Küçük Çınarım Anaokulu

Küçük Çınarım Anaokulu

Küçük Çınarım Anaokulu

 

Küçük Çınarım Anaokulu, 2010 senesinde Ankara Batıkent’te kurulmuş olup, deprem koşulları göz önüne alınarak inşa edilmiş bir eğitim kurumudur. Kurum, 412 metrekarelik iç, 185 metrekarelik dış ve 100 metrekarelik de teras kullanımına sahiptir. Anaokulu çocukların eğitimleri ve özellikle güvenlikleri için bütün fiziksel şartları göz önünde bulundurarak tasarlanmasını sağlamıştır.

 

Anaokulundaki sınıflar çocukların; dil, sosyal, duyuşsal, bilişsel ve psikomotor gelişimleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Ankara Yenimahalle ve Batıkent’teki anaokulları arasında oldukça iddialı bir kurumdur.

 

İlginizi Çekebilir: Bilim Çocuk Anaokulu

 

Etrafı çevrili bahçelerinde, çocukların gönüllerince ve güven içerisinde koşup oynayabilecekleri oyun parkları yer almaktadır.

 

Anaokulunun faaliyet odalarında çocuklara bilim çalışmaları, seramik, boyama, yırtma ve yapıştırma, origami, kesme çalışmaları yaptırılarak; çocukların kendilerine olan güvenlerinin, hayal güçlerinin, yaratıcılıklarının ve el becerilerinin artması hedeflenmektedir.

 

Ankara Batıkent anaokulları arasında önemli bir rol oynayan Küçük Çınarım Anaokulu, açık kapı politikası izlenmekte olan bir eğitim kurumudur. Başta velileri olmak üzere isteyen herkes, anaokulunu ziyaret edebilmektedir.

 

Küçük Çınarım Eğitim Anlayışları;

 

Bireylerin, şefkat ve saygı görmüş oldukları bir toplum içerisinde başarılı olabilmeleri mümkündür. Bu yüzden anaokulunda her şey sevgi ve saygıyla başlamaktadır. Eğitim sistemlerinde, öğrenme ve keşfetme süreçleri önemli bir yer almaktadır. Bu sistem öğrencileri meraka ve keşfedebilmeye teşvik eden zengin uyarıcı ortamlar oluşturmakta olup öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini desteklemektedir. Anaokulunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın izlemekte olduğu sistemin yanı sıra; her çocuğun bireyselliğini ortaya koyan çoklu zekâ, proje tabanlı öğrenme yaklaşımını ön plana çıkaran eğitim sistemleriyle etkin öğrenme uygulanmaktadır.  Bu eğitim yaklaşımları sayesinde çocukların dil becerileri, duygusal gelişimleri, sosyal ve öz bakım becerileri ile psikomotor becerilerini en üst seviyelerde geliştirebilmeyi hedeflemektedir.

 

Küçük Çınarım Eğitim Felsefesi;

 

Anaokulu Eğitim Felsefeleri; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, araştırmacı, geliştirici, yaratıcı, aklı kendine güvenen, hoşgörü ve diyalog sahibi, dürüst, çalışkan, doğaya ve insan kaynaklarına duyarlı,  ilimle dolu bireyler yetiştirebilmektir. Anaokulu eğitim sistemleri bu doğrultuda planlanmış olan günlük, aylık ve üç aylık gelişim raporları sayesinde çocukların sosyal, bilişsel ve psikomotor gelişimleri gözetim altına alınmaktadır.

 

Küçük Çınarım Anaokulunun öncelikli eğitim hedefleri öğrencilerinin her birinin; ilkokula hazır, yaratıcı, problem çözebilen, mutlu, yetenek ve ilgilerinin farkına varılabilmiş, yabancı dil becerileri gelişmiş, ana dillerinde yetkin, özgüveni yüksek ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirilmesidir. Eğitimlerinde metot değil, çocukların kişilikleri göz önüne alınmalı ve çocukların da en ciddi işlerinin oyun olduğu fikri benimsenmektedir. Oluşturmuş oldukları güven ve sevgi ortamında sundukları akademik, sosyal ve duygusal gelişim programları ile gelecekte fark yaratabilecek bireylerin sağlam temeller atmaları sağlanmaktadır.

 

İngilizce programları haftanın her günü temeli oyuna dayalı, yaşayarak öğrenebilme ortamlarında verilmekte olup, öğrenciler İngilizceyi etkinlikler, şarkılar, görsel kartlar, oyunlar ve drama etkinlikleriyle doğal bir süreçte öğrenmektedir.

 

Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri haftalık programları kapsamında yürütülen Sosyal Beceri ve Koordinasyon Etkinlikleri, Satranç, Drama, Görsel Sanatlar, Müzik ve Spor gibi branş dersleri verilmektedir. Konularla alakalı olarak gerçekleştirdikleri geziler, kutlamalar, partiler ve veli katılımları sayesinde öğrencilerin çok yönlü gelişimleri desteklenmektedir.

 

Müzik Atölyesi;

 

Üç yaş ve sonrasında çocuklarda oturarak dinleme eğilimleri başladığından bu dönemde müzik eğitimi verilmesi, sessiz kalma ve dinleme alışkanlığı kazandırmaktadır. Müzik eğitimi, özellikle grupla birlikte şarkı söyleme çocukların sosyalleşmelerini sağladığı gibi, kişisel düşünce, sorumluluk, öz güven, rahatlama ve adaptasyon gibi kişilik özelliklerinin gelişmesinde de etkili olmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Us Akademi Anaokulu

 

Sanat Atölyesi;

 

Sanat, çocukların kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştirirken aynı zamanda da hayal edebilme ve bu hayali somut bir şekilde ifade edebilme, yaratıcı düşünebilme, odaklanma, el ve göz koordinasyonu, ince motor ve özgüven gibi becerilerini de geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Satranç Atölyesi;

 

Satranç etkinliklerinin akademik performanslar ile doğrudan ilişkili olduğunun ortaya çıkması, satrancın eğitim sisteminde önemli bir yer almasına neden olmuş ve pek çok okulöncesi okul programında da yer almaktadır.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM