İrfan Okulları Bursluluk Sınavı

İrfan Okulları Bursluluk Sınavı

İrfan Okulları Bursluluk Sınavı

 

Eğitim-öğretim hizmetleri alanında çalışma alanı oluşturmak isteyen ve bu kurumları geliştirmek amacına sahip olan İlim Yayma Vakfı, “Anaokulundan Üniversiteye” Milli, İlmi, İrfani bir eğitim anlayışıyla irfan okullarının kuruluşunu yapmıştır. 1998 yılında İstanbul Ümraniye’de ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim veren İrfan Okulları açarak vakıf ilk hedefini yerine getirmiştir. Sonraki yıllarda İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları pek çok okul daha açmıştır; Madenler, Güngören ve Samsun kampüslerinde anaokulundan başlayarak lise seviyesine kadar her sınıf seviyesinde eğitim ve öğretim hizmeti verilmektedir.

İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak 2020 yılında Yenidoğu Okulları ve Palet Okulları’na sahip Yeni Türkiye Eğitim Vakfı ile işbirliğine başladı. Bu şekilde eğitim yolculuğuna tek çatı altında devam edecek okul, kendi özerk yapılarını bozmadan, sahip oldukları ile diğer vakıf ile güç birleşimi yapmıştır.

İrfan okullarının misyonu; milli ve manevi değerlerini bilen ve koruyan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık için kullanan, üretken ve kendini bilen bireyler yetiştirmektir. Okulun vizyonu ise; Yaradılış amacının özüne vakıf, şahsiyeti ve ahlâkı ile toplum içerisinde örnek insan olarak gösterilecek kişiler yetiştiren; erdemli, yenilikçi bir eğitim kurumu olmaktır.

 

İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları’nın Eğitim-Öğretim Felsefesi

 

> Eğitim öğretim faaliyetlerinin desteğiyle hedeflerini yerine getiren bireyler olmak.

> Öğrencilerin hayata ve eğitime dair merak seviyelerinin artmasını sağlamak.

> Okulu bitirdiklerinde insanlığın yararına, milli ve yerli teknolojilerin gelişmesine imkân sağlayacak akademik ve aklî donanımı kazandırarak çocukları ülkelerine ve dünyaya yararlı bir birey olarak yetiştirmek İlim Yayma Vakfı İrfan Okullarının eğitim felsefesidir.

> okul öğrencilerine farklı toplumlarla ilişki kurabilecek seviyede yabancı dil öğrenmelerini sağlamayı amaç edinmektedir.

> öğrencilerin bireysel farklılıklarını keşfetmek ve onların bu farklı yönlerini daha fazla geliştirmeyi amaçlar.

> Hayatı anlamak için okulu ‘’zevkle’’ öğrenilen yer olarak benimsemelerini sağlamak İlim Yayma Vakfı İrfan Okullarının en büyük hedeflerindendir.

> Öğrencilere modern öğretim ve teknik imkânları sağlayarak çok yönlü bir eğitim – öğretim

ortamı sağlamayı amaçlar.

> Teknoloji sınıfları, laboratuar, atölye ve kütüphane ortamları ile çocuklara yaşayarak öğrenmeleri için fırsatlar sunmak.

> İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları öğrencilerin sadece akademik düzeyde gelişmesini değil, mizaçlarını ve zihinsel gelişimlerini de çok önemser ve bunun için öğretim süreçlerine etkin rehberlik uygulamaları ile katkı sağlamaktır.

 

İrfan Okulları Bursluluk Sınavı Katılım şartları

 

Bursluluk Sınavına katılabilmek için okulun sitesinde yer alan formu ön kayıt amaçlı doldurmanız gerekir. Bursluluk sınavına katılabilmek için sınav günü gelmeden önce okulun kampüslerinden size en yakın olana başvurarak Sınav Kayıt Ofislerine gidip Sınav Giriş Belgenizi almanız ve sınav zamanı bu belge ile sınava gelmeniz gerekmektedir.  Sınava girmeden de okula kayıt yapma şansınız var.

 

İrfan Okulları Bursluluk Sınavı Konuları, Soru Sayısı ve Süresi

 

İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları Bursluluk Sınavı 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar için yapılmaktadır. Bu sınavda Türkçe, Matematik, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce konularında her sınıf için toplam 95 soru sorulmaktadır. Bu sınavın süresi 130 dakikadır. 4. sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, İngilizce, Din Kültürü konularında totalde 65 soru sorulmakta ve bu seviye için sınav süresi 100 dakikadır.

 

Bursluluk Sınavı Şartnamesi

 

•  Sınav, İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları’nda okuyan ya da okumayan her öğrenci için geçerlidir.

•  Bursluluk sınavından kazanılan burs, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için geçerlidir.

•  Burs her kampüste geçerli.

•  Aynı puanı alan öğrencilerden yaşı küçük olana bursluluk önceliği verilir.

 

Bu makaleyi okudunuz mu ?

 

 

MEV Koleji

 

 

Bursluluk Sınavı Kuralları

 

•  Sınav yeri, öğrencinin başvuru esnasında seçmiş olduğu kampüstür.

•  Bursluluk sınavında cep telefonu, hesap makinesi, pergel, cetvel gibi araç-gereç kullanımı kesinlikle yasaktır.

•  Sınava girecek öğrenciler, başvuru için verilen Sınava Giriş Belgesi, velilere gönderilen mesaj ve kimlik belgesi ile sınava girmelidirler

•  Kimliği olmayan öğrenciler sınava kesinlikle giremez.

 

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM