Bursa Anaokulu

Bursa Anaokulu

Bursa Anaokulu

 

Bursa Anaokulu, 18 Eylül 2006 tarihinde eğitim ve öğretim hizmeti vermek üzere açılmıştır. Okul binası Bursa Valiliği bahçesinde yer almaktadır. Valilikte görev alan personellerin çocukları için kreş olarak inşa edilmiş olup sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Anaokulu olarak kullanılması için devredilmiştir. Binanın yapım aşamasında kreş hizmeti vermek amacıyla inşa edilmiş olması nedeniyle anaokulu olarak hizmet vermesinde yetersizliklerin olduğu tespit edilmiştir. Bu yetersizlikleri giderebilmek amacıyla kurumun fiziki şartlarını okulöncesi kurumlar ile aynı standartlara ulaştırmak için mutfak inşaatına başlanmış ve okul aile birliğinin katkılarıyla mutfak malzemelerinin temin edilmesi sağlanmıştır.

 

Donanımın ve sınıf sayılarının yetersizliğinin giderilebilmesi için çalışmalara da hız verilmiş olup yılsonunda derslik sayısı 6'ya çıkarılmış ve iç donanımlarının tamamlanması sağlanmıştır. Okul bahçesi de düzenlenerek oyun grubu eklenmesi sağlanmıştır.

 

İlginizi Çekebilir: Dr. Kâşif Anaokulu

 

2010 ile 2011 eğitim ve öğretim yılında Bursa Anaokulu ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi almaya hak kazanmış, 2012 ile 2016 senelerinde de Temiz Okul, Sağlıklı Okul projesi dâhilinde Beyaz Bayrak alması uygun görülmüştür. 2020 ile 2021 eğitim ve öğretim yılında okul,  Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazanmış bir kurumdur.

 

Okulun zemin katında; çok amaçlı bir salon, iki derslik, bir personel tuvaleti ile bir personel lavabosu, bir engelli tuvaleti, fotokopi ve arşiv odası, yemekhane, mutfak ve bir müdür yardımcısı odası  bulunmaktadır. Okulun birinci katında; müdür odası, dört çocuk tuvaleti ile dört de çocuk lavabosu, dört tane de derslik bulunmaktadır.

 

Okulda güvenlik için tedbirler en üst seviyede olup, okul dışında ve içinde yangın alarm sistemi ve güvenlik kamerası sistemi bulunmaktadır. Aynı zamanda kurumda görüntülü ve kartlı otomasyon sistemi tercih edilerek kapı güvenliği de arttırılmış durumdadır.

 

2020 ile 2021 eğitim ve öğretim senesinde Bursa Anaokuluna 2015 doğumlu, 2016 ve 2017  doğumlu olan çocukların kayıtları yapılmıştır. Okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere eğitim ikili sistemle yapılmakta olup, toplam 9 şubesinde 46 kız ve 37erkek ile toplamda 83 öğrenciye eğitim vermekte olan bir kurumdur. Okulun eğitim hizmetleri bir rehber öğretmen, dokuz öğretmen, bir müdür yardımcısı, müdür ve bir de sözleşmeli yardımcı personel ile sağlanmaktadır.

 

Yarım gün olan sabahçı gruplar ile eğitim  08.00 ile13.00, öğleci gruplar ile de eğitim  13.00 ile18.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Bu saatlere özen gösterilmesi, özellikle de günün ilk etkinliği serbest zaman etkinliklerinde çocukların tümünün okulda olmasının sağlamasını velilerinden rica etmektedirler. Çünkü okula zamanında gelemeyen çocuklar etkinliklere ve gruplarına uyum sağlamakta oldukça güçlük çekebilmektedir.

 

Bursa Anaokulu Vizyonu;

 

Paylaşmayı bilen, gelişebilen, değişebilen, yeniliklere açık, kendini ve başkalarını sevebilen ve aynı zamanda da saygı duyabilen, çevresine karşı duyarlı, kendine son derece güvenen,  çok yönlü düşünebilmesinin yanı sıra düşündüklerini açık bir biçimde ifade edebilen, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirebilmektir.


Bursa Anaokulu Misyonu;

 

Öğrenci, veli ve çalışan memnuniyetini en üst düzeye çıkarabilen, eğitim alanındaki yenilikleri yakından takip eden ve güçlü kurumsal bir kimliğe sahip okulöncesi eğitim kurumu olabilmektir.

 

Bursa Anaokulunda Hijyen, Sağlık ve Öz bakım

 

Çocukların her biri sınıflarına girmeden, temizlik ve sağlığa uygunluk amacıyla ayakkabılarını değiştirip yedek ayakkabılarını giymektedirler.

 

İlginizi Çekebilir: Pembe Kule Anaokulu

 

Okulda yer alan yedek ayakkabılarının da çocukların rahatlıkla hareket edebilecekleri ve kendilerinin rahatlıkla giyip çıkarılabilecek özelliklerde olmasına son derece önem verilmektedir.

 

Sandalet ya da terlik türü yerine panduf veya bağcığı bulunmayan spor ayakkabı. Türlerinde ayakkabı giymeleri daha uygun görülmektedir. Çünkü bu ayakkabı çeşitleri özellikle oyun saatlerinde çocukların güvenli ve rahat hareket edebilmelerini sağlamaktadır.

 

Okulun kirlerden arınık olabilmesi amacıyla içeriye girerken galoş giyilmesi gerekmektedir.

 

Çocuklara rahat hareket edebilecekleri, temiz, kıyafetler giydirmek, çocukların öz bakım becerilerinde bağımsız olabilmelerinin desteklemesi nedeniyle oldukça önemlidir. Fermuarı veya düğmeleri rahat kapanmayan giysiler giymeleri çocukların öz bakım becerilerini kazanmalarında zorlanmalarına neden olabilmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM