Özel Ümraniye Damla Anaokulu

Özel Ümraniye Damla Anaokulu

 

Özel Ümraniye Damla Anaokulu, özeleştiri yapabilen,  doğayla iç içe, farklı düşünen, kendine ve etrafına yön veren, geleceği hayal eden,  merak duygusu aktif, öğrenmekten keyif alan, yaratıcı, hayal kuran çocuklar yetiştiren, örnek gösterilen ve eğitim metotları ile takip edilen bir anaokuludur.

 

Eğitim programlarının temel hedefi, çocukların gelişimlerini en yüksek seviyeye taşıyabilmektir. Programlarının bütün detayları yönetim ekipleri tarafından 21. yy beceri gelişimleri ve etkin öğrenme yöntemleri dikkate alınarak geliştirilmeye özen gösterilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Balçiçeği Kreş ve Anaokulu

 

Öğretmenleri, ekiplerinin en değerli bölümünde yer almaktadır. Çocukları dikkatli bir şekilde gözlemler ve geliştirilebilmesi için gerekli olan süreçlerde farklı çözüm yolları üretebilmelerine rehberlik etmektedirler. Öğretmenleri olumlu enerjileri ile Okul Öncesi Eğitim süreçlerinde olmaktan mutluluk duyan, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş,  aktif ve tecrübeli kişilerdir.

 

Günlük programlarında; yapmak istediklerini planlama, planladıklarını gerçekleştirme ve yaptıklarını değerlendirme, üstünlük alabilme, sorgulama ve düşünme becerileri desteklenmektedir. Sık bir şekilde değişim göstermekte olan fiziksel mekânların düzeni ve materyalleri ile yeni ortamlarda yaratıcı düşünme ve kendilerini güvende hissetme becerileri güçlendirilmektedir. Eğitim programları uygulanırken, çocukların bireysel farklılıkları ve gelişim düzeyleri dikkate alınmaktadır. Olumlu olan okul aile iletişiminde; gelişim süreçlerinin takibi, öğretmen ile çocuk yaklaşımları ve şeffaflık değer verdikleri en önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

 

Damla Anaokulu’nun amacı, çocukların ilköğretime ve sonrasında yer alan eğitim yolculuklarına kendilerinden emin ve sağlam adımlarla başlayabilmelerine destek olabilmektir.

 

Eğitim hayatına ilk adım ve ilk tecrübe çocuklar kadar, veliler içinde oldukça önem taşımaktadır.  Çocuk ve ebeveyn arasında çok kuvvetli bir duygusal bağ yer almaktadır. Bu nedenle uyum, hem veliler hem de çocuk için çok önemlidir. Anaokulunda bu süreç bir bütün olacak şekilde düşünülerek, okul öncesi uyumda aileyle beraber başlamanın daha verimli olduğu düşünülmektedir.  Eğitim yaşamına mutlu şekilde bir başlangıç yapmak, çocukların okula daha kolay uyum sağlamalarına ve okul hakkında olumlu hisler beslemelerine imkân tanımaktadır.

 

Uyum süreci akademik takvim tarihinden bir hafta önce başlatılmaktadır. Bu süreye katılım gösteremeyen çocuklar için kendi öğretmenleri eşliğinde uyum tekrardan yapılmaktadır. Başlangıçta anne ve babalar çocuklarına eşlik edebilmekte ve bu süreç yavaşlatılarak uyum süresine göre bitirilmektedir.

 

Eğitim süreçlerinin başlamış olduğu ilk günden itibaren öğretmenleri ile pedagog çocukları her türlü ortamda gözlemlemektedir. Yapılan değerlendirmeler; dal derslerinde, atölye çalışmalarında, arkadaşlarıyla grup oyunlarında, yemekhanede ve sınıflarda yapılmaktadır. Her çocuğun duygusal sosyal gelişimi, beceri ve iletişimi, davranışları, rolleri ve ilişkileri bir pedagog gözüyle değerlendirilerek velilere dönemsel raporlar halinde sunulması sağlanmaktadır.

 

Eğitim süresince yılda 2 kez kişisel görüşme gerçekleştirilerek çocukların yaptıkları faaliyetler ve kişisel gelişimleri velilere yazılı ve sözlü olarak sunulmaktadır.

 

Damla Anaokulu, çocukların bütün gelişim alanlarını aynı seviyede desteklemekte olan, çocuk merkezli ve gelişimsel bir program uygulamaktadır.

 

Okulda bütün eğitim modellerinden faydalanılarak hazırlanmış, seçmeci bir program bulunmaktadır. Etkin öğrenebilmeyi esas alan çocuk merkezli, modern eğitim modellerinden yararlanılmaktadır. Reggio Emilia öğretim programları çalışmalarının merkezinde yer almaktadır.

 

Reggio Emilia sistemi, çocukları kendi yapılarına saygı duyarak, kendi hızlarında ilerlemelerine izin verip, zorlama olmadan  eğitim verebilmeyi hedeflemektedir. 

 

Ayrıca GEMS programını temel almışlardır. Bunun sebebi de matematik ve fen çalışmalarını keyifli hale getirebilmeyi, hayal gücünü ve strateji geliştirebilme becerilerini desteklemeyi ve yaratıcı çalışmalar yapabilmeyi amaçlamalarıdır.

 

İlginizi Çekebilir: Gülveren Anaokulları

 

Drama çalışmaları, müzik çalışmaları, sanat etkinlikleri, yaratıcılık çalışmaları, düşünme becerileri etkinlikleri, strateji becerisini geliştiren kutu oyunları, geleneksel oyunlar, hareketli oyunlar, açık alan oyunları, bahçe çalışmaları, alan gezileri, mutfak etkinlikleri, deneyler, matematik etkinlikleri ve anadil çalışmaları, günlük programların içerisinde muhakkak yer almakta olan çalışmalardır.

 

Bu çalışmalar çocuklardaki bilgiyi ve edinilmiş davranışları sürekli kılabilmek için sarmal olan bir düzenin içinde verilmektedir. Programları basitten karmaşık olana doğru ilerlemektedir. Bu ilerlemeler  değişik çalışmalar doğrultusunda aynı hedefe dönük olan etkinlikleri içermektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM