Deniz Yıldızı Anaokulu

Deniz Yıldızı Anaokulu

Deniz Yıldızı Anaokulu, okulöncesi eğitimlerinin tesadüflere bırakılmayacak derecede sistematik, bilimsel, kaliteli ve ciddi düzenlemeler gerektiren bir hizmet olduğuna inanmaktadır. Okulöncesi dönemin, bütün eğitim yıllarının en önemli ve en kıymetli basamağı olduğunun bilinci ile eğitim vermektedir.

 

Deniz Yıldızı Anaokulu çatısı altında yer alan öğrenciler karar verebilme yetilerini geliştirirlerken kendi yaşamlarını şekillendirebilmeyi, kendi yollarını çizerek kendi izlerini bırakabilmeyi öğrenmektedirler. Oyun oynarlarken yaşayarak, yaparak, görerek, gezerek, anlayarak, tadarak, dokunarak ve eğlenerek keşfetmenin de tadını çıkarmaktadırlar.

 

İlginizi Çekebilir: Renkli Uçan Filler Anaokulu

 

Deniz Yıldızı Anaokulu, çocukların altın çağları olarak tanımladıkları okulöncesi dönemde, çocukların Atatürk ilke ve inkılâpları çerçevesinde, kendilerine güvenleri olan, toplumsal ve evrensel değerlerin farkında, özgün ve özgür düşünebilen, akıl yürütme yeteneklerine sahip, hayal güçleri yüksek, yaratıcı ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerinde büyük bir rol oynamaktadır.



Okulöncesi dönemde çocukların öğrenmiş oldukları her şeyin, gelecek dönemlerdeki eğitim yaşamlarını önemli ölçülerde etkilemekte olduğu ve hayatlarında oldukça önemli bir yere sahip olduğu düşüncesi çocuklarda iyi ve kalıcı izler bırakmak istemekte olan bir eğitim kurumudur.

 

Deniz Yıldızı Anaokulu eğitim programları, Milli Eğitim Bakanlığının okulöncesi eğitim programları esas alınarak, tüm dünya genelinde okulöncesi eğitim programlarında geçerliliklerini kanıtlamış olan yaklaşımlardan faydalanılarak hazırlanmış, özgün bir programdan oluşmaktadır.


Esneklik ilkesini temel alarak uyguladıkları programlarında yer alan kazanımlar, ilkokul seviyesinin programlarında benimsenmiş ortak becerilerden oluşmakta olan yaratıcılık, çevre bilinci, bilinçli tüketicilik, girişimcilik, araştırma, sorumluluk alma ve aldıkları sorumlulukları yerine getirme, karar verme, akıl yürütme, iletişim ve problem çözme gibi değerleri içermektedir. Programda yer almakta olan gereksinimler ve kazanımlar çerçevesinde,  öğrenme ortamları ve öğrenme durumları hazırlanmaktadır. Oyunu temel alan etkinliklerinde, çocukların yaşayarak öğrenmeleri ve aktif katılım ilkeleri temel alınarak farklı yöntemler geliştirilmektedir.


Programları, çocukların yaş seviyelerine uygun biçimlerde edinmeleri gereken akademik bilgilerin yanında, bireysel ilgileri doğrultusunda deneyimler yaşayabilmesini sağlayan ve çevreye saygıyı önemseyen tema içeriklerinden oluşmaktadır.

 

Sınıf İçi Uygulamaları

 

-           Göster ve anlat etkinlikleri,

-          100. gün tablosu,

-          Sayma çalışmaları,

-          Takvim,

-          Hava durumu çalışmaları,

-          Tema zamanı,

-          Proje günleri,

-          Kitap günleri,

-          Paylaşma günleri,

-          Puzzle ve kutu oyunları günü,

-          Değerler eğitimleri,

-          Veli katılım etkinlikleri,

-          Veli seminerleri,

-          Bireysel olan veli toplantıları,

-          Bireysel veli ve öğretmen görüşme günleri,

 

İlginizi Çekebilir: Oyunbaz Anaokulu

 

Anaokulunda Zaman Çalışmaları

 

Çember Zamanı Çalışmaları çocuklar sabah kahvaltısı sonrasında, bütün sınıfça bir araya gelip sayma zamanı, mevsim şeridi, takvim ve hava durumu gibi etkinliklerin konuşulmakta olduğu paylaşım saati ile güne başlamaktadır.


Tema Zamanı Çalışmaları


Program içerikleri temalardan oluşmaktadır. Bu çalışmalar her yaş gruplarına uygun biçimde, sınıf öğretmenlerince senenin başında belirlenerek sene içerisinde uygulanmaktadır. Belirlenmiş çeşitli temalarla çocuklara yeni davranış, beceri ve bilgiler kazandırılmaktadır. Çocuklar temalar sayesinde çevrelerini ve kendilerini tanımaktadırlar. Aynı zamanda bu süreç içerisinde çocuklar; dinlemeyi, düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaşmayı ve söz almak için sıra beklemeyi öğrenirlerken yeni kelimelerle de tanışmaktadırlar.


Öğrenme İstasyonları Çalışmaları


Öğrenme istasyonları aktiviteleri, çocukların bireysel yetenek ve ihtiyaçlarını geliştirebilecekleri, kendi yaş seviyelerine uygun önemli becerileri ve kavramları kazanmalarına olanak vermektedir. Aktivitelerden oluşmakta olan ve küçük gruplardan meydana gelen öğrenme istasyonu çalışmaları tüm çocukların ihtiyaçlarına göre oluşturulmaktadır. Bu istasyonlar yazma ve okuma beceri istasyonu, dramatik oyun istasyonu, küçük kas beceri istasyonu, kitap istasyonu ve fen ve doğa istasyonu gibi istasyonlardır.


Bahçe Zamanı Çalışmaları


Çocukların bahçeye çıkarak çeşitli oyunlar oynamakta oldukları zaman dilimidir. Bu etkinlikler sayesinde çocukların hareket ihtiyaçları doğal bir biçimde karşılanmış olmaktadır. Aynı zamanda güç, hız, denge ve beden koordinasyonu gibi etkinlikleri içermekte olan çalışmalara yer verilmektedir.


Fen ve Matematik Zamanı Çalışmaları


Çocukların eğlenerek öğrenmekte oldukları, matematikle oynayıp matematiği sevdikleri, inceleme, araştırma ve keşifler yapmış oldukları, deneyler yapıp gözlemlerde bulundukları ve çevrelerini keşfettikleri gibi çalışmaları içeren zaman dilimidir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM