Teoti Anaokulları

Teoti Anaokulları

Teoti Anaokulları

 

Teoti Anaokulları, İzmir Çiğli’de, çocukların geleceğe hazırlanabilmeleri ve bu hazırlık aşamasında sorgulayan, soran, özgüvenleri yüksek ve kararlı bir yapıya sahip olabilmelerini sağlamak amacı ile Uzman Psikolojik Danışman Ebru Karabulut tarafından kurulmuş okulöncesi eğitim kurumudur.

 

Çiğli Anaokulunun açılışından 1sene öncesinde ciddi araştırmalar yapılmış, sonuç olarak okulöncesi eğitimlerin statik bir yapıda oldukları, ancak her bir çocuğun gelişiminin farklılıklar gösterebildiği ve eğitimlerinde çocuk merkezli olunması gerektiğini tespit edilmiştir.

 

İlginizi Çekebilir: Uyanış Anaokulu

 

Teoti Çiğli Anaokulunda çocuklar 3 yaş grubundan itibaren eğitime başlamakta ve Teoti eğitim süreçlerini yaşayarak ilköğretime hazır bir hale gelmektedirler. Kurum tüm bunları gerçekleştirirken eğlenceyi unutmamaktadır. Kendilerini geliştirebilmenin ve lider olabilmenin hazzını ve ne demek olduğunu yaşayacakları 4 senelik bir serüven, Teoti Anaokulları tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak verilmektedir.

 

3 Yaş Grubu

 

Bu yaş grubu, kaynaşmanın ve sosyalleşmenin ne demek olduğunu öğrenecek oldukları keşif dönemidir.

 

4 Yaş Grubu

 

4 yaş grubu öğrencilerinin daha çok öğrenmeye ihtiyaçları var.dır Aynı zamanda bu önemde eğlenmekte, öğrenmekte ve gelişmektedirler.

 

5 Yaş Grubu

 

Bu yaş grubu öğrencileri biraz daha büyümüş, abla ve ağabey olmuş, artık bir adım daha öteye gitmekte ve bazı şeyler onlar için daha anlamlı bir hal almaktadır.

 

6 Yaş Grubu

 

6 yaş grubu öğrencileri dünyayı daha iyi anlayabilmekte, bir sonraki aşamaya ilkokullu olmaya hazır hale gelmiş bulunmaktadırlar. Artık lider olabilmeye hazırlardır.

 

Teotii Anaokullarında branş etkinlikleri her bir öğrencinin yetenekleri göz önünde bulundurularak hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

 

Robotik Kodlama

 

Robotik kodlama, çocukların problemleri tanıyabilme ve çözebilme becerileri kazandırabilmek amacıyla önemli etkinliklerin başında yer almaktadır.

 

Yaratıcı Drama

 

Drama; bir olayı, bir yaşantıyı, bir fikri, bir tümceyi, davranışı, kavramı ya da sözcüğü eski bilişsel örüntülerin yardımı ile yeniden yapılandırabilmeye yönelik etkinlikler süreci olarak bilinmektedir.

 

Türkçe

 

Ana dili etkinlikler ile öğrenciler kendilerini ifade edebilmeyi, isteklerini, beklentilerini nasıl ifade edebileceklerini öğrenmektedirler.

 

Resim

 

Sanat; bireylerin düşüncelerini ve duygularını en iyi ifade ettikleri yoldur. Okulöncesi dönemlerdeki çocuklarda sanatsal yaratıcılığı geliştirebilmede okulöncesi eğitimcilerin rolü oldukça büyüktür.

 

Matematik

 

Okulöncesi dönemlerdeki çocuklar matematikle alakalı etkinlikler yapmayı öğrenirlerken aynı zamanda problem çözmeyi ve matematik kavramların da öğrenirler.

 

Müzik

Müzik; zevk ve ruh terbiyesine yarayan, eğitimin dayandığı temellerden olan bir araçtır.

 

Almanca ve İngilizce

 

Yabancı dil, çocukların zihinlerini diğer kültürlere açmakta ve çocuklara diğer ülkelerdeki insanları değerlendirme ve anlamada yardımcı olmaktadır.

 

Çocuk Yogası

 

Çocukları bedenen ve zihnen güne hazırlamak amacı ile nefes egzersizleri ve yoga duruşları uygulanan günlük rutinler arasında yer almaktadır.

 

Dans Jimnastik

 

Hareket içermekte olan spor, aynı zamanda çocukların motor becerilerini de desteklemektedir. Çocuklar açısından da motor becerileri, okulöncesi dönemlerde; oyunlarındaki mutluluğu ve rolü itibariyle oldukça önemli bir yere sahiptir.

 

Origami

 

Origami sanatı sayesinde çocukların algılama güçleri, öğrenebilme becerileri ve estetik duyguları gelişmektedir. 

 

Satranç

 

Satranç etkinlikleri ile çocukların planlı hareket edebilme, olaylara birden çok bakış açısıyla yaklaşabilme, doğru karar alabilme ve hızlı düşünme becerileri gelişmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Lugo Kıds Anaokulu

 

Seramik

 

Seramik etkinlikleri sayesinde çocukların her birinin motor becerilerinin gelişmesinin sağlanmasının yanında hayal güçlerini kullanarak sanat ile kendilerini ifade etme becerileri kazanmaları sağlanmaktadır.

 

Okulöncesi eğitimlerinin temel amacı, çocukların beyin gelişimlerine gereken desteği olabilmektir. Çocukların duygusal, sosyal, motor, dil ve bilişsel gelişimlerini en üst düzeyde gerçekleştirebilmeye yarayan ortamı okullarında oluşturmuşlardır.

 

Çocukların ne kadar keşfedebilecekleri, neleri öğrenebilecekleri ve hangi hızla öğrenecekleri çocukların çevrelerinin ne derecede destekleyici olduğu ve çocuğa ne gibi imkânlar sunulduğuyla yakından alakalıdır. Böyle bir çevre yaratmaya çalışarak çocukların kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerinin ve toplumun üretken birer bireyi olabilmelerinin yolunu açabilmek için eğitim kurumlarında en yüksek çabayı göstermektedirler.

 

Uzmanlar ve profesyonel eğitimciler tarafından oluşturmuş oldukları öğrenme ortamları ile çocuklara yeni beceriler, bilgiler edinebilmeleri için fırsatlar sunmaktadırlar.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM