İnci Gündüz Anaokulu

İnci Gündüz Anaokulu

İnci Gündüz Anaokulunun eğitim felsefesinin temelinde, çocukların bireysel özelliklerini tanıyabilmelerine, hissedebilmelerine ve hayal kurabilmelerine destek olabilmek bulunmaktadır. Kurum, duyular arası koordinasyonun, motor gelişim becerilerinin kullanılarak öğrenebilme ve beyin gelişimlerine yardımcı olduğuna inanmaktadır. Bu sebeple eğitim sistemlerinde duyusal aktiviteler oldukça önemli bir yere sahiptir. Sonrasında duygular önemli bir yere sahiptir. Kurum olarak olumlu duygulara olduğu kadar olumsuz duygulara da değer verilmektedir. Mesela çocukların, hayal kırıklığına uğrama, üzülme, kızma ve utanma gibi duyguları yaşamalarına izin verilirse, çocukların bu duyguları tanıyarak ifade edebilerek yönetebilecekleri düşünülmektedir. En önemlisi de bu duyguların geçici bir durum olduğunu ve tekrar olumlu olan duyguları yaşayabildiklerini gördükleri zaman bir an önce geçmesi için çözüm odaklı düşüneceklerine inanılmaktadır. Bu gelişim aynı zamanda öfke krizlerinden de korunmanın bir yolu olarak görülmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi

 

Eğer bunların bir bölümü çocuklara öğretilebilirse, etrafındaki kişilere ve olaylara doğaya daha pozitif ve merakla bakabilen, kendinden hoşnut olan bireyler yetiştirebileceğine inana kurum,
Çocukla doğal yaşam ortamları sunmaya çalışmaktadır. Doğal yaşam da duyguların gelişebilmesine yardımcı olmaktadır. Duygu gelişimleri, çocukların bütün duyguları ve tanımalarıdır. Ayrıca sabredebilmeyi öğrenmeleri, plan yapabilmeleri ve çaba göstermeleridir. Böylece çocuklar, çabalayarak sabrettikleri şeyleri elde edebildiğini görmektedirler. Çabalarken zorlansalar bile, biraz destek alarak hızlıca ayağa kalkabilmektedirler.
 İnci Gündüz Anaokulu, çocuklara bunu öğretebilmek, çocukların ebeveynlerine de bunu anlatabilmeyi istemektedir.

 

Eğitim Sistemleri

 

Eğitim sistemlerinin temelinde çocukların kendilerini tanıyabilmeleri ve ifade edebilmeleri yer almaktadır. Bu sebeple ilk amaçları çocukların bireysel farklılıklarını, gelişimsel özelliklerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmaktır. Yaratıcılık, hayal etmek, duygu ve duyu temelli eğitim programları, çocukların kişisel özelliklerini de göz önünde bulundurarak, çocukların motor gelişim becerilerinin gelişmesini kolaylaştırma, duygularını kolayca ifade edebilmeleri, yaratıcılık ve sosyal beceri gibi alanlarda gelişebilmelerini sağlayan programlar uygulanmaktadır.
Uygulama biçimi olarak pek çok eğitim sistemini incelemeye çalışmaktadırlar.Waldorf, Regio Emilia,  Montessori gibi eğitim sistemlerini harmanlayarak Türk kültür yapısını eklemeyi tercih etmektedirler. İnci Gündüz Anaokulu eğitim sistemleri bu şekilde ortaya çıkmıştır. Bu eğitim sistemi, insan olma duyarlılığına sahip olmayı, değerlerine sahip çıkmayı, vatanı sevmeyi, sevgiyi, bastığı toprağı tanımayı, çevresel farkındalığı, duyguyu ve duygu farkındalığı, duyuyu içermektedir.

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

 

Okulun psikoloğu, çocukların kişisel özellikleri doğrultusunda gelişimlerinin takiplerini, çeşitli bilgi toplama yöntemlerini kullanarak gerçekleştirmektedir. Bu bilgilerini düzenli aralıklar ile velilerle paylaşmaktadır.


İnci Gündüz Anaokulu rehberlik biriminin uygulamakta olduğu testler;

 

-          CAT Tematik Algı Testi,

-          Metropolitan okul olgunluğu testi,
Objektif ve projektif testlerin yanı sıra çocuk resim analizleri ve oyun terapisi,

-          Ankara Gelişim Envanteri

-           Louısa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi,Peabody Resim Kelime Testi

-           Gesell Gelişim Figürleri Testi,

-          Bender Geştalt Görsel Motor Algılama Testi,

-          Frostig Görsel Algı Testi,

 

Metotlarına çocuklar açısından bilişsel davranışçı terapi teknikerleri temel alınarak, duygusal gelişimleri, problem çözme becerileri, özgüvenli ve pozitif merakı, sosyal teknikler doğrultusunda desteklenen eğitim ve destek programları oluşturulmaktadır.
Hiçbir rapor veya bilgi velilerin izinleri olmadan başka kurumlar ile paylaşılmamaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Gelişim Anaokulu

 

Okulöncesi Programları Hazırlarken Neler Göz Önünde Bulundurulmaktadır?

 

-          Bireysel farklılıkları,

-          Çocukların gelişim dönemlerine göre değerlendirilmesi,

-          Duyusal ve duygusal özelliklerini anlamalarına ve ifade etmelerine yardımcı olabilmek,

-          Çocukların içinden gelmiş olduğu aile yapısının göz önünde bulundurulması,

-          Ürün oluşturma, kendini ifade etmek yaratıcılık, kurgulamak ve hayal kurabilme, 

-          Hoşgörülü olmak, kültürümüzü tanımak,   empati, insani değerler,

-          Değerler eğitimi,

-          Ekip çalışması,

-          Okulda tüm ekip, çocukların gelişimine katkısı olacağına inandıkları değerleri, bir programla ve iş birliği içerisinde birbirlerini tamamlayarak öğretmektedir. sanat öğretmeni, müzik öğretmeni, doğal yaşam ve ekoloji, İngilizce, satranç, drama ve jimnastik gibi tüm branşları rehberlik birimleri, sınıf öğretmenleriyle birlikte ekip olarak çalışmaktadırlar.

-          Öğrenci merkezli eğitim, çocuklar için en uygun ortam ve öğretmen sağlamaya çalışmaktır.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM