Düşünür Koleji, dünya çapında lider bir okul olma amacıyla eğitimin geleneksel olan yapısını değiştirip problem çözme becerileri gelişmiş, tasarım odaklı düşünebilen, yaratıcı, fark yaratan bireyler yetiştirmektedir. Türkiye’nin her bir noktasındaki çocuğa ulaşarak yaşamlarına dokunarak onları, yirmi birinci yüzyıl iletişim, düşünme ve yaşam becerileriyle donatabilmek esas görevleri arasında yer almaktadır.
Akademik kadrolarında yer alan eğitimcilerin mesleki gelişimlerini ve kendilerini sürekli güncellemelerini önemsemektedir. Bu nedenle düşünür öğretmen gelişim akademisi yapılarının önemli bir öğesi olarak bilinmektedir.
İlginizi Çekebilir: Can Kardeş Anaokulu
Düşünür Koleji, ülkemizin ve dünyanın eğitim ile öğrenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tanımlanmış olup, uzman eğitim kadrosunun hazırlanmış olduğu özel programlar sayesinde öğrencilerinin bir üst eğitim kurumlarına hazırlanmalarını sağlamaktadır. Öğrenci merkezli bu program nitelikli ve zengin bir öğrenme ortamı hazırlamaktadır.
Düşünür Koleji öğrencileri;
- Ulusal ve uluslararası sınavlarda başarıları oldukça yüksek,
- Ana dilini etkin ve doğru kullanabilen,
- Ana dilinin dışında, en az bir dünya dilini daha etkin ve doğru şekilde kullanabilen,
- En az bir tane müzik aletini çalabilen,
- En az bir spor dalında kendini geliştirebilen,
- En az bir kodlama dili bilen,
- En az bir sosyal sorumluluk projesini yapabilen,
- Farklı düşünebilmeyi öğrenmiş olup her alanda fark yaratabilen,
- Tasarım odaklı düşünebilen,
- Düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş,
- Değişimlere ve dönüşümlere hızlı şekilde uyum sağlayabilen,
- İş birliği yapabilen, takım üyesi olabilen yirmi birinci yüzyılın bireyleri olarak yetişmektedir.
Her bir öğrencinin farklı özelliklerinin olduğunu kabul etmektedir. Uyguladıkları programlar ile her öğrencisinin başarılı olacağı yönlerini keşfederek; çok yönlü becerilerini, yeteneklerini ve yetkinliklerini geliştirmektedir. Ayrıca öğrencilerine özel geliştirdikleri düşünür eğitim sistemi ile ulusal ve uluslararası seviyelerdeki sınavlara en iyi şekilde hazırlamaktadır.
Akademik programın yirmi birinci yüzyıl hayat becerileriyle taçlandırılmakta olduğu ve tüm disiplinlerin dikey ve yatay olarak planlanıldığı öğrenme programları öğrencilerinin çevresel ve bireysel kimlik oluşumlarına da etki etmektedir.
- Öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarına uygun hazırlanmış ders içerikleri ve programları
- Milli Eğitim Bakanlığı’na göre %50 daha fazla etkinlik ve ders saati
- Haftada yaklaşık 20 saat İngilizce
- Haftada en az 2 kulüp dersi
- Haftada en az 2 ders saati beceri atölyesi
- Eksik tamamlayabilme etütleri
Benzersiz yeteneklerle doğduklarına inandıkları çocukların her birinin muhakkak sportif ve sanatsal açıdan gelişebilmesi ve yeteneklerinin belirlenerek sporu ve sanatı yaşam tarzları haline getirebilmeleri Düşünür Koleji’nin eğitim felsefesini oluşturmaktadır.
Üreten, araştıran, düşünen, dünya vatandaşı kişiler olabilme yolunda en önemli kazanımlardan biri de İngilizce ile değişik dünya dillerinde belirlenen hedeflerde dört dil becerisinde dile hâkim olabilmektir.
Düşünür Koleji, öğrencilerinin erken çocuklukta temelleri atılmış dünya dillerini öğrenebilmeye olumlu tutum geliştirebilmeleri ve olumlu tutumlarını, yaşam boyu öğrenmeye taşıyabilmelerini sağlamaktadır.
Düşünür Koleji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini tüm eğitim ve öğretim sürecinin merkezinde bulundurur. Uyguladıkları önleyici rehberlik yaklaşımı ile süreçlere erken müdahale edilebilmektedir.
Öğrencilerinin;
- Güçlü yönlerine odaklanmaları ve kendini keşfetmeleri
- Benlik algılarının yerleşmesi,
- Öz saygıları yüksek, çevreleriyle anlamlı ilişkiler kurabilen bireyler olabilmeleri için her öğrencisiyle dar grup çalışmaları ve düzenli görüşmeler yapmaktadır.
- Ayrıca öğrencilerinin gelişim süreçleri ile alakalı olarak aile farkındalık programları düzenlemektedir. Bu sayede öğrencilerinin potansiyelleri en üst seviyeye ulaşması amaçlanmaktadır.
Düşünür Kolejinin her bir öğrencisi, eğitim ve öğrenim süreçlerini topluma ve dünyaya karşı olan sorumluluklarını unutmadan yaşamaktadır.
Kolejin her öğrencisi, danışman öğretmen eşliğinde bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alarak deneyimini ve projesini arkadaşları ve ailesi ile paylaşmaktadır.
- Öğrenciler, sorumlu, duyarlı ve bilinçli birer birey olacak şekilde topluma katılmaktadır.
- Toplumsal ihtiyaçlara ve yaş gruplarına göre planlanmış projeler bireysel bir çalışma olabileceği gibi, kolektif olarak da gerçekleştirilebilmektedir.