Gelişim Anaokulu, 1999 senesinin Eylül ayında eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başlamış, kısa zamanda Mersin’in ve Türkiye’nin başarılı okullarından biri olmuştur. 2015 senesinde gelişen ve değişen eğitim sistemleri doğrultusunda liseyi de bünyelerine katarak büyümeye devam etmiştir. Kurumda öğrenci merkezli olan bütüncül bir eğitim sistemi uygulaması tercih edilmektedir. Gelişim okulları, anasınıfı bölümünden 12. Sınıf sonuna kadar bütün öğrencilerin insani ve entelektüel niteliklerini geliştirerek, sorumluluk sahibi, lider nitelikli, ahlaklı ve özgüveni yüksek dünya vatandaşları olabilmelerini amaç edinmektedir.
Kurumun felsefesi, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayabilen, kendi potansiyellerinin farkında, kendi ayakları üzerinde durabilen ve akademik açıdan başarılı bireyler yetiştirebilmektir.
İlginizi Çekebilir: Renkli Uçan Filler Anaokulu
Okul öğretim sistemi, öğrencilerin okuyan, araştıran ve sorgulayan bireyler olarak yetişmelerini amaçlamakta olup, bu çerçevede dersler, anlatma üzerine değil de, sorgulamanın üzerine planlanmaktadır. Dersler yalnızca dinleme yöntemiyle değil, araştırarak, yaşayarak, sorular sorarak ve katılarak ilerlemekte ve bu biçimdeki öğrenmenin daha kalıcı olduğuna inanılmaktadır.
Akademik programlarında dil öğrenimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerin İngilizceyi yalnızca öğrenmelerini değil, aynı zamanda yaşamlarının bir parçası haline getirebilmeleri hedeflenmektedir. Bu sebeple de anaokulundan 12. Sınıf sonuna kadar İngilizce eğitimleri yoğun şekilde verilmektedir.
Okulda öğretime olduğu kadar eğitime de oldukça önem verilmektedir ve bu sebeple öğrencilere ahlaki değerleri aktarabilmek oldukça önem taşımaktadır.
Gelişim Anaokulunun benimsemekte olduğu değerler;
- Doğaya, farklılıklara ve İnsanlara karşı saygılı olmak,
- Topluma ve kendilerine değer katabilmek amacıyla çalışkan olmak,
- Doğru yoldan sapmayan, adaletli ve tutarlı bireyler olmaları için dürüst olmak,
- Toplumsal, sosyal ve kişisel düzeylerde sorumluluk sahibi olmak,
- İçerisinde yaşadıkları toplumunun ve kendilerinin farkında olmak ,
- Seçimlere ve farklılıklara karşı hoşgörülü olmak,
Başarı anlayışları; öğrencilerin dil, bilim ve teknoloji, matematik ve sosyal bilimler alanlarındaki akademik gelişimlerin yanında spor ve sanat alanlarında da potansiyellerini keşfedebilmelerinin sağlanması yönündedir. Bu sebeple okulda tiyatro, müzik, minigolf, voleybol, basketbol, masa tenisi, tenis, satranç ve dans etkinliklerine ağırlık verilmekte olup, bu etkinlikler hafta sonu ve okul sonrası çalışmaları ile desteklenmektedir.
Okul öncesi eğitimleri çocukların gelişimleri açısından telafisinin mümkün olmadığı bir dönem olarak adlandırılmaktadır. Çocuklar 0 ile 6 yaş aralığında birçok hassas dönemlerden geçmektedirler. Bu dönemde ebeveynlerinin sağlıklı seçimleriyle gelecek dönemlerine ait yol haritalarını belirlemektedirler. Bu bilinçle kurumda tüm çocukların kendi tercihlerini yapmaları sağlanarak karar alma becerilerini geliştirebilmelerine, sorumluluk alabilmeyi öğrenmelerine, yeteneklerini geliştirmelerine destek verilmektedir.
Montessori uygulamaları ve felsefesi ile zenginleştirilmiş olan eğitim programları ile çocukların başkalarının görüşlerine saygılı, kendilerini rahatça ifade edebilen, sorgulayıcı, girişken ve yaratıcı bireyler olarak yetişmeleri teşvik edilmektedir. Amaçları yeteneklerinin ve ilgilerinin farkına varmış, milli değerlerine sahip çıkan, ülkesini seven, paylaşmayı bilen, hem kendi başına hem de gurupla çalışma becerisine sahip, doğayı seven nesiller yetiştirebilmektir.
Programlarında oyun çocukların işidir, felsefesi ile yol alınmaktadır. Çocuklar oyun ve oyun temelli etkinlikler ile büyümekte ve gelişmektedirler. Çocuklar oyun içinde duygularını ve gözlemlerini kullanarak hem birbirlerini tanımakta hem de kendilerini ve yaşadıkları evreni keşfetmektedirler. Eğitim programlarında çocukların oyun gelişim özelliklerine en uygun çalışmalar özenli bir şekilde sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Oyunbaz Anaokulu
Kurumun yabancı dil eğitim programları, kurum tarafından hazırlanmış olup Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış yaklaşımlardan yararlanılarak düzenlenmiştir. Dil edinim süreçlerinde çocuklara doğal ortamlarda tekerlemeler, dinlediğini anlama etkinlikleri, hikâyeler, kuklalar, posterler ve resimler gibi etkinliklerden, kesme ve boyama aktivitelerinden, eğitici ve öğretici kelime oyunları gibi dokunsal öğelerden yararlanılmaktadır. Uygulanmakta olan tüm etkinlikler öğrenmenin değişik yolları ve kişisel farklılıklar doğrultusunda hazırlanmaktadır. Bu unsurlar öğrencilerin yaş seviyelerine göre çeşitlendirilip profesyonel biçimlerde düzenlenirken, dili eğlenerek ve isteyerek öğrenebilecekleri doğal ortamlar yaratabilmek amacıyla yalnızca ders saatlerinde değil, yemeklerde, bahçede ve ortak alanlarda da İngilizce öğretmenleri ile zaman geçirerek pekiştirilmektedir.