdiği güçle, iş hayatında bu yönde atılımlar yapmayı uygun görmüştür.

 

 İlginizi Çekebilir: Renkli Uçan Filler Anaokulu

 

Patika Anaokulu, çocukların duygusal, sosyal, bedensel ve zihinsel gelişimlerini destekleyerek, özen ile yapılandırılmış ortamlarda, çocukların araştırma yapmalarını ve keşfederek öğrenmelerini sağlamaktadır. Böylece çocuklarda özgüven ve kendine saygı gelişimleri desteklenmektedir.

 

Patika Anaokulu Hedefleri

 

-          Kendilerinin seçmiş oldukları çalışmaları planlayan, başlatan ve çalışması üzerinde düşünebilen,

-          Bireysel bir biçimde diğer çocuklarla ve yetişkinler ile etkili bir şekilde çalışan,

-          Problem çözebilen ve karar verebilen,

-          Bağımsız öğrenebilen ve eleştirel düşünen,

-          Dilini doğru biçimde ve en güzel konuşan,

-          İnsan sevgisini benimseyen, kendilerine güvenen, çevreleriyle iyi iletişim kurabilen ve sorumluluklarının bilincinde,

-           Saygılı ve kültürel çeşitlilikler içinde hoşgörülü,

-          Paylaşma, yardımlaşma, katılımcılık, işbirliği, saygı ve sevgi duygularına sahip,

-          Sanata ve estetiğe karşı duyarlı,

-          Ahlaklı ve dürüst,

-          Üretken, yaratıcı ve meraklı,

-          Öz bakım, uyku, beslenme becerileri doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklarla kazanmış ve bunun yanında doğa sevgisi ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirebilmektir.

 

Patika Anaokulu İlkeleri

 

Patika Anaokulunda çocukların duygusal, sosyal, bedensel ve zihinsel gelişimleri desteklenerek, özenle yapılandırılmış ortamlarda, çocukların keşfederek öğrenebilmeleri ve araştırma yapmaları sağlanmaktadır. Böylece çocuklarda kendine saygı ve özgüven gelişimi desteklenmiş olmaktadır.

 

Eğitim Hizmetleri

 

Gülerek ve Oynayarak Eğitim

 

Sınıf öğretmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığının müfredatlarına bağlı bir biçimde hazırlanmış eğitim programları doğrultusunda, ayrıca müzik ve resim atölyesi bölümleri ve deney köşeleriyle her yaş grubunun eğitimleri en üst noktada tutulmaktadır. Tüm yaş gruplarının eğitim setlerine bağlı biçimlerde ve  Türkçe dil etkinlikleri planlar doğrultusunda işlenmektedir. Eğlenceli matematik köşelerinde zihinsel çalışmalar ve rakamlarla devam ettirdikleri çalışma sistemlerinde, odaklanmayı artırıcı ve dikkat dağınıklığını önleyici çalışmalarla da fark yaratabilmek amaçlamaktadır.

 

İlkokula Hazırlık

 

İlkokula hazırlık eğitim çalışmaları; çocukların okulöncesi eğitim kurumlarına devam ettikleri süreç boyunca öz bakım, bilişsel, dil, motor, duygusal ve sosyal becerileri gibi bütün alanlarda ve eşit şekillerde desteklendikleri çalışmaların bütünüdür. İlkokula hazırlık alanında yapılacak çalışmaların, çocukların okulöncesi eğitim kurumuna başladıkları ilk günden başlayarak sistematik bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Okulöncesi eğitim programı, ilkokula hazırlık programı olarak planlanmıştır. Bu süreç içinde Scamper çalışmaları, harf çalışmaları ve ses çalışmaları ile desteklenen çocukların, öz bakım becerileri ve sosyal gelişimleri de sınıf öğretmenleri tarafından desteklenmektedir.

 

Okuma ve Yazmaya Hazırlık

 

Okuma ve yazmaya hazırlık çalışmaları, kitap/kavram/çizgi çalışmalarının yanında oyun, müzik, drama ve sanat gibi pek çok değişik etkinliklerle de desteklenmesi sağlanmaktadır.
Okulöncesi eğitimlerindeki amaç, çocuklara okumayı ve yazmayı öğretmek değil,  çocukları ilkokulda okumayı ve yazmayı hızlı öğrenebilmeleri için gerekli olan ön becerileri kazandırabilmektir. Çocukların ilk olarak, okumanın ve yazmanın gerekliliğini ayrıca gerçek yaşam ile ilişkisini anlamaları oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde çocukların, okuma yazma alışkanlığına ve okula karşı olumlu bir algı geliştirmeleri desteklenebilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Oyunbaz Anaokulu

 

Hikâye Saatleri

 

Hikâye okuma saatlerinde, okuduğunu anlama çalışmalarının yanında, duygusal zekayı geliştirecek bazı çalışmalar da yapılmaktadır. Ve bu çalışmaların nteraktif oyunlarla desteklenmesi sağlanmaktadır..Her hafta gerçekleştirdikleri kitap okuma günlerinde,çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi ve bunun devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir.

 

Zekâ ve Akıl Oyunları

 

Zeka ve Akıl oyunları derslerinde  çocuklarla beraber mantıksal zekayı, görsel zekayı ve  pratik zekayı geliştirici özel eğitim araçları ile çeşitli çalışmalar yapılmasına özen gösterilmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM