Hazar Okulları’nda Tam Gün Eğitim modeli kullanılıyor. Bu eğitim felsefesi ile derslerden sonra yapılan etütler ve çizgi altı çalışmaları ile kurum çocukların eksikleri tamamlanmaktadır. Hazar Koleji dersleri desteklemek için ek olarak çocuklara ödevler vermektedir. Çocuklar dersler haricinde soru çözümlerine de katılır bu şekilde hem öğrendikleri konuları pekiştirirler hem de bilemediklerini eğitim görevlilerine sorarlar. Bu test çözümleri kısa aralıklarda yapılır ve öğrencilerin ne durumda olduğuna bakılır.
Bunların yanı sıra düzenli aralıklar ile Akademik Düzey Belirleme Sınavları yapılır bu sınavlar ile öğrencilerin seviye düzeyi belirlenir. Bu şekilde kurum çocukların akademik seviyelerine göre en uygun sınıfa yerleştirir. Sınıflar görsel olarak geliştirilmiştir ve bu şekilde eğitimin daha ilgi çekici ve kalıcı olması amaçlanır. Butik eğitim sistemi de Hazar Kolejinin benimsediği bir diğer eğitim şeklidir. Pek çok araştırmaya göre sınıfların yoğun olması öğrencilerin devamsızlık sayısını artırıyor. Pek çok gözleme göre öğrencilerin butik eğitim sistemini daha çok sevdiği görülür. Kurum her çocuğun anlama ve ilgi alanına göre eğitim verir ve bu şekilde okulu sevmelerini sağlar.
Hazar Koleji Mentörlük Sistemi sayesinde eğitimine odaklanan, daha disiplin sahibi, kendilerine hedef belirlemiş olan öğrenciler yetiştirilir. Hazar Koleji “ Mentörlük Sistemi” öğrencinin kendisiyle ilgili farkındalığının artmasına destek olmaktadır. Hazar Okulları, Mentörlük Sistemi ile öğrencilerde şu davranış değişikliklerini hedefliyor;
-çocukların kendine olan öz saygı ve öz güveninin yükselmesi,
-çocukların sosyal çevresiyle iletişimini artırması,
-Yeni fikirler ve farklı yaklaşımlara açık ve bunlara saygı duyup değerlendirebilen,
-Sınavlara hazırlık sürecine psikolojik olarak daha hazır olması,
ÜSTÜN BAŞARI: iyi standartlar ve iyi eğitimi temel alan Hazar Koleji, iyi bir eğitim sağlayarak Türkiye’ye hizmet etmeyi hedeflemektedir.
SORUMLULUK: Hazar Koleji, çocukların okulda her alanda odaklanarak çalışmalarını, dürüstlük ilkesini benimsemeli ve kabullenerek hareket eden, yaptıkları her şeyin gerektirdiği sorumlulukları üstlenmelerini bekler.
LİDERLİK: Hazar Koleji, öğrencileri toplumda liderlik yapacak, topluma katkı sağlayabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
ÇOK YÖNLÜ KÜLTÜR: Hazar Koleji, eğitim verdiği çocukların ana dillerine ve yabancı dilleri iyi bilen, farklı kültürlere karşı önyargısız, başkalarına karşı hoşgörülü ve saygılı olmalarını amaçlar.
DENGE: Hazar Koleji fen bilimleri ve beşerî bilimler yanında ders haricinde de etkinlikleri de kapsayan dengeli bir müfredat programı hazırlamıştır.
Hazar koleji Okulları Bursluluk Sınavı her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu sene yapılan Hazar koleji bursluluk sınavına 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrenciler girer ve kazanımlarına göre burs alırlar. 4, 5, 6 ,7. sınıf öğrencilerinin girdiği Hazar bursluluk sınavında çocukların önceden işlediği konulardan sorular sorulur. Sorular sadece bu konuları kapsar. Hazar okulları bursluluk sınavında çocuklara matematik dersinden 10, Fen Bilimlerinden 10, Türkçeden 10, Sosyal Bilgilerden 10, İngilizceden 8 soru verilir. Hazar koleji bursluluk sınavında toplamda 48 soru var. Bu sınavdaki soruları çözmek için 110 dakika verilmektedir. Ortaokul ve liseye gidenlerin girdiği sınavda ise daha fazla soru sorulmaktadır. 9, 10 ve 11. Sınıfa giden çocukların gireceği sınavında Matematikten 20, Fen Bilimlerinden 20, Dil Anlatımı ve Edebiyat derslerinden 20, Sosyal Bilgilerden 20 soru ve felsefeden 20 soru var.
Hazar koleji okullarının bursluluk sınava okulun resmi web sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Sınava başvuru yaparken SMS ile bilgilendirilmek istiyorum kutucuğuna basmayı unutmayın. SMS ile Hazar koleji okulları size sınav sonucunuzu iletecektir. Sınava kayıt olduktan sonra sınava giriş belgesi öğrenciye mail atılır ve öğrenci o belgenin çıktısını alarak sınava girebilir.
Bu makaleyi okudunuz mu ?
Hazar Okulları Bursluluk Sınavına gireceğiniz gün sınava giriş belgenizi ve kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor. Sınava 15 dakikadan fazla geç kalan öğrenciler içeri alınmaz.