Üstün Dökmen Akademinin psikoterapi ve psikolojik danışma hizmetlerinin verimlilik ve etkililiğini artırabilmek amacıyla Eylül 2009 tarihi ile bu hizmetler Psikoloji Dünyası markası adıyla verilmeye başlanmıştır.
Akademinin okul öncesine ait eğitim hizmetleri, Küçük Şeyler Anaokulu markasıyla 2006 senesinde Üstün Dökmen tarafından çocukların eğitimi amacıyla yola çıkarılmış olan bir proje şeklinde hayata geçirilmiştir.
Üstün Dökmen Akademisi, marka geliştirme kurumsal iletişimcilerinden, okul iyileştirme ve program geliştirme uzmanlarından, psikologlar ve okul öncesi eğitimcilerden oluşmakta olan kalabalık bir ekipten meydana gelmektedir. Kurucuları liderliğinde, ülke genelinde okul öncesi eğitim alanındaki standartları belirlemekte, ailelere ve çocuklara söz vermiş olmasının sorumluluğu ve bilinci ile hizmetlerini vermeye devam etmektedir.
Üstün Dökmen Akademisi, ekibinde bulunan bilim insanları ile sistematik değerlendirmeler ve özenli bilimsel araştırmalar yaparak her seviyede eğitimin etkinliklerini artırabilmeye kararlıdır.
Küçük Şeyler Anaokulunun hedef kitlesi olan, 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak, eğitim programları, oyunlaştırmaya çalışarak verdikleri kavramlar doğrultusunda hazırlanmaktadır.
Dinamik dönüş yaklaşımı sayesinde, alanda çalışmakta olan öğretmenlerinden aldıkları her türlü uygulama pratiği ve bilgisini teoriyle harmanlayarak, çocuklarda öğrenebilmeyi kolaylaştırıcı olan bir öğretim tasarımıyla programlarıyla şekil vermektedir.
Düşünme becerileri, bilim, fen ve doğa, drama, sanata dayalı türlü etkinlikler aracılığıyla çocuklardaki merak duygularını canlı tutabilmeyi, sorgulayabilmeyi ve öğrenebilmeyi kalıcı hale getirebilmeyi hedeflemektedir.
Çocukların öğrenmelerinde; iletişim ve sosyal etkileşimin, çocuklar için yaratıcı ve anlamlı deneyimlerle, içeriğini ve öğrenme sürecini etkileyen durumlarda gerçekleştiğine inanmaktadır. Çocuklar için hazırladıkları öğrenebilme ortamlarında hayatın içinde bulunan konular ile merak duygularını körükleyerek ve sormuş oldukları soruları birinci derecedeki deneyimlerle keşfedebilmelerini sağlamaktadır. Çocuklara kazanmış oldukları hayat becerilerini deneyimlerle gerçekleştirebilecekleri fırsatlar ve ortamlar sunmakta, aynı zamanda bu deneyimlerin sürekliliğini desteklemektedir. Gün boyunca yetişkinlerle, yaşıtlarıyla ve doğayla etkileşim içerisinde olmalarını sağlamaktadır.
Küçük Şeyler Anaokulları okul öncesine ait yaş gruplarına özel eğitim programlarını PASS teorisi ve proje yaklaşımı esas alarak hazırlamaktadır. Proje yaklaşımları, çocukların teknoloji kullanımlarını vurgulayan, yaşam, sosyal ve akademik becerilerini birlikte ele alan, çok çeşitli kaynak ve araç kullanımını gerektiren, üst düzey bilişsel işlemleri destekleyen, çocukların aktif kullanımlarını teşvik eden bir eğitim modelidir.
Çocukların, bilgiyi harmanlamalarına ve işlemelerine, bilgiye erişmelerine, sorgulamalarına, düşünmelerine, problem çözmelerine, kendilerine özgü biçimlerde çalışabilmelerine olanak sağlamaktadır.
Çocuklar hem ekip olarak hem de bireysel gerçekleştirilebilen çalışmalar sayesinde işbirliği içerisinde yaşıtları ile çalışabilme olanağı bulurlar.
Pass teorisi, bilinen diğer adıyla bilişsel temelli öğrenme yaklaşımı beynin işleyişindeki eşzamanlık, ardıllık, dikkat, planlama şeklindeki dört temel yapıyı ele almaktadır. Bu yaklaşım sayesinde;
Çocukların eşzamanlık, ardıllık, dikkat, planlama bilişsel düzeyleri uygun faaliyetlerle desteklenmektedir. Çocukların kendileri adına yaratıcı, üretici ve anlamlı deneyimler ile öğrenmeleri sağlanmaktadır.
Küçük Şeyler Anaokulunda uygulanmakta olan etkinlikler çocukların bütün gelişim alanları etkin şekilde desteklenebilmeleri amacına dayanmaktadır.
Etkinlikleri; bireysel farklılıklarının, çocuğun grup içerisindeki dinamikten kopmadan desteklenebilmesi amacına dayanmaktadır.
Küçük Şeyler Anaokulu yeni eğitim ve öğretim yılına uygulayacak oldukları eğitim programlarını güncellemiş ve yenilemiş olarak girmektedir.
Ay boyunca sürmekte olan etkinlik örnekleri ile çocukların öğrenmesinin kalıcı ve etkili olmasına oldukça özen göstermektedir.
İlginizi Çekebilir: Can Kardeş Anaokulu
Küçük Şeyler Anaokulu, çocukların yeni bir dille tanışmasını sağlarken her bir öğrencisinin birer dünya insanı olabilecek şekilde yetiştirmektedir. Her ay değişik bir hikâye ile yola çıkarak, yeni dili bu hikâyeler aracılığı ile öğretebilmeyi amaçlamaktadır. Okulun yabancı dil programları;
Öykü esaslı öğrenme modelinden yola çıkarak, dünya genelinde kabul görmüş olan, hem içerik hem de görsel yönden en yüksek standartlara sahip, ödül almış ve klasikleşmiş hikâye kitapları tercih edilerek uygulanmaktadır.
Türkçe programlarında yer almakta olan proje başlıkları da hikâye esaslı program modeline uyarlanarak, çocukların genel akış içerisinden kopmadan yeni dil öğrenebilmeleri sağlanmış olmaktadır.