Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi

Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi

Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çocukları yalnız barındıran değil, aynı zamanda eğiten de bir kurumdur. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bulunmakta olan 0 ile 6 yaş grubuna 12 ay sürekli eğitim veren bir okulöncesi kurumudur. Amacı kendilerine emanet edilen çocukları öğrenmeyi öğrenebilen, araştırmacı ve kendine güvenen nesiller olarak yetiştirebilmektir. Bu çerçevede profesyonel eğitimci kadrosu, uygun eğitim ortamları, akademik destekleri ile çocukların yaş seviyelerine uygun olarak fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini sağlayabilmeyi amaçlamaktadır.

 

Ne istediklerini çok iyi bilen, eğitimli bireylerden meydana gelen bir millet oluşturabilmenin yolunun, anaokulu seviyelerindeyken başlayan eğitim süreçlerinden geçtiğinin bilinci ile eğitim vermektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Renkli Uçan Filler Anaokulu

 

Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak çocuk, aile ve okulun iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini bildiklerinden bunu esas alarak eğitim vermeye özen göstermektedir.

 

Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi Vizyonu

 

Çocukların aileleriyle birlikte iş birliği içinde, eğitim alanındaki faaliyetleri ve gelişmeleri, etkilenmekte olan kurumlardan ya da kişilerden yapılan geri dönüşümleri, süreçleri takip ederek ve beklentilerin her zaman ilerisindeki kalitesiyle örnek gösterilebilen öncü bir eğitim kurumu olabilmektir.

 

Değerler Eğitimi

 

Değer eğitimi ile ilgili çalışmalarını kültürel ve manevi değerlerimizi temel alarak yürütmekte olan bir kurumdur. Yaptıkları etkinliklerle çocukların sağlıklı kişiliklerinin temel taşlarının 3 ile 6 yaş aralığında oluşmakta olduğunu göz önünde bulundurarak, evrensel ve toplumsal değerlere karşı bilinçli olmayı arttırabilmeyi, yaş seviyelerine uygun beceriler kazandırabilmeyi hedeflemektedir.

 

Bireylerin toplumsal ve fiziksel çevreyi algılamaları ve anlamlandırmaları, sahip oldukları değerler çerçevesinde şekillendiğinden olgulara, olaylara ve bireylere karşı konumlarını sahip oldukları değerlere göre belirlemektedirler. Bu nedenle etkinliklerinde ele aldıkları başlıca değerleri;

 

-           Sorumluluk,

-          Merhamet ve şefkat,

-          Güven ve doğruluk,

-          Adil olmak,

-          Empati,

-          Hoşgörülü olmak,

-          Sabırlı olmak,

-          Saygı ve sevgi,

-          Dostluk ve paylaşmadır.

 

Her yeni haftaya başlarken koordinatör öğretmenleri tarafından hazırlanmakta olan farklı  etkinlikleri  uygulayarak yapmış oldukları;

 

-          Drama,

-          Sanat etkinlikleri,

-          Hikâye okuma,

-          Yorumlama etkinliklerini öğrencilerin değerlerimizi içselleştirebilmeleri açısından çok kıymetli araçlar olarak görmekte ve okul yaşamını bu ilke doğrultusunda planlamaktadırlar.

 

Drama Etkinlikleri

 

Drama çalışmaları; çocuklarla beraber üretmeyi, yaşamla ve çocuklukla alakalı oyunsu süreçler kurabilmeyi amaçlamaktadır. Çocukların kendilerini ifade edebilmesi ve grup arkadaşlarıyla oyunlar sayesinde iletişimsel bir dil kurmalarını amaç edinmektedir.

 

Drama etkinlikleri; çocukların kendilerini rahat bir biçimde ifade edebilmelerini ve yaratıcı yönlerini harekete geçirebilmeyi sağlayan rol oyunları, küçük doğaçlamalar ve hareketli oyunlardan oluşmaktadır.

 

Etkinliklerin sonunda çocuklarda bedensel farkındalık, doğru nefes alma, yoğunlaşma ve hayal gücü konularında gelişmeler hedeflenmektedir.

 

Jimnastik

 

Jimnastik çalışmalarının düzenli olarak yapıldığında çocukların boy gelişimlerini olumlu yönde etkilemekte olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle çocukların esneklik ve estetik bir duruş kazanabilmeleri, atik ve çevik olabilmeleri gibi pek çok gelişim jimnastik ile kazanılmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Oyunbaz Anaokulu

 

Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevinde 3 ile 6 yaş grubundaki öğrencilere jimnastik eğitimleri verilmektedir. Jimnastik eğitimindeki öncelikli amaçları; çocuklara oyunla birlikte kültür ve fizik hareketlerini en doğru biçimde öğretebilmek ve bu sayede koordinasyon, kuvvet ve esneklik becerilerini kazandırabilmektir. Aynı zamanda jimnastiğin temel adımlamaları ile kas sistemlerini geliştirerek, yapılacak olan ileri seviyelerdeki hareketlere hazırlayabilmek ve motor gelişimlerinin sağlamasını amaçlamaktadır. Jimnastik, çocuklarda oluşabilecek ya da oluşmuş duruş bozukluklarını düzelterek, gereğinden fazla hareketli çocukların daha sakin davranışlar sergileyebilmelerine, iletişim kurmakta güçlük çeken çocukların da daha girişken ve aktif olmalarına yardımcı olmaktadır.

 

Sporun tüm çeşitleri çocukların hem fiziksel gelişmeleri yönünden hem de bedensel sağlık açısından ve aynı zamanda ruh sağlığı bakımından da oldukça yararlıdır. Çocukların spor sayesinde çevrelerini tanıyabilmeleri, iletişim kurabilmeleri ve kendilerine güvenlerinin artması kolaylaşmaktadır. Kendilerini kontrol edebilmeyi,  iradelerini kullanabilmeyi ve başarıya odaklanmayı öğrenmektedirler.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM