İstanbul Bilim Koleji Anaokulu

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu

 

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu, Türkiye’nin kalabalık şehri olan İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Halkalı bölgesinde yer alan yerleşkesinde okulöncesi seviyesinde eğitim hizmetlerinin yanı sıra, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi seviyelerinde de eğitim vermektedir.

 

Okul, Halkalı bölgesinde yer alan en güzide özel okullardan biridir. Çok yönlü sosyal bir okul olma özelliği taşıyan İstanbul Bilim Kolejinde çocuklar uygun ortamlarda yeterli seviyelerde eğitim görmektedirler. Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra güven içinde ve güzel vakit geçirebilmeleri de kurumun öncelikleri arasındadır. 

 

İlginizi Çekebilir: Kumsal Anaokulu

 

1997 senesinde temelleri atılmış olan İstanbul Bilim Koleji, eğitim vermiş olduğu binasının yapısı ve fiziksel olanakları ile diğer pek çok özel okuldan ayrılmaktadır. 

 

Mimari yapısında Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait her biri kendine has özellikler taşımaktadır. Ayrıca okul binası, sınıfların tavanlarının yükseklikleri 4,5 / 5 metre olacak şekilde tasarlanarak inşa edilmiştir.

 

Okulda; büyük bir yemekhane, kütüphane, halı saha, jimnastik salonları ve tenis kortu, spor salonları, drama odaları, etkinliklerin düzenlendiği cep sinemaları, okulda bulunan her kademe için 3 farklı bahçe, atölyeler, bilim laboratuarları ve ferah sınıflar bulunmaktadır.

 

Okulda her yaş grubu seviyelerine göre ayrıştırılmış yüzme havuzları, gösteri ve konferans merkezi, ölçme değerlendirme merkezi, dinlenme alanları, kafeterya, yemekhane, sağlığa uygun ve geniş yemek salonları, animasyon ve 3D gösterim salonları, sanat atölyeleri, kulüp proje odaları ve cep sinema alanları eğitime eklenmiş önemli diğer unsurlardır. İstanbul Bilim Koleji binasında; her sınıfa aktivitelere yönelik materyal, doküman ve uygun programlar koyulmakta, her derse özel laboratuar niteliğinde tematik sınıflar bulunmakta; her öğrenciye özel masa sandalye ve dolap yer almakta, her sınıfta sinema gösterim ve akıllı tahta yer almaktadır.

 

İstanbul Bilim Koleji Misyonu;

 

İstanbul Bilim Koleji, öğrencilerin sahip oldukları potansiyeli en iyi şekilde işleyebilerek, medeniyetimizin değerlerinden beslenebilen, özgüvenleri yüksek, donanımlı ve nitelikli lider şahsiyetler yetiştirebilmek için vardır.

 

İstanbul Bilim Koleji Vizyonu;

 

İnsanlığa ve ülkesine değer katan bireyler yetiştirebilen, akademik anlamdaki başarı hedeflerine ulaşabilmiş, eleştirel düşünebilmeyi eğitim felsefesi haline getirebilmiş ve eğitim kadrosu ile adından söz ettirebilen bir kurum olabilmektir.

 

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu Eğitim Modeli;

 

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu bölümüne ayrı bir özen göstermektedir. Eğitsel donanım altyapısı ve fiziki çevresi anaokulu öğrencilerine uygun biçimde tasarlanmış olan anaokulunda, karakter ve beceri temelli, 100 temel fen ve teknoloji deneyin yapıldığı, araştırmaya ve tematik öğrenmeye dayalı, etkinlik odaklı ve öğrenci merkezli bir eğitim programı yürütülmeye özen gösterilmektedir.

 

Hayal ve araştırma odaları, yaşam, eğitim ve oyun alanları yaş gruplarına özel bir hale getirilmiştir. İstanbul Bilim Koleji Anaokulu, sergi alanı, yemek salonu, masal odalarının da bulunduğu kütüphanesi, açık ve kapalı oyun alanları, ritmik jimnastik spor salonları, müzik salonları, bilim icat ve sanat atölyesi ile ayrı bir okul olarak hizmet vermektedir.

 

Tecrübeli eğitmen kadrosu ve kaliteli eğitim ile çocuklar İstanbul Bilim koleji Anaokulunda özgüvenleri yüksek, bilime odaklanmış bireyler olarak yetiştirilmektedir.

 

İstanbul Bilim Koleji Anaokulu akademik çalışmalarını Multibem Boğaziçi Eğitim Modelini kullanarak gerçekleştirmektedir.

 

MULTİBEM; Waldorf , Montessori, Reggio Emilia, gibi alternatif eğitim yaklaşımları dikkate alınarak değerler her yerde prensibi ile okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı getirilmesi amacıyla uygulanmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Kıvılcım Anaokulu

 

Keşfederek öğrenebilmenin ön planda olduğu bu program ile çocukların derin düşünme yeteneklerini ve gözlem kabiliyetlerini geliştirebilmek amaçlanmaktadır.

 

Uygulamalarda zihin haritası yöntemi ile çocuklara kavramsal bir bakış açısı kazandırılırken, beş duyusunu aktif olarak kullanabilmeleri sağlanmaktadır.

 

Her çocuk kendine özgü bir bireydir, her çocuğun öğrenme hızı ve yetenekleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle çocukların program içeriğindeki evrensel bakış açıları; alıcı ve ifade edici, yorum yapan ve eleştirel düşünebilen, soru soran, dinleyen ve dil becerilerini de geliştirmekte olan bir bakış açısıdır.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM