Yıldız Koleji,1964 yılında kurulmuş Türkiye’nin en köklü ve eski öğretim kurumlarından biridir. Kurum, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.
Kurulduğu günden günümüze kadar, Atatürk ilkelerinin ışığında, sunduğu çağdaş eğitim felsefesiyle yurduna, toplumuna, kendine ve ailesine faydalı bireyler kazandırabilmeyi hedefleyen Yıldız Koleji ilkelerini, beş köşeli yıldız şeklindeki amblemi ile sembolize etmektedir. Yıldız Kolejinin ilkeleri; Çalışkanlık, İlerilik, Doğruluk, Güven ve Kardeşliktir.
Yıldız Koleji 1963 senesinde müzik öğretmeni olan Hulusi KUZUCU tarafından kurulmuş, 1964 ve 1965 Eğitim ve Öğretim döneminde ise faaliyete geçmiştir. 1970 senesine kadar bugünkü Lise binasında 1970 senesinden sonra da şimdiki Lise ve ilköğretim binalarında yatılı /gündüzlü, karma, İlkokul, Ortaokul, Lise düzeylerinde Fen ve İngilizce destekli Kolej olarak hizmet vermiştir.
Yatılı okul uygulaması 1977 senesinde kaldırılmış, İlkokul ve Ortaokul kısmının kontenjan sayıları artırılmıştır. 1986 senesinde Anadolu Lisesi, 1993 senesinde ise Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bölümü hizmet vermeye başlamıştır. Günümüzde sekiz senelik İlköğretim bölümü, Süper Lise ve Anadolu Lisesi bölümleri ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yıldız Kolejinin İlk kurucusu olan Hulusi Kuzucu’nun 1989 senesinde vefatı üzerine okul kuruculuğunu Matematik öğretmeni olan eşi, Nafia Kuzucu üstlenmiş ve halen de kuruculuğu yürütmektedir.
Eğitim ve öğretimde Türk Milli Eğitiminin en iyi arayışını bilimsel gelişmeleri yakından izleyerek, geleceğin uluslararası koşullarını gözeterek sürdüren, Türk Toplumunu geleceğin uygarlığının yaratıcı, yapıcı, seçkin bir ortağı yapabilmek için çağdaş çözümler üreten ve uygulayan, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bir kurumdur. Ayrıca Türk Milletinin ahlaki, milli, manevi adet, örf, kültürel ve geleneksel değerlerinin korunup geliştirilebilmesine önem vererek, bu değerlerini uluslararası düzeylerde gururla ve güvenle temsil edebilen bireyler yetiştirebilen, öncü bir kurumu olmayı amaçlamaktadır.
Türk Milli Eğitim sisteminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda İngilizceyi uluslararası düzeylerde yazılı ve sözlü ifade etmek için etkin biçimde kullanabilen bireyler yetiştirebilmeyi hedeflemektedir.
Yüksek Öğrenim için gerekli olan temel kavram ve bilgiler, genel kültürün yanında bilgiyi öğrenme ve ulaşma beceri ve yöntemleri ile donatılmış, kendini hayatı boyunca geliştirebilen, bilimsel ve hür düşünce yapısını kazanmış bireyleri hayata kazandırabilmeyi hedeflemektedir. Öğrendiklerini uygulayan, milli adet, örf ve geleneklerine, kültürel değerlerine sahip çıkabilen, koruyabilen, milletini, ailesini, vatanını seven ve bunlarla gurur duyan, karakterleri sağlam, özgüvenleri gelişmiş, çevresinde bilgileri, görgü ve davranışlarıyla her an takdir edilebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlayarak eğitim vermektedir.
Öğrencilerine okul hayatını sevdirmek, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda fizik, ruh, zihin ve kişilik gelişmelerine katkıda bulunabilmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca kendilerini, öğrencilerini her türlü kötü alışkanlık, politik ve sosyal akımlardan uzak tutabilecek düşünme, doğru karar verme ve irdeleme yetkinliğine ulaştırabilmeyi amaçlamaktadır.
Öğrencilerinin ileri öğrenim seviyelerinde, yurt dışında ve ülkemizdeki soysa ve profesyonel hayatlarında başarılı olabilmeleri için gerekli her türlü eğitim ve öğretimi en üst düzeyde gerçekleştirmeyi amaçlanmaktadır.
Öğrencilerine, İlköğretimin sonunda Lise hazırlık sınıflarını, Lise sonda İngilizce öğretim vermekte olan Üniversitelerin hazırlık sınıflarını aşabilecekleri, gerek profesyonel, gerekse sosyal hayatlarında dinamik biçimde kullanabilecekleri ileri seviyede İngilizce dil eğitimi verebilmeyi hedeflemektedir. Türkçe başta olmak üzere İngilizce ve ikinci bir yabancı dilde düşünme ve okuma alışkanlığı kazandırarak ciddî bir genel kültüre sahip olabilmelerini sağlayabilmeyi istemektedir.
Öğrencilerinin okul hayatı içerisindeki uyumları ve psikolojik gelişimleri danışman rehber ve sınıf öğretmenleri tarafından kişisel olarak takip edilmektedir. Öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin ortaya çıkarılabilmesi için gözlemler yapılarak bu konularla alakalı faaliyetler düzenlenmektedir. Öğrencilerinin dikkat durumunu, öğrenme becerilerinin gelişimlerini belirli aralıklarla uyguladıkları bazı testlerle izlemektedir. Bu konuyla ilgili aileye bilgi verilerek yönlendirme yapılmaktadır. Öğrenci velileri ile bilgi toplantıları düzenlenerek grup çalışmaları yapılmaktadır. Çocukların durumları hakkında veliler bilgilendirilmektedir. Gerekli gördükleri durumlarda kişisel görüşmeler ile velilere ve çocuklara gereken yönlendirmeleri rehberlik servisi yapmaktadır.
Bu Haberi Okudunuz Mu?