Bursa Papatya Anaokulu, Bursa’nın seçkin eğitim kurumlarından biri olabilme hedefiyle okulöncesi eğitim hizmetleri vermeye başlamıştır. Papatya Anaokulunda tüm öğrenciler, bilgileri ezbere dayalı bir biçimde değil, yaşayarak, yaparak, sorgulayarak ve araştırarak edinmektedirler. Çocuklar; farklılıklara saygılı, doğayı koruyan, gelenek ve göreneklerine duyarlı, kendilerinin haklarını korularken başkalarının haklarına da saygı gösterebilen, sorumluluk sahibi, kendilerini ifade edebilen, paylaşımcı, toplum içerisinde birey olarak yer aldıklarının farkında olan, benlik saygıları ve öz disiplinleri gelişmiş bireyler olabilmek amacıyla eğitim alırlar.
Okul toplamda 2000 metrekare olup, 1000 metrekare kapalı alan içerisinde, 800 metrekare bahçe alanında salıncaklar, kaydıraklar ve küçük bahçe oyuncaklarıyla donatılmış 20 metrekarelik zengin eğitim gereçleriyle donanımlı sınıfları Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun çelik yapı üzerine kurulmuş prefabrik bir yapıya sahip okul binası olarak inşa edilmiştir.
İlginizi Çekebilir: Minik Kelebekler Çocuk Koleji
Okul içerisinde öğrencilerin spor ve jimnastiklerini yapabilecekleri kapalı spor salonu, öğrencilerin rahatlıkla kullanabilmeleri adına hazırlanmış çocuk tuvaletleri, ahşap ranzalı geniş ferah uyku odası ve aktivitelerini rahat yapabilmeleri için gerekli olan tüm ayrıntılar düşünülmüştür.
Papatya Anaokulu vizyonu; çocukların ihtiyaçlarına, ilgi alanlarına ve gelişim düzeylerine göre hazırlanmış eğitim programları, üretkenliği ve hayal gücünü destekleyen, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran eğitim anlayışları ve aile katılımına olan destekleri ile tercih edilen bir eğitim kurumu olabilmektir.
Sağlıklı ve dengeli beslenme gereklilikleri çerçevesinde tüm grupların saat 09.00 ile 09.30 sabah kahvaltısı, 12.00 ile12.30 öğle yemeği,15.00 ile 15.30 saatlerinde de ikindi kahvaltısı vermektedirler. Beslenme menülerini her ay bültenleriyle velilerine ulaştırmaktadırlar. Uyku alışkanlıkları devam eden küçük yaş grupları için uyku saati 13.00-14.45 saatleri arasıdır.
Çocukların benlik duygularını kazanmaya başladıkları yaş, 3 yaş olarak bilinmektedir. Bu sebeple önem arz etmekte olan bu dönemlerinde kendilerini ifade etmelerinde, doğru benlik duygusu gelişimlerinde ve özgüven duymalarında onlara şartlar sunulması gerektiğine inanılmaktadır. En doğru yönteminde okul, aile ve çocuk işbirliği içerisinde profesyonel bir biçimde sunulması gerektiğine inanmaktadırlar. bu şartların yanı sıra çocukların güven duydukları ve mutlu oldukları bir okul olabilmeyi amaçlamaktadır. Donanımlı okulları, uzman kadroları ve bilimin ışığında eğitim programları ile çocukların ihtiyacı olan eğitimleri karşılamaktadırlar. Gün içerisinde kendileri ve farklı yaş guruplarıyla beraber oyunlar oynayabilmelerini, paylaşımlarda bulunmalarını, karşılaşmış oldukları problemleri beraber çözebilmelerini amaçlamaktadırlar. Çocuklar güvenilir bir kurumda, uzman öğretmenler tarafından eğlenerek öğrenmekte ve öğrendikçe de gelişmektedirler.
4 yaş grubundaki çocuklar artık benlik duygularını iyice kazanabilmiş, dâhil olmayı, oyun kurmayı, beraberliği ve paylaşımı öğrenmeye başlamışlardır. Bu yaş gurubu renkleri, şekilleri ve kavramları daha net bir şekilde öğrenmektedir. Bu dönemdeki çocukların arkadaşlık kavramlarını geliştirmelerinde, yabancı dil ile ilgili kavramları daha da benimseyebilmelerinde, çocukları hikâye saatleriyle okumaya teşvik eden kurum, uzman öğretmen kadrosuyla ve donanımlı tesisleriyle destek vermektedir. Amaçları çocukların eğlenirken öğrenmeleri, öğrenirken de gelişmelerinin sağlanabilmesidir.
İlginizi Çekebilir: Okyanus Okulöncesi Eğitim Kurumları
Çocuklar için anaokulu, onları ilkokula hazırlıktan daha çok ailelerinin dışında attıkları ilk adım olarak düşünülmelidir. Çocuklar anaokulunda kendileri ve çeşitli yaş gruplarıyla farklı insan yapıları, birlik olma kavramlarını ve paylaşmayı öğrenmektedirler. 5 yaş seviyesine ulaşmış çocuklar küçük yaş seviyelerine göre benlik duyguları oturmuş, özgüvenleri daha yüksek ve daha bilinçli bir durumdadır. Öğretmenleri ve çevresindeki kişilerle daha sağlıklı iletişim kuran, oyun kurmada ve oyuna dâhil olmada daha etkin, daha girişken ve çocukların eğitimine de daha olumlu dönüşler sağlamaktadır. Özellikle dil eğitimiyle beraber, drama dersleri, sanat etkinlikleri, zeka oyunları, modern dans ve kitap çalışmaları gibi branşlarda daha bilinçlidirler. 5 yaş çocuklara uzman öğretmen kadrolarıyla katkı sağlayabilmek en büyük amaçlarındandır.