Kaplumbağa Anaokulu, 2002 senesinde şu anda hala eğitim hizmeti vermeye devam ettiği binasında hizmet vermeye başlamış bir eğitim kurumudur. Sadece 3 sınıf ile eğitim hayatına başlamış olan okul, bugün 8 sınıfla faaliyetlerine devam etmektedir. Sınıfların mevcudu on altı kişilik olup her sınıfta bir öğretmen ile bir de yabancı öğretmen görev almaktadır.
Öğrenciler gün içerisinde kendi sınıflarının dışında okulda yer alan dört çok amaçlı salonda eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmaktadır. Okulun kurucusu, 2012 senesinden beri Türk Milli Eğitimine, okulun eğitim faaliyetlerine ve Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu’na önemli katkılar sağlamaktadır.
İlginizi Çekebilir: Can Kardeş Anaokulu
Sınırlı sayılarda tuttukları kapasiteleriyle ve verdikleri sağlam eğitim ile çocukların özgüvenlerini kusursuz seviyelere yükseltebilmek azmiyle çıktıkları yolda aynı ismini aldıkları kaplumbağalar gibi emin adımlarla yürümektedir.
Eğitim ve öğretimin aile ortamından sonraki ilk ayağı olan anaokullarında, kendilerini ait hissedebilecekleri ve sevgi dolu bir ortamda, öğrencilerini; özgüven duyguları gelişmiş, çağdaş, Atatürkçü çizgide birer dünya vatandaşı olabilecek şekilde yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Ayrıca öğrencilerini koruyup kollamalarının yanında onlara kazandırabilecekleri edinimlere oldukça önem vermektedir. Eğitimlerinin ilk başında özgüven yer almaktadır. Öğrencilerini bekleyen zorlu hayat koşullarının karşısında, özgüvenleri ile ayakta durabilmelerini sağlayabilmek, yeteneklerini ortaya çıkarabilmelerini sağlayarak zekâlarını kendileri ve toplum için yaralı bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak, düşünerek hareket edebilmelerini, ne istediklerini ve neyi istemediklerini cesaretli bir şekilde dile getirmelerini sağlamak eğitim sistemlerinin esaslarını oluşturmaktadır.
Eğitimlerini üstlendikleri 2 ve 6 yaş grubu çocukların sonsuz öğrenebilme yetenekleri ve algıları kurumun en büyük desteğidir.
Kaplumbağa Anaokulu’nun eğitimyaklaşımlarına göre, değerlendirme mekanizmalarında baskı ve korku yaratmak yerine, çocukların kendilerindeki sevinç ve coşkuyu ön plana çıkarabilmek amaçlanmaktadır. Yapmış oldukları işlerde coşkuyu ve sevinci yaşamakta olan çocuklar, hataları ve yanılgılarını korku duymadan en doğru şekilde fark edebilirler. bu inanç ile geri bildirim, ilgi uyandırma, özgüvenin başrolde bulunduğu oyun esaslı etkinliklerle akademik çalışmalar gerçekleştirmelerine izin verilmektedir.
Özel Kaplumbağa Anaokulu, bölgesinde binası okul öncesine yönelik eğitim kurumu olacak şekilde planlanmış ve tek şube şeklinde hizmet vermekte olan, kendi alanlarında uzmanlaşmış olan tek kurum olarak bilinmektedir.
Sınıfları aydınlık ve oldukça geniş salonlardan oluşturulmuştur. Her bir sınıfta on altı öğrenci, bir yardımcı öğretmen ve bir de öğretmen görev almaktadır. İmkânlarını öğrencilerinin sayılarını artırabilmek için değil, oluşturmuş oldukları özgün ve niteliklieğitim ve öğretimortamlarını geliştirebilmek için kullanmaktadır.
Çocukların ailelerinden ayrılmış oldukları bu dönemde kendilerini güven ve sevgi temelli bir ortam içerisinde ve kendilerini ait hissedebildikleri kurumda bulunmaları oldukça önemlidir. Kaplumbağa Anaokulu, öğrencilerini kişisel olarak tanıyarak aile ortamında gibi hissedebilmelerini sağlayabilmeyi amaçlamaktadır. Öğrenci mutluluğunun özgüven ve başarıyı getireceğine inanarak eğitim vermeye özen göstermektedir.
Kaplumbağa Anaokulu öğrencileri, yabancı dil eğitimi ile küçük yaşlardan başlayarak yabancı dil ile tanışma olanağına sahiptir. Okulda gerçek hayat ile ilişkilendirilmiş olan İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
Öğrenciler insan ve çevre sorunlarına duyarlı olan bireyler olabilecek şekilde yetiştirilir. Öğrenciler geliştiren, üreten, sorgulayan, farkındalık düzeyleri oldukça yüksek, çevresine ve kendilerine saygılı bireyler olarak farklı alanlarda birçok özel projeler üretmektedir. Farkındalığı ve çevrebilimle ilgilieğitimi artırmak için minik tema guruplarına üye olup faaliyetlerini sürdürmeye özen göstermektedir.
Kaplumbağa Anaokulunda, açık bahçe alanı bulunmaktadır. Minik tema projelerinde yer alan etkinlikleri rahatlıkla uygulayabilecekleri sitelerine ait olan ortak sosyal alanlarında araştırma ve spor faaliyetlerini sürdürebilmektedir. ayrıca bahçelerinde bulunan tarlalarında organik sebze dikerek yetiştirebilmenin keyfini öğrencileri ile birlikte çıkarmaktadır.
Çocuklar sosyal hayata ve yaşama ait birçok şeyi oyun sayesinde öğrenmektedir. Dil ve anlatım becerileri, sayı sayma, denge, sıralama, sınıflama, başkalarının haklarına saygılı olma, sıra bekleme, yardımlaşma ve paylaşma gibi becerileri oyun sırasında ve oyun içerisinde öğrenerek geliştirmektedir. Oyun; sosyal, duygusal ve fiziksel gelişim için mükemmel ortam sağlar.