Final kurumlarının tarihi 1980’lere kadar dayanmaktadır. Kurum Anadolu’nun küçük bir kentinde 6 sınıf, 7 öğretmenle ve 17 öğrenciyle eğitim vermeye başlamıştı. Kurum bugün Türkiye’nin dört bir yanında, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Azerbaycan’da yer alan eğitim kurumları, yayınevleri, üniversitesi, yüz binleri aşan öğrencisi, on bine yakın öğretmeni ve personeli ile hizmet sunuyor.
Final Okulları, Final’in eğitim kurumlarının mirasçısı olarak devam etmektedir. Akademik başarı ilköğretimden itibaren kazanılması gerektiğine inanan Final Okulları, eğitim öğretim yılı boyunca kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetler ile, tüm bu değerleri öğrencilere öğretmeye, devam etti. Final dershanesi ve test merkezleri 2006 da Final Okulları kurmuştur. “Hem yaşam, hem sınav başarısı” ilkesini benimseyen kurum yola çıkarken, öğrenci, öğretmen, aileler ve içinde yaşadığı toplumun kurumları ile bir eğitim seferberliği anlayışı içerisinde çalışmayı hedef edinmiştir. Bu kurumun çalışmalarının en önemli faktörü ise, yaşamda “değerler bilinci farkındalığı” oluşturmaktır.
Final okulları bursluluk sınavı bu yıl 15 ve 16 Şubat tarihlerinde yapıldı. Bu sınava 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve de 12. Sınıfa giden öğrenciler girebilecek. Sınav için dört farklı sınav aralığı oluşturdu bu aralıklar şu şekilde; 09.00, 11.00, 13.00, 15.00’dır. Öğrencilerin sınavdan aldıkları puanlara göre belirli burslar kazanacaklar bu sınavda tam başarıya sahip olan öğrenciye tam burs verilmektedir. Bu sınava talep çok olduğu için erkenden başvuru yapmanız sizin için iyi olacaktır. Aksi halde boşluk bulamazsınız ve kayıt olamazsınız yani final okullarından burs alma ihtimalini kaybedersiniz. Bu sene son başvuru tarihi 14 Şubat olarak açıklandı. Bu sınava girmek isten öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yani final bursluluk sınavı tamamen ücretsizdir.
Özel okullarda uygun fiyata hatta ücretsiz eğitim almak için yapılan ve bir bakıma seviye tespit sınavı görevi gören özel okul bursluluk sınavları, her yıl çoğu kurum tarafından yapılmakta olan bir sınavdır. Bu sınava şartları sağlayan her öğrenci girebilir çocukların özel ya da Devlet okulunda okumasının bir önemi yoktur. Bu sınavda alınan puanlara göre çocuklara belirli oranlarda burs verilerek daha uygun fiyatlara eğitim almaları sağlanır.
Çoğu okulda Özel Okul Bursluluk sınavı ücreti talep edilmektedir, bazı okullarda yokken bazı kurumlar sınava giren öğrencilerden sınav ücreti talep etmektedir. Bursluluk sınavı sonrası Özel okullarda burs olanakları genelde; %25 , %50, %75 ile %100 arasında değişiklik göstermektedir. Çoğu kurum sınavına giren her öğrenciye %25 bursu sınav sonucuna bakmadan vermektedir. Her yıl yapılan bursluluk sınavlarına yüksek talep oluyor hatta çoğu öğrenci adını duyurmuş kurumların bursluluk sınavına girmek için adeta yarış içine giriyor. Final okulları de bu okullar arasında yer almakta.
Özel okul bursluluk sınavı, sadece okula yeni başlayanlar için yapılan bir sınav değildir. Bursluluk sınavı her sınıf seviyesinde olan ve özel okulda eğitim almak isteyen öğrenciler içinde büyük önem taşıyor ve her sınıf seviyesinde olan öğrenciler bu sınavlara girebiliyor. İlkokul üçüncü sınıfta bursluluk sınavına girerek ara geçiş hakkını kazanan öğrenciler bu şekilde az öğrenci ile kaliteli bir eğitim alma hakkı kazanıyorlar. Özel Final Okulları Bursluluk Sınavına katılmak için bazı gerekliliklerin sağlanması önem arz ediyor.
Bu makaleyi okudunuz mu ?
Özel Final okulları bursluluk sınavı, çocukların daha önceki eğitim seviyelerinde almış olduğu ders konularını kapsayarak yapılır. Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal bilgiler derslerinden sorular soruluyor lise seviyesinde ise edebiyat, matematik, Türkçe, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe ve Din kültürü derslerinden sorular yer alır.