Minik Hayaller Anaokulu
Minik Hayaller Anaokulu, bir okulöncesi eğitim kurumu olarak, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Uzmanı olan Yağmur Şen tarafından 2019 senesinde Balıkesir’de geniş bahçeli ve müstakil bir binada açılmıştır. Çocukların gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurularak, çocuklara göre inşa edilmiş olan ilk anaokulu olmasıyla Balıkesir’ de ön plana çıkmıştır. Öğrencileri eğitim ve öğretimin temel merkezine alarak, yetenekleri hakkında bilgi sahibi, kendilerini ifade edebilen, mutlu ve özgüveni yüksek çocuklar yetiştirebilmeyi görev edinmiştir. Eğitime bakış açıları, çalışma disiplinleri anaokulunu tercih edilen ve nitelikli bir okul konumuna getirmiştir.
Eğitim ve Öğretim alanlarında yeniliklere açık ve modern uygulamalara önderlik etmeye özen gösteren güçlü eğitimci kadrosu ile ailelerin, çocuklarını güvenle ve huzur içerisinde eğitim kurumuna teslim edebilecekleri güvenirlilikte olabilmeyi, öğrencilerinin öğrenebilme biçimlerine uygun şekillerde eğitim programları uygulayabilmeyi, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilmeyi amaçlamaktadır. Öğrencileri yaşama ve bir üst öğrenim kurumuna hazırlayabilmeyi, akademik bilginin ve zengin branş derslerinin yanında nitelikli öğrenci yetiştirebilmeyi, alıştırma ve sorgulama yönlerini geliştirebilmeyi, sorumluluk ve özgüven bilincine sahip bireyler yetiştirebilmeyi, etik değerleri kazanabilmelerine katkı sağlayabilmeyi ve iyi ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır.
Yetenekli ve üstün zekâlı çocuklar için örgün eğitim programlarının dışında yeteneklerine göre yapılandırılmış olan kişisel eğitim imkânı sunabilmeyi, kişisel başarılarının yanı sıra aynı zamanda rakiplerinin başarılarını da takdir edebilmeyi, aile, ulus ve vatan sevgisi bilinciyle dolu bireyler yetiştirebilmeyi ve mezunlarını diğer kurumların tercih ettiği bir okul olabilmeyi amaçlamaktadır.
Atatürk ilkelerini ve inkılâplarını yaşamlarına geçirebilen, yetenek ve bilgi toplumunun insanını yetiştirebilmeyi amaç edinen, toplu yaşam kurallarına uyum sağlayan, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, hayata farklı açıdan bakabilen, karşılaştıkları problemlere farklı çözüm yolları üretebilen, görüşlerini rahatça ifade edebilen ve farklılıkları kabul edebilen bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca çevresine duyarlı ve hem kendisi hem de çevresi ile barışık, iletişim becerileri gelişmiş, değerlerine sahip çıkabilen, akademik başarıları oldukça yüksek, toplumsal ve bireysel hedefleri olan, kaliteli bakış açına ve yaşam becerilerine sahip bireyleri geleceğin yeni nesilleri olarak yetiştirebilmektir. Aynı zamanda dengeli ve sağlıklı beslenmeyi yaşam şekli haline getirmiş, nitelikli, sağlıklı ve mutlu, çevrelerine akademik veya sanatsal çalışmalarıyla, etik değerler çerçevesinde etki edebilen bireyler yetiştirebilmek hedefleri arasında yer almaktadır.
Öğrencilerin akademik beceriler yanında, düşünme becerileri, yaratıcılık, hareket becerileri, duygusal sosyal gelişim programları ve hareket becerileri de uygulanarak bütünsel gelişimleri sağlanmaktadır. Öğrenimleri sonrasında da hayatlarında başarılı olabilmeleri için gerekli temeller oluşturulmaktadır. Öğrenciler yaşama hazırlanmanın yanında bir üst seviye eğitim kuruma da hazırlanmış olmaktadır.
Milli eğitim programlarının yanında alternatif eğitim modellerinin de uygulanmakta olduğu okulun tüm alanları, bir eğitim ortamı olarak kabul edilmektedir. Kurumda eğitim dört duvar ile sınırlı olmayıp, her yerde yapılabilmektedir. Öncelikle çocukların kendilerini ait hissedebilecekleri, mutlu oldukları ve kendilerini güvende hissettikleri bir eğitim ortamı sağlanmaktadır. Sonrasında yaptıkları çalışmalarla onları tüm yönleriyle tanımaya çalışarak zayıf yönlerini kuvvetlendirip, güçlü yönlerini de desteklemeye özen göstermektedir.
Çocukların en güvenli ortamlarda mutlu olmaları, kendileri gibi olabilecekleri ortamlarda en doğru eğitimi alabilmeleri oldukça önemlidir. Minik Hayaller Anaokulunda çocukların gelişim özelliklerine ve düzeylerine dayanan, tüm gelişim alanlarını geliştirebilen bir programla; çocuk odaklı, yaşayarak ve yaparak öğreten; öz güveni, paylaşmayı ve sorgulamayı en üst seviyeye taşıyan bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Eğitim modelleri;
- Birey merkezli ve esnektir.
- Temalar veya konular amaç değil araçtır.
- Oyun merkezlidir; keşfederek, duyguları ön plana alarak, etkinlikler ve dersler işlenmektedir.
- Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.
- Sadece öğrenciler değil, öğretmenlerde sürekli eğitime ve geliştirilmeye tabi tutulmaktadır.
- Evrensel ve toplumsal değerlere yer verilmesine özen gösterilmektedir.
- Değerlendirme süreci çok yönlü şekildedir.
- Aile eğitimi ve etkileşimi önemlidir.