İlkim Anaokulu

İlkim Anaokulu

İlkim Anaokulu

 

İlkim Anaokulu, Naci Özonay ve Filiz Özonay’ın eğitim alanındaki birikimlerini, tecrübelerini ve deneyimlerini dünyanın ve ülkemizin geleceği olan çocuklarla ve değerli anne babalarla paylaşmak amacıyla kurmuş oldukları okulöncesi eğitim kurumudur.

 

İlkim Anaokulu Misyonu;

 

Yapılmış olan bilimsel araştırmalara göre öğrenme doğumdan itibaren başlamakta ve beynin en hızlı değişim ve dönüşümünün de ilk yıllarda gerçekleştiği kanıtlamıştır. 

 

En değerli varlıklar olan,  çocukların gelecekteki yaşamlarını belirleyebilecek olan eğitim alanındaki ilk adımı atma yolundaki yolculuklarını doğru bir başlangıç ile atabilmelerini sağlamak, en önce anne babalar sonrasında da iyi tercih yapılmış olan eğitim kurumuna düşmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Kıvılcım Anaokulu

 

Anne ve babaların okulöncesi eğitim kurumunun önderliğinde hareket ederek dünyanın ve ülkemizin geleceği olan çocuklara önce insan olarak, daha sonra da spor, sanat ve akademik alanlarında ilk adımlarındaki eğitimlerinin doğru verilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. bu nedenle İlkim Anaokulu olarak çocukların geleceğin yarınları olduğunun bilinci ile okulöncesi eğitim programları uygulamaktadır.

 

İlkim Anaokulu Vizyonu;

 

Misyonlarına ulaşabilmek için hedefler koyabilmede değerli annelere, babalara ve çocuklara yardımcı olabilmek ve onlara en iyi şekilde rehberlik edebilmektir.

 

İlkim Anaokulu Eğitim Anlayışı

 

İlk doğdukları andan itibaren çok güçlü bir öğrenme becerisi ile dünyaya gelmekte olan çocuklara, bu öğrenme becerilerine paralel bir eğitim yöntemi sunabilmek, eğitim felsefelerinin temelini oluşturmaktadır.

 

Temel hedefleri, çocukları; özdenetim sahibi, kendi haklarına ve başkalarının haklarına saygılı, karşılaştığı problemlere alternatif çözümler üretebilen, girişimci, araştırmacı, yaratıcı ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen bireyler olarak yetiştirebilmektir. 

 

Eğitim metotları, Milli Eğitim Bakanlığının okulöncesi eğitim müfredatı doğrultusunda; dünya standartlarındaki okulöncesi eğitimleri yaklaşımlarına dayalı güncel kaynaklar ve araştırmalar ile geliştirilmektedir.

 

Yaratıcı Müfredat 

 

-          Çocukların yaratıcı ve kendilerine güvenen birer düşünür olabilmeyi öğrenmelerinde başarıya ulaşabilmeleri için onlara yardım eden en iyi yollardan biri olduğunu ileri sürmektedir. 

-          Eğitimin öncülerinden Similansky, Gardner, Vygotsky,Maslow, Piaget ve Erikson’un  görüşleri ile geliştirilmiştir. 

-          Yaratıcı Program, yaşayarak ve yaparak öğrenme temellerinin üzerine oturtulmuş, çocukların teknoloji, okuryazarlık ve sanat becerilerini geliştirebilen, öğretmenlere aile katılımı, öğrenme süreci, sınıf yönetimi ve çocuk gelişimi gibi konularda kaynaklar sağlayabilen proje tabanlı araştırmaların değerlendirildiği bir programdır. 

-          Yaratıcı Müfredatta;  bahçe eğitimi, teknoloji, müzik ve hareket, kum ve su, keşfetme, kütüphane, sanat. Oyuncaklar ve oyun, dramatik oyunlar ve bloklar gibi farklı ilgi alanları yer almaktadır. Tüm alanlarda yaş gruplarına uygun ve çeşitli öğrenme materyalleri bulunmaktadır.

 

Proje Tabanlı Öğrenme 

 

-          Proje tabanlı öğrenme, kendi öğrenmelerinin sorumluluklarını üstlenebilmiş, özgün bireyler yetiştirebilmeyi ve bunu gerçekleştirebilecek öğrenme süreçlerini öngörmektedir. 

-          Projeler, çocukların öğrenilmeye değer bir konu hakkında derinlemesine araştırma yürüttükleri,  merak ettikleri , sosyal, akademik ve hayat becerilerini birlikte ele almakta olan bir öğretim modelidir. 

-          Ele alınmakta olan konular, hem yaşamlarında anlamları olduğu hem de çocuklar ilgilendiği için seçilerek her ay keşfe değer bir konu üzerinde çalışılmaya özen gösterilmektedir. 

-          Projeler  beyin fırtınası (başlangıç) , inceleme ve geliştirme  (araştırma)ve dökümantasyon  (sonuçlandırma) aşamalarından oluşmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir: Uyanış Anaokulu

 

STEM

 

-          STEM eğitimleri, Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) sözcüklerinden meydana gelen; dört önemli disiplin şeklinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan bir öğretim modelidir.

-          Doğanın içinde bulunmakta olan bilgilerin günlük yaşamda kullanılmasını sağlayan, bilişsel süreçleri kullanabilmeyi hedef almakta olan bir eğitim modelidir. 

-          Eğitim modeli, çocuklara henüz küçük yaşlarda yaratıcılık ve problem çözme eleştirel düşünme yetileri aktararak, toplumun sorumluluk ve üretkenlik becerilerini artırabilmeyi hedeflemektedir.

Eğitim ortamlarının Loose Parts Play felsefesine göre yapılandırılmasına özen göstermektedirler.

Loose Parts Play yani Serbest Oyun Materyalleri, yer değiştiren, tasarlanan, tasarlandıktan sonra yeniden parçalara ayrılan ve tekrar değişik biçimlerde tasarlanmasında bir engel bulunmayan, yaratıcılığa teşvik eden, çok sayıda sentetik ve doğal malzemenin bir arada kullanılmasıyla oynanan oyun ve materyallerden oluşturulmuş eğitim ortamı felsefesine denilmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM