Pinokyo Çocuk Anaokulu,1998 yılında Bakırköy'de açılmıştır. Kurucu ortaklıklarını 2007 senesine kadar Serpil ve Ali Abanozlu yapmış olup, 2007 senesinden itibaren de görevi Burak Abanozlu devralarak eğitim faaliyetlerini devam ettirmiştir.
2008 senesinde ise İstanbul'un yeni yüzü olarak bilinen Beylikdüzünde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir biçimde ikinci şubelerini açmışlardır. Ali ve Serpil Abanozlu'nun yöneticiliklerini yaptığı şubeleri kısa bir zaman içerisinde büyüyerek günümüzde 480 metrekarelik kapalı bir alanda 120 öğrenci kapasitesine ulaşmayı başarmış bir okulöncesi eğitim kurumudur.
İlginizi Çekebilir: Elit Grup Eğitim Kurumları Anaokulu
Pinokyo Çocuk Anaokulunun çalışma saatleri; okulları haftanın 5 günü, sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında eğitim hizmeti vermektedir.
5 tam günlük eğitim,
3 tam günlük eğitim,
5 yarım günlük eğitim olmak üzere farklı seçenekler sunmaktadırlar.
Çocukların sağlıklı gelişme ve büyüme süreçlerinde erken çocukluk yılları olarak kabul edilmekte olan 0 ile 7 yaş seviyeleri çok önemlidir. Özellikle beyin gelişimleri açısından bu dönemlerde sağlanmakta olan fiziksel, duygusal ve sosyal destekler, sağlanabilecek olan zenginleştirilmiş nitelikli eğitim ortamları, çocukların yaşam başarılarının temellerini oluşturmaktadır. Çocuklar henüz küçük yaşlardan itibaren tüm hayatlarını etkileyebilecek alışkanlıklarının temellerini atmaktadırlar. Evde, kreşte, anaokulunda ve anasınıflarında almış oldukları nitelikli eğitimler çocukların daha yüksek seviyelerde fiziksel, sosyal, zihinsel ve dil alanlarında gelişim göstermelerine sebep olmaktadır. Erken çocukluk dönemlerinden itibaren çocukların okulun sloganı da kabul edilen Çocuk dostu bir tavır içerisinde büyütülmeleri bu sebeple oldukça önemlidir.
Çocuk Dostu bir eğitim kurumu olarak hedefleri; haklara karşı saygılı, özgürlükçü, eşitlikçi ve katılımcı bireyler yetiştirebilmektir.
Okulöncesi eğitimler, çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Gelişim dönemleri içerisinde, en hızlı ve en yoğun öğrenme çağı 0 ile 7 yaş aralığındaki dönemlerdir. Çocukların her birinin birey olarak farklılıklarının anlaşılabilmesi ve destekleyici olan rehberlik hizmetlerinin yürütülebilmesinde kurum olarak çocuk, aile ve okul üçgeninin kurulmasına çok değer vermektedir. Rehberlik hizmetleri sayesinde kurum psikologu;
- Çocukların okul uyumuna yardımcı olabilmek,
- Bireysel farklılıklarının takip edilebilmesi,
- Gelişim takipleri ve raporlama yapabilme,
- Aile danışmanlığı hizmetleri çalışmaları yürütmektedir.
Öncelikle Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaçlarının ve temel ilkelerinin doğrultusunda; bilgi çağının gerektirdiği değer, beceri ve birikimler ile teknolojinin etkin kullanılabilmesini sağlayabilmeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede ülkemizin ve dünyanın geleceğine yön verebilecek olan, geçmişten geleceğe köprü kurabilecek vatanı ve milletini her şeyden çok seven, manevi değerleri yüksek ve akademik açıdan donanımlı yarının bireylerini yetiştirebilmek en önemli hedefleridir.
İşbirliğinin ve paylaşmanın temellerini atarken; özgür, kendi kararlarını kendileri verebilen, yeni bilgiler edinmekten hoşlanan, araştırmayı, soru sormayı, sorumluluk alabilmeyi ve aldığı sorumlulukları da yerine getirebilmeyi başaran bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır.
Öğrencilerin var olan kapasitelerini en üst seviyelerde hayat becerilerine dönüştürebilmeyi hedefleyen, akademik birikimlerinin yanında estetik, spor ve sanat gibi unsurları yaşamına değer olarak katabilen bireyler yetiştirebilmektir. Başkalarının duygularını ve kendilerinin duygularını anlayıp dünyayla ve kendileri ile barışık yaşayabilen, bireyler yetiştirebilmek en önemli amaçlarındandır. Evrensel değerleri benimsemeye özen gösterirken Atatürk’ün çizdiği ilke ve devrimlere bağlı kalabilen, toplumsal ve çevresel sorunların farkında olup çözüm yolları üretebilen, teknolojilerinin önemini ve kullanabilme sorumluluğunun bilincinde, tüm eğitim seviyelerinde uluslararası geçerli kalite standartlarına uygun eğitim verebilmek en önemli amaçlarındandır.
İlginizi Çekebilir: İzler Anaokulu
Eğitim felsefelerinde;
- Eğitimde aktif öğrenme ön plana çıkarılmalıdır ilkesi yer almaktadır.
- Öğrenmenin çocukların ilgilerine göre yönlendirilmesi gerektiğine inanılmaktadır.
- Öğretmenlerin görevi; rehberlik ederek öğrencilerin doğru bilgilere ulaşabilmelerini sağlayabilmektir. Ve ayrıca öğretmen yol gösterici, ortam hazırlayıcı ve koordinatördür.
Okul ise öğrencileri yarış yapmalarından daha çok, işbirliğine özendirmeli ve yönetmelidir prensibi doğrultusunda hareket etmektedir. Yarının yeni nesillerini en iyi biçimlerde yetiştirebilmek en önemli amaçlarındandır.