STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) disiplinlerinin bütün olarak ele alındığı bu yeni yaklaşım, 21. yüzyıl becerileriyle donanmış, yaratıcı, problem çözme becerilerini sahip, araştıran-sorgulayan, sürdürülebilir kalkınma bilinciyle yaşam boyu öğrenen, bilim okur-yazarı bireylerin yetiştirilmesinde önemli bir yere sahiptir.
Bilimler Akademisinde, özel kurgulanmış STEAM ortamları, kulüp ve etkinlikler ile ulusal ve uluslararası yarışma ve festivallere katılım ile öğrencilerimizin bilimsel farkındalık ve üretkenlik süreçlerini destekliyoruz.
Okul ortamı öğrenmenin oluştuğu ve kalıcılığı için rehberlik yapıldığı bir yapıdır. Bireyin öğrenme davranışına okul dışında da devam etmesi için ödevlendirme, proje görevlendirmeleri, grup çalıştayları, münazara oturumları gibi programlar organize ediyoruz.
Hızlı okuma ve anlama – retorik – sunum teknikleri gibi kişisel gelişim içerikli eğitimlerle öğrenme davranışını sevdiren ve öz güven oluşturan eğitim programları takip ediyoruz.
Böylelikle ulusal ve uluslararası sınavlara, yarışmalara etkin bir hazırlık süreci geliştiriyoruz.
Ölçme – değerlendirme analizleri ile bu süreçleri denetliyor ve kazanım tamamlama saatleri ile öğrencilerimizin eksiklerini takviye ediyoruz.
Anadil yeterliliklerinin yanında, yabancı dil edinimi için Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) kapsamında, uluslararası sertifikasyon hedefi ile iki yabancı dil eğitimini bir arada veriyoruz.
Dil Koçları ile yabancı dil eğitimini destekliyor ve bu sürece sürdürülebilirlik kazandırıyoruz.
Yabancı dil yeterliliğinin gündelik yaşamda devamının sağlanmasına rehberlik ediyoruz.
Retorik, hızlı okuma, münazara etkinlikleri, drama, metin yazarlığı gibi çalışmalarla öğrencilerimizin ana dil becerilerini geliştiriyoruz.
Her öğrencinin farklı yetenek ve öğrenme alanlarına uygun olarak geliştirilen, sanat, spor, kültür ve sosyal kulüpler ile öğrencilermizin keyifle takip edeceği eğitim programları oluşturuyoruz.
Bilim şenlikleri, festivaller ve ulusal ve uluslararası etkinliklere katılım sağlayan öğrencilerimiz, farklı kültürler ile de bir arada olma imkanına sahip oluyorlar. İlgi ve yeteneklerini birbirleriyle paylaşma ve bu zenginlikle hem kendisine hem de çevresine değer katan bireyler olarak yetişiyorlar.
Bu süreçte dijital ve teknolojik kazanımlar da elde eden öğrencilerimiz, «dijital vatandaşlık» olgusunu deneyimleyerek kazanıyorlar.