Akalın Harika Çocuk Akademisi, öncelikle çocuklara birer birey olarak değer vermekte, onların ilgi alanlarını ve gelişimsel özelliklerini göz önünde bulundurarak bireysel farklılıklarına dayalı eğitim programları hazırlamakta ve uygulamaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümünün Danışmanlığında;
- Farklı yaş seviyelerinin gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurularak eğitim programları ve yoğunlaştırılmış İngilizce programları hazırlanmakta,
- Çocukların aylık gelişim özelliklerinin takipleri ve ölçümleri ve değerlendirmeleri yapılmakta,
- Akademisyenler tarafından aylık olarak düzenli öğretmen eğitimleri ve ailelerin ihtiyaç duymakta oldukları konular ile alakalı seminerler verilmektedir.
İlginizi Çekebilir: Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi
Çocukluk ve bebeklik insan yaşamının en harika dönemi olarak bilinmektedir. Akalın Harika Çocuk Akademisi, bilimsel veriler doğrultusunda çocukların ihtiyaç duymakta oldukları kültürel, sosyal ve bireysel desteklerin sağlandığında her çocuğun pek çok özelliklere ve hatta daha fazlasına sahip olabilecek potansiyele sahip olabildiğine inanmaktadır. Çocukların, çocuk olmalarından kaynaklı içlerinde taşımakta oldukları potansiyelleri gerçekleştirebilmeleri ise aileler, eğitimciler ve bilim insanları yani kısacası yetişkinlerin en önemli sorumluluklarıdır.
Akalın Harika Çocuk Akademisi;
- Karar verebilen,
- Özgüvenleri olan,
- Katılımcı,
- Deney yaparak veri toplayabilen ve bu verileri değerlendirip sonuca ulaşabilen,
- Bilimsel düşünme becerilerine sahip, sorgulayıcı, gözlem yapabilen araştırmacı ve soru soran,
- Çevrelerine ve doğaya karşı duyarlı, sorumlu ve saygılı,
- Kendilerinin ve diğer bireylerin de duygularının farkında olan,
- İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı davranıp, bu hakları gözetebilen,
- İnsanlarla etkin ve etkili ilişki kurabilen,
- Evrensel etik ve ahlaki değerlere sahip,
- Bireysel çatışmaları çözebilen,
- Problem çözme becerilerine sahip,
- Düşünce ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan,
- Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden ve kullanan,
- Sorumluluklarının farkında ve bu sorumlulukları yerine getiren,
- İletişim becerilerine sahip,
- Meraklı
- Üretken
- Yaratıcı ve her şeyden önemlisi de mutlu çocukları harika çocuklar olarak değerlendirmektedir.
Akalın Harika Çocuk Akademisi, Düzeye Uygunluk ilkesini temel alarak çocukların ihtiyaç ve ilgilerini, fizyolojik ve psikolojik düzeylerini ve özelliklerini göz önüne almaya özen göstermekte olan bir eğitim kurumudur. Bu şekilde her bir çocuğun kendi zekâsına, çalışma temposuna ilgi ve yeteneklerine göre ilerlemeyi tercih etmektedir.
Çocukların çevrelerini keşfedebilmelerini, araştırmalar yapabilmelerini, gözlemler yaparak sonuçlarını değerlendirebilmelerini amaçlamakta ve bu yöntemlerle de çocukların sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemektedir.
Scamper
Scamper bir diğer adıyla farklı düşünme tekniği, çocukların farklı düşünebilmelerini, yaratıcılıklarını desteklemekte ve hayal güçlerini artırabilmeye yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda konuk çağırma, mutfak çalışmaları, aile katılımları, güven çalışmaları ve problem çözme gibi çalışmalarla da desteklemektedirler.
İlginizi Çekebilir: Gelişim Anaokulu
- Proje tabanlı öğrenmenin temel özellikleri arasında öğrenci merkezli olması yer almaktadır.
- Projelerde öğrencilerin ilgilenmiş oldukları gerçek dünya problemlerini ele alarak ve projeler yardımıyla gerçek dünya ile etkileştirmeleri sağlanmaktadır. Bu sebeple proje tabanlı öğrenimler gerçekçilik özelliğine sahip olmasının yanı sıra sınıf dışıyla da alakalıdır.
- Projeler problemler veya yönlendirici sorular üzerine odaklanmaktadır. Bir problem veya özgür bir soru, kavramları ve ilkeleri düzenlemede bir çatı oluşturabilmeyi sağlamaktadır.
- Projeler, performans, sunum veya bir ürün geliştirmeyi içermektedir.
- Projeler, bir amacı geliştirebilmek için beraber çalışmak olarak da adlandırılmakta olduğundan iş birliği içinde çalışmayı gerektirmektedir.
- Proje tabanlı öğrenme sayesinde öğrenciler öğrenmiş olduklarını unutmaz ve öğrenme konusunda daha heyecanlı ve istekli olurlar.
Çoklu Zekâ, Gardner tarafından ortaya atılmış olup, bireylerin farklı yetenekleri olabileceğini savunmaktır. Çoklu zekâya göre, her birey değişik zekâ boyutları ile dünyaya gelmektedir ve her bireyin birbirinden farklı yetenekleri bulunmaktadır. Bu yetenekler, uygun uyarıcılar, ortamlar ve çevresel koşullar ile gelişmektedir. Bu anlamda ailenin, okulun ve öğretmenin görevi; bu uyarıcıları sunabilmek, uygun etkinlikleri ve ortamları hazırlamaktır.