Sihirli Dünya Anaokulu

Sihirli Dünya Anaokulu

Sihirli Dünya Anaokulu, 2014 yılında İstanbul’un Pendik ilçesinde Ekaterina Erdem tarafından okulöncesi yaş grubunda yer alan çocuklara eğitim hizmetleri verebilmek amacıyla kurulmuştur. 

 

Misyonu;

 

Anaokulu amacı Atatürk ilkeleri ve İnkılâpları doğrultusunda, iyi yürekli ve başarılı, toplumumuzu daha ileriye taşıyabilecek, doğa ve insan sevgisine sahip, yaratıcı düşünebilen, sorgulayan ve modern çocuklar yetiştirebilmektir.

 

İlginizi Çekebilir: Minik Kelebekler Çocuk Koleji

 

Vizyonu;

 

Türkiye’nin tüm şehirlerinde şubeleri yer alan ulusal ve uluslararası düzeylerde oldukça bilinen ve tercih edilen bir okulöncesi eğitim kurumu olabilmektir.

 

Eğitim Modelleri Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü müfredatların yanı sıra, çocukların sosyal ve duygusal zekâlarını da geliştirebilmeye yönelik kavramlar olan Aktif Öğrenme,  Çoklu Zekâ, Gems, Scamper gibi teknikleri de uygulayarak öğretmeye dayanmaktadır.

 

GEMS eğitimi, fen bilgisi eğitimleri için kullanılan yöntemlerden biri olarak bilinen Gözetimli Keşif yönteminin en güzel yönlerini yansıtmaktadır. Gözetimli keşif yöntemi öğrencilerin öğrenime doğrudan doğruya katılımını vurgulamaktadır. Önce yapmayı sonra da açıklamayı gerektiren bu yöntem, öğrencilerin kendi kendilerine harekete geçebilmelerini, fikir ve kavramları anlayabilmeleri için eleştirel düşünebilmelerini ve gerekli deneyimleri edinmelerini sağlamaktadır.

 

Scamper, çocukların yaratıcılıklarını geliştirebilmeyi amaçlayan alternatif bir eğitim metodu olarak bilinen bu sistem, tek bir nesneye yöneltilmekte olan düşünme yöntemi serisidir. Tek bir nesne seçilerek, beyin fırtınası yardımıyla bu nesne değiştirilip geliştirilebilmektedir. Aktiviteler sırasında çocuklara sorular sorularak, hayal güçlerini kullanmaları ve sorulara çözümler üretebilmeleri istenilmektedir. Bu sorular çocukların daha önce alışık olmadıkları bir şekilde düşünmelerini sağlamaktadır. Yani farklı düşünme becerileri kazandırabilmeye yönelik bir girişimdir.

 

Akıl ve Zekâ Oyunları Etkinlikleri

 

Çocukların kendilerinde var olan yeteneklerini geliştirmekte olan zekâ oyunları, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştirmesi ve hızlı karar verme konusunda oldukça yararlı oyunlardır. Ayrıca zekâ oyunları ile bilgilerini ve becerilerini artıran çocukların kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlayabilmeyi amaçlayan etkinliklerdir.

 

Yaratıcı Drama ve Sahne Sanatı Etkinlikleri

 

Önemi her geçen gün giderek artmakta olan okulöncesi eğitimlerde drama etkinliklerine yer verilmekte veya drama bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Drama etkinlikleri öğrencilerin zihinsel kapasitelerini artırabilmeye yardımcı olmaktadır. Drama yolu ile yaşayarak ve yaparak öğrenme gerçekleşebilmektedir.

 

Sanat Etkinliği

 

Okul, çocukları el ve göz koordinasyonunu güçlendirip el becerilerini geliştirebilmeleri, sahip oldukları yetenekleri keşfedebilmeleri, sanatsal duyarlılık kazanmaları için farklı teknikler ve yöntemler kullanarak karşılaştıkları sanatsal faaliyetler ile öğretmeyi sağlamaktadır.

 

Halk Oyunları Etkinlikleri

 

Müzikle ritmi birleştirmekte olan folklor, çocukların müzikle uyum içerisinde beraber ve tempolu hareket edebilme kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. ayrıca yurdumuzun çeşitli bölgelerine ait danslarını ve müziklerini, yöre insanının geçmişe ait yaşantılarını tanımalarını kolaylaştırmaktadır.

 

Mental Aritmetik

 

Mental Aritmetik, 4 ile 14 yaş arası çocuklar için tasarlanmış olan zeka geliştirme programı olarak bilinmektedir.  Sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesiyle başlamakta olan program, belli bir zaman sonra abaküsün  kaldırılmasıyla devam eder ve öğrenciler işlemleri  hızlı bir biçimde tamamen zihinden yapmalarını öğrenebilmelerini amaç edinir.

 

Modern Dans

 

Dans etmek çocukların kendilerini ifade edebilmelerinin alternatif bir yolu olarak bilinmektedir. Çocukların seçtikleri dans türü  her ne olursa olsun, dans etmeleri çocukların duygusal ve fiziksel gelişimlerini desteklemektedir. 

 

Küçük yaşlarda alınmakta olan dans eğitimleri ritim öğrenmelerini, özgürce hareket edebilmelerini, kendi beden sınırlarını keşfetmelerini, bedensel koordinasyonlarını desteklemektedir. Modern dans, çocukların kendilerine ve etraflarına güven, ritim duygusu ve hareket özgürlüğü konusunda yararlanılmakta olan en yaygın dans türlerindendir.

 

İlginizi Çekebilir: Okyanus Okulöncesi Eğitim Kurumları

 

Resim Etkinlikleri

 

Resim, çocukların iç dünyalarının vücutlarını koruyabilme hali olarak da kabul edilmektedir. Sihirli Dünya Anaokulu olarak temel amaçları çocukların resim etkinlikleri ile kendilerini en iyi biçimde ifade edebilmelerini desteklemektir. Resim etkinlikleri çocuklar için kendilerini ifade edebilmeleri adına oldukça önemli bir araçtır. Resim etkinlikleri sayesinde çocuklar yaşadıkları olaylara ve dünyaya daha farklı bir gözle bakabilmeyi öğrenirlerken kendilerini de ifade edebilmektedirler.

 

Sihirli Dünya Anaokulu, tüm bu etkinliklerle geleceğin yeni yenisellerini en iyi biçimde yetiştirebilmeyi amaç edinmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM