Neşeli Çocuk Anaokulu

Neşeli Çocuk Anaokulu

Neşeli çocuk Anaokulu, 2007 ve 2008 eğitim ile öğretim döneminde İstanbul’un Kartal ilçesinde kurulmuş olup, 2015 ve 2016 eğitim döneminde ise Atalar Mahallesindeki yeni binalarında çocuklara en iyiyi verebilmeyi kendilerine ilke edinerek faaliyetlerini sürdürmektedir. 30 ile 72 ay aralığında yer alan çocuklara okulöncesi eğitim hizmetleri veren bir eğitim kurumudur.

 

Anaokulunda;

 

Çoklu Zekâ ve Drama teknikleri kullanımı tercih edilerek eğitim verilmektedir. Buna bağlı olarak gelişimsel gereksinimleri karşılayabilmeyi, gelişim alanlarının birbirleriyle olan dinamik etkileşimlerini destekleyebilmeyi, çocukların bütün alanlardaki davranışlarını daha üst seviyelere çıkararak zenginleştirebilmeyi ve çeşitlendirebilmeyi hedeflemektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Yeşil Zümrüt Anaokulu

 

Esneklik ilkesini esas alan bu programda yer almakta olan kazanımlar okulöncesinde benimsenen ortak becerilerin her birini kapsamaktadır. Yaratıcılık, çevre bilinci,  sorumluluk alma ve aldığı sorumluluğu yerine getirme, karar verme, ilişkilendirme, akıl yürütme, iletişim, problem çözme, araştırma ve girişimcilik becerileri bu becerilerden bazılardır. Programda yer almakta olan gereksinimler ve kazanımlar çerçevesinde öğrenme ortamları ve durumları hazırlanır. Oyun merkezli olan etkinliklerde, çocukların yaşayarak öğrenme ve aktif katılım ilkeleri temel alınarak değişik yöntemler geliştirilmektedir.

 

Sınıfları yaş grupları göz önünde bulundurularak ayrılmış, çocukların kullanım alanları en ince detaylarına kadar düşünülerek hazırlanmıştır. Uyku odaları,  yemekhane, müzik odası, okul kütüphanesi, akıl oyunları sınıfı, fen atölyesi, jimnastik salonu, oyun salonu, bahçe donanımı, tiyatro aktivite salonları, sınıf yedek dolapları ve giriş ayakkabı dolapları gibi bağımsız alanlar oluşturmuşlardır. 

 

Okul Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulöncesi eğitim kurumu olup, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi uzmanı gözetiminde tecrübeli öğretmenlerle, eğitim sistemindeki gelişmeleri sürekli yakından takip ederek, ailelerle işbirliği içerisinde çalışılmaktadır. Aynı zamanda okulda tam zamanlı İngilizce öğretmeni bulunmakta ve kapsamlı biçimde İngilizce eğitimi verilmektedir.

 

Çocukların gelişimlerini ailelere aktarabilmek ve onlarla fikir alışverişinde bulunabilmek amacıyla atölyeler ve veli toplantıları düzenlemektedirler. Kurum psikologları tarafından ailelere düzenli aralıklarla seminerler verilmektedir.

 

Çocuklarda kişilik temellerinin atıldığı oldukça kritik bir dönem olarak adlandırılmakta olan okulöncesi yıllarda verilen eğitimlerin, bireylerin tüm eğitim kademelerini, hatta tüm yaşamlarını etkilediği inancıyla ve bilinciyle yetiştirdikleri çocukların gururunu yaşamaktadırlar. Öncelikleri çocukların mutlu olmaları, sağlıklı yetişmeleri ve güvenlikleridir.

 

Neşeli Çocuk Anaokulu Misyonu;

 

-          Görev verebilecek; ancak, çocukların bağımsızlıklarını ve bireyselliklerini engellemeyecek kadar, koruma ve ilgi,

-          Sorumluluk duygusu kazandıracak; fakat sağlıklı bir özgüven duygusunu yok etmeyecek kadar, eğitim ve disiplin,

-          Başarılı olmanın gururunu tattıracak; fakat yaşamı angarya haline getirmeyecek kadar, iş,

-          Yeteneklerini sergilemenin mutluluğunu öğretecek; fakat çocukları benmerkezci bir hale sokmayacak kadar, gurur,

-          Hayatı eğlenceli bir hale getirecek; fakat zevkli bir amaç haline dönüştürmeyecek kadar, oyun ve kahkaha amaçlamaktadır.

 

Neşeli Çocuk Anaokulu Vizyonu;

 

İçinde yaşamış olduğu toplumun değerlerine sahip çıkabilen ve kendinden de yeni değerler katabilen, Atatürk ilkelerine ve inkılâplarına son derece bağlı, yaşına uygun donanımlara sahip ve üretken, lider ruha sahip bireyler yetiştirebilmek, modern, teknolojiyi takip ederek her türlü yenilikten haberdar olarak eğitimin her kademesinde öncü bir kurum olabilmeyi hedeflemektedir.

 

Uyguladıkları eğitim programlarının temel amacı yıllık planda belirlenmiş oldukları konular aracılığıyla 3 ile 6 yaş grubundaki çocukların kişilik oluşumlarının en önemli döneminde oldukları göz önünde bulundurularak, bu dönemde belirlenen hedefler ve amaçlar çerçevesinde edinmeleri gereken tutum ve davranışları kazandırabilmektir.

 

İlginizi Çekebilir: Lale Buketi Anaokulu

 

Geleneksel program doğrultusunda yer alan kalıpçı yaklaşımdan uzaklaşarak çocuklara bilgi yüklemek yerine, benlik saygıları ve öz disiplinleri gelişmiş,  yaratıcı, araştırmacı, bilgiyi keşfeden ve demokratik bireyler yetiştirebilmektir.  Ayrıca kendilerini iyi ifade edebilen, paylaşımcı, problem çözücü ve toplumda kendilerinin bir birey olduklarının farkında bireyler yetiştirebilmek amacıyla çocukların aktif katılımlarının sağlanabileceği ve öğretmenin yönlendirici ve gizli planlayıcı olacağı uygun ortamlar hazırlayabilmektir.

 

Eğitim modelleri;

 

-          Birey merkezli ve esnektir.

-          Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.

-          Sadece öğrenciler değil, öğretmenlerde sürekli eğitime ve geliştirilmeye tabi tutulmaktadır.

-          Evrensel ve toplumsal değerlere yer verilmesine özen gösterilmektedir.

-          Değerlendirme süreci çok yönlü şekildedir.

-          Aile eğitimi ve etkileşimi önemlidir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM