1996 senesinde eğitim hayatına adım atmış olan Gelişim Koleji, güçlü ve tecrübeli eğitim kadrosu ile Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı Serdar Öner tarafından kurulmuş bir eğitim kurumudur. 1987 senesinde Karşıyaka'da anaokulu olarak eğitime başlamış olan Gelişim Çocuk evinin devamı olarak bilinmektedir.
1996 ve 1998 senesinde Karşıyaka'da yer alan okul binasından, inşaatı biten Ulukent ‘teki arazi üzerine kurulmuş olan eğitim yerleşkesine taşınmıştır.
Gelişim Koleji anaokulu kademesinden başlayarak 12. Sınıfın sonuna kadar devam eden öğrencilerini üniversite eğitimine taşımayı planlayarak eğitim vermektedir.1996 senesinde kademeli şekilde eğitim ve öğretime başlamış olan Gelişim Koleji 2004 ve 2005 eğitim öğretim döneminde ilköğretim mezunlarıyla birlikte lise eğitimine başlamış bulunmaktadır. Gelişim Koleji tam donanıma sahip laboratuarları, modern derslikleri, bilim merkezi, açık kapalı spor alanları, kütüphane, gösteri merkezi, binicilik tesisleri, müzik ve fotoğraf stüdyoları, doğal ve yeşil ortamıyla öğrencilerine olumlu bir okul havası oluşturabilmiştir.
Gelişim Koleji Ulukent Beldesi'nde yirmi beş dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş, bir eğitim yerleşkesidir.
Gelişim Kolejinde okuyan bireyler, psiko-sosyal ve bilimsel gelişimini sağlıklı bir şekilde devam ettirerek, akasya, okaliptüs, dut ağaçlarının gölgesi altında enerjilerini dışa vurabilecek fiziksel çevreye sahiplerdir. Her öğrenci kümeslerdeki tavuk ve horozlar, köpekler, tavus kuşları, göletteki ördek ve kazlar ve tavşanlara arkadaş, ahırlardaki atların bakımından sorumlu bahçıvan ve seyislerin başyardımcılarıdır.
Gelişim Koleji kapsamında en fazla 24 öğrenci için düzenlenmiş olan
İlköğretim kademesinde;
Lise kademesinde;
Yerleşke içerisinde yer alan, müzik, resim atölyeleri, anaokulu ve idari bölüm olarak kullanılan taş binalar tarihi bir özelliğe sahip yapıdadır. Bu taş binalar, Osmanlı İmparatorluğu zamanında demir yolları inşa edilirken Fransızlar tarafından telsiz binası olarak kullanılmak amacıyla yapılmıştır. Yunanlıların işgali üzerine Kurtuluş Savaşı esnasında karargâh olma amacıyla kullanılmış binalardır. Kurtuluş Savaşı sonrası ise Genç Cumhuriyet Dönemi zamanlarında ilkokul olarak faaliyet göstermiştir.
1937 senesinde eski ismi Ulucak olan Ulu kent’e gelen değişim muacırları için kurulmuş olan okul, 1970 senesine kadar ilkokul olarak hizmet vermiştir. Binalar Gelişim Koleji yerleşkesinin yapılanması ile aslına bağlı kalınarak onarılmış ve eskiden okul olarak kullanılan binalar tarihi yapısıyla yeniden öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır.
Gelişim Koleji, öğrencileri hızla değişmekte olan dünyada çalışmaya ve yaşamaya hazırlarken Atatürk İlkeleri ile kendi kültürlerini tanımaları, ülkelerini sevmeleri ve bundan gurur duyabilmelerini sağlamayı amaç edinmektedir.
Gelişim Koleji, bir eğitim kurumu olmasının farkında olarak yetiştireceği bireylerin okul ortamlarında kazandıkları bilgi ve değerleri gerçek yaşamlarına aktarabilmeleri amacıyla hazırladıkları geniş kapsamlı bir program uygulamaktadır. Bu program öğrencilerin;
Bu Haberi Okudunuz Mu?