Çizgi Anaokulunda oyun deneyimi; konuşma becerisi, dil gelişimi, sözel zekâ ve yaratıcılık kazandırmakla kalmayıp, sosyal ve iş birliği becerilerin gelişimini de sağlar.
Çizgi Anaokulunda oynayarak eğlenceli bir biçimde öğrenebilme deneyimi yaşayan öğrencilerin, geleceğe güvenli adımlarla yürüyebilmeleri amaçlanmaktadır.
Anaokulu öğrencileri yoğurt mayalamak, elbiselerini katlayabilmek gibi günlük işleri başarabilirken ayrıca okul öncesi uygulamalarını da öğrenmektedir.
İlginizi Çekebilir: Şirin Köşk Anaokulu
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı modern bir yeni nesil yetiştirme amacıyla çıktıkları bu yolda tecrübeli eğitim kadrolarının yardımsever çabası ve yöneticilerinin üstün performansları sonucunda, Çizgi Koleji sunmuş olduğu hizmet anlayışıyla butik okul olarak hizmet vermektedir. Uygulamış olduğu eğitim modelleri ile seçenekli bir eğitim kurumu olarak ülkemizin en iyi ve en farklı okulu olabilme amacıyla eğitim vermeye devam etmektedir.
İşitsel sanatlar atölyesi, müzik atölyeleri ile hayat bulmaktadır. İlgi ve yetenekler göz önünde bulundurularak verilen müzik eğitimi ile işitsel beceriler yaratıcılık ile buluşturulmaktadır.
Çocuklara verilmekte olan müzik eğitimi sadece nota, ses, ritim gibi derin kavramların öğretilebilmesine katkıda bulunmamaktadır. Zekâ gelişimlerini belli seviyelere çıkarabilen bu eğitim ile anlama ve çalışma yapabilme, dersi dinleme gibi süreçler de daha da başarılı olmaları hedeflenmektedir.
Müzik kurslarına katılım gösteren çocuklarda çalgı aleti çalabilmenin vermiş olduğu özgüven artışı, sorumluluk alma ve sosyalleşebilme gibi kavramları da geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Müzik dersinin eğlendirici bir faaliyete dönüştürülmesiyle beraber, aileleri ile gidebilecekleri çocuk müzik kursları uygulamaları yer aldığı gibi bireysel olarak katılım süreçlerini hızlandıracak çalışma teknikleriyle de çocuklara büyük katkılar sağlayabilmektedir.
Yaratıcı eller atölyesinde sanat eğitimi, yaratıcılık eğitiminin ön planda tutulduğu, her öğrencinin kişisel gelişimi ve eğilimleri paralelinde yönlendirilmeye çalışıldığı, düşünmenin geliştirildiği en güvenilir ortamlardan biridir.
Atölye çalışmalarında çocuklar, sanatın derinliklerine aktivitelerle inerlerken, resimden heykele geleceğin tüm yaratıcı elleri bu atölyede yetişmektedir. Yaratıcı eller atölyeleri, yaratıcılık eğitiminin her zaman ön planda tutulduğu, çocukların hayal güçlerini kullanabildiği, her çocuğun kişisel gelişimi ve eğitimleri paralelinde yönlendirilmeye çalışıldığı atölye çalışmalarıdır.
Çizgi Anaokulu, ahşap sanatları ve marangozluk atölyesi ile özel ürünler tasarlamayı ve şekillendirme işlemlerini yapmayı keyifle öğrenmelerini hedeflemektedir.
Bu atölyede küçük marangozlar, kendi objelerini kesme, kendi elleriyle torna tezgâhlarını kullanarak, zımparalama ve oyma işlemlerini öğrenmektedir.
Ahşap sanatları ve marangozluk Atölyesi sayesinde çocukların;
Akıl oyunları atölyesinde zekâ oyunları eğitimi verilmektedir. Zekâ oyunları; aklı çalıştırabilen, öğrenmeyi kolaylaştıran, zihni açmaya yarayan, çabuk öğrenmeyi sağlayabilen bir eğitim metodu olarak bilinmektedir.
Bilgiye ihtiyaç duyulmayan, yaratıcılık, akıl yürütme, ipuçlarından yararlanabilme, hızlı düşünme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara zekâ oyunları denilmektedir.
Öğrenmeyi kolaylaştıran, aklı çalıştıran, zihni açan, çabuk öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları geleceğin eğitim metodu olarak görülmektedir. Eğlenirken öğrenebilme amacına dayanmakta olan zekâ oyunları, zihni açarak öğrenebilmeyi kolaylaştırdığından çocukların zekâ gelişimlerine, akademik başarılarına ve yaratıcılıklarına katkı sağlamaktadır. Çocuklar eğlenerek öğrenirken, zekâlarının da gelişmesi hedeflenmektedir.
Çizgi Anaokulu Avrupa Dil Çerçevesi ve Milli Eğitim Bakanlığı hedefleri çerçevesinde;
Uyguladıkları eğitim programları ile çocukların;