Mini Renk Anaokulu

Mini Renk Anaokulu

Mini Renk Anaokulu, yönetici, eğitimci ve uzman psikologlardan oluşan kurucuları tarafından 2011 senesinde öğrencide eğitim eşitliğini,  çok yönlülüğü, eğitimde şeffaflığı, öğretmenlerinde ise meslek eğitimini, uzmanlığı ve meslek sevgisini en ön planda tutarak kurulmuştur. Mini Renk Anaokulları marka hakkını satmadığı için her bir şubesi tek bir yönetim tarafından idare edilmektedir.

 

Mini Renk Anaokulları, çocukların mutlu bir geleceğe ilk adımlarını atacak oldukları ve onları bekleyen geleceğe güçlü bir biçimde hazırlandıkları bir kurumdur.

 

İlginizi Çekebilir: Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi

 

Çocukların sosyal, duygusal, zihinsel ve bedensel yönlerden gelişimlerini, düzenli, nazik, saygılı ve dürüst olmalarını sağlayabilmek kurum için çok değerlidir. Bu sebeple Mini Renk Anaokullarında, çocukların benlik kavramlarını geliştirmesine, kendilerini en iyi biçimlerde ifade etmelerine, bağımsızlıklarını kazanabilmelerine ve öz denetimlerini sağlayabilmelerine olanak tanımak için çalışılmaktadır. Öz denetimlerini sağlayabilen ve kendi seçimlerini yapabilen çocukların, mutlu çocuklar olacağına inan Mini Renk Anaokulları, tam da bu sebeple varlığını sürdürmektedir.

 

Eğitim Hizmetleri

 

Eğlenceli Türkçe Etkinlikleri

 

Çocukların Türkçeyi düzgün kullanmalarını ve dil gelişimlerini sağlayabilmek ve kendilerini kelimelerle ifade becerilerini geliştirebilmeyi amaçlayan Eğlenceli Türkçe Etkinlikleridir. Bu etkinlikler bilmece, parmak oyunları, hikâye okuma, tekerleme, şiir ve şarkı gibi etkinliklerden oluşmaktadır. Çocuklar bu etkinlikler ile bazen izleyici olmayı, bazen de lider olmayı, kalabalık ortamlarda bulunmayı, kendilerini ifade edebilmeyi, sıra beklemeyi, paylaşmayı ve dinlemeyi öğrenmektedirler.

 

Matematik ve Bilim Etkinlikleri

 

Günlük yaşamda neredeyse her alanda karşılaşılmakta olan matematiği çocuklara da yaşamın içerisinden örneklerle mesela yemek pişirerek arkadaşlarına eşit bir biçimde ikram etmek, yemek için alış veriş yapmak, nesneleri gruplara ayırarak belirli bir sıraya koymak gibi örneklerle öğretmektedirler. Bu etkinliklerdeki amaçları öğrencilerin kendi matematik becerilerinin gelişimlerinde aktif rol alabilmesinin sağlanmasıdır. Matematik programlarının temel amacı okulöncesine ait dönemde çocukları matematik kavramları ile tanıştırabilmektir.bu çalışmalar  sınıflandırma yapmak, sınıflandırma ve aralarındaki benzerlikleri ve farklılıkları tanımlayabilmek, objeleri ve sembolleri karşılaştırabilmek, ölçmek, saat, tartı ve cetvel gibi matematik malzemelerini kullanarak yapılmakta olan çalışmalardır.

 

Okuma ve Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

 

Okumaya ve yazmaya hazırlık çalışmaları, ilköğretime hazırlık aşamasının çalışmalarının içinde bulunmakta olan ve çocukların ilköğretime geçişlerini kolaylaştırabilmek amacı ile yapılan etkinliklerden oluşmaktadır. Bu etkinlikler, okuma veya yazma öğretebilme amacı taşımamaktadır. Hedefleri öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini artırabilmektir.

 

Kukla Saati Etkinlikleri

 

Kuklalar okulöncesi eğitim dönemlerinde çocukların gelişimleri açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Çocuklar kuklaları oyun olarak algıladıklarından öğretim süreçlerine katılımları  daha etkili olabilmektedir. Mini Renk Anaokulları, kuklalardan s tuvalet alışkanlıklarını kazandırmada, uyku, yemek ve serbest zaman etkinliklerinde yararlanmaktadır. Kuklalar, birden fazla duyuya hitap edebilmektedirler. Bu nedenle kuralları hatırlayabilmeleri ve içselleştirebilmeleri açısından kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptirler.

 

El Sanatları (Origami) Etkinlikleri

 

Origami, çocuklar açısından sadece bir oyundan meydana geliyor olsa da temelinde yetileri geliştirme özelliği bulunduğu bilinmektedir. Günümüzde yapılan bazı araştırmalar, çocuklara gerek erken okul döneminde, gerekse okulöncesi dönemlerinde origami çalışmaları yaptırılmasının, ciddi katkılar sağlamış olduğunu ortaya koymaktadır. Origami ile uğraşmakta olan çocukların parmak ve el kas becerileri gelişmektedir. Koordine ve göz kasları da bu doğrultuda gelişme göstererek odaklanmayı da artıran bir unsur olarak değerlendirilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Gelişim Anaokulu

 

Sanat Etkinlikleri

 

Sanat etkinlikleri, bireylerin kendileri ve doğayla ilişkilerinde ortaya çıkan düşüncelerin, duyguların ve izlenimlerin değişik araç ve gereçlerle anlatımı olarak adlandırılmaktadır. Sanat etkinlikleri, çocukların araştırma ve deney yapmalarına fırsat sunan, kendilerini rahatlıkla ifade edebilmelerine olanak sağlayan ve yaratıcılıklarını destekleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler sayesinde çocukların gözlem yapma yetenekleri ve hayal güçleri gelişirken kendilerine ve başka insanlara karşı duyarlılıkları da artmaktadır.

 

Eğitsel Oyun Etkinlikleri

 

Eğitsel oyun etkinlikleri,  eğlenerek öğrenebilmek açısından en uygun araçlardır. Eğitsel oyun ile çocuklar kendilerine anlatılanları daha çabuk bir biçimde kavramakta olup, uzun süre unutmamaktadırlar. Problem çözebilme, kritik düşünebilme hakkında da tecrübe kazandırmaktadır

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM