Birikim Okulları, 1996 senesinde bir grup gönüllü girişimci tarafından kurulmuştur. Aynı sene bir dershane ve ilköğretim okulu ile eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Bugün 14 yerleşkesi ile eğitim ve öğretim alanında hizmet vermeye devam etmektedir. Anaokulu kademesinden üniversiteye kadar olan tüm sınıf seviyelerinde ortaya koydukları özgün eğitim felsefeleri, deneyimli öğretmen kadroları ve pedagojik donatı alanları sayesinde çocuklara yaşam alanları sunmaktadır. Geçmişten bugüne kadar ülkemizin eğitim alanlarındaki en önemli kurumlarından biri olabilmeyi başarmış olan Birikim Okulları; ortaya koymuş oldukları eğitim uygulamaları ve yaklaşımlarının yanı sıra eğitim teknolojileriyle de yeni nesil okulculuğun öncüsü olmaya hak kazanmıştır.
Birikim Okulları, değerlere, bilgiye ve varlığa kendi medeniyet penceresinden bakmanın bilinci sayesinde temel değerleri insan olan ve hikmeti kuşanmış nesiller yetiştirebilmeyi amaç edinen, medeniyet mimarlarıdır.
İlginizi Çekebilir: Yeşil Zümrüt Anaokulu
Birikim Okullarında anaokulu kademesi öğrencilerin hayata dokunma dönemi olarak adlandırılmaktadır. Çünkü bu dönemlerdeki eğitim ortamlarının, çocukların, hayatın bütün yönlerine temas etmesini sağlayabilecek bir biçimde düzenlenmesi gerektiği düşünülmektedir. Bu nedenle anaokulu kademeleri Birikim Hayat Anaokulları olarak eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.
Birikim Hayat Anaokulunda çocukların yaş dönemleri özelliklerine uygun olarak günlük yaşam becerileri, duyuş becerileri, spor, sanat, sosyal alanlar ve fen alanları gibi alanlara hitap edebilecek eğitim ortamları oluşturulmasına özen göstermektedirler. Bu dönemde çocukların sonraki hayatlarını şekillendirecek, tercihlerini etkileyebilecek olan bilinç dışı oluşmaktadır. Çocuklar, bu dönemde dokundukları alanları bilinç dışında kodlamaktadırlar ve bundan sonraki süreçlerde onlarla ilgilerini ve bağlarını oluşturmaktadırlar. Kısacası hangi alanlarda sevgi ile çalışabileceklerinin ipuçları aslında bu dönemde oluşmaktadır. Aynı zamanda bu yaş seviyelerindeki çocukların, tam anlamıyla oyun çocukları oldukları düşünülerek bu ortamları oyun temelli olarak düzenlemeye özen göstermektedirler.
- Drama Eğitimi Programı,
- Çoklu Yabancı Dil Öğretim Programı,
- Proje Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı,
- Harezmî Öğretim Yöntemi,
- Sosyal Sorumluluk Programı,
- Kişilik Gelişimi Programı,
- Din ve Hayat Programı,
- Estetik Eğitimi Programı,
- Adabımuaşeret Eğitimi Programı,
- Günlük Yaşam Becerileri Eğitimi Programı,
Birikim Hayat Anaokulunda dersler oyunlarla iç içe olup çocuklar sıkılmadan ve ilgileri dağılmadan öğrenmeleri üzerine tasarlanarak hazırlanmıştır. Bahçede oynadıkları oyunlar eğitimlerinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Melodi Anaokulu’nda okul öncesi eğitimde gerekli gözlemler yapılarak öğretmenler eşliğinde çocukların bahçede gözlemleyerek, yaparak ve öğrendiklerini yaşama geçirmeleri sağlanarak eğitim verilmeye özen gösterilmektedir. Çocuklar eğlenirken, hem araştırma yapmış hem çevre bilinçleri gelişmiş aynı zamanda da kalıcı beceriler edinmeyi öğrenmiş olurlar.
Çevresiyle sağlıklı şekilde iletişim kurabilen, yaratıcı güçlerini ve yeteneklerini kullanabilen, isteklerini ve düşüncelerini en iyi şekilde ifade edebilen, özgür davranabilen ve düşünen bireyler olarak yetişmelerine destek olabilmeyi amaçlamakta olan okulöncesi eğitim kurumudur.
Kurumda çocuklara bir şeyi doğrudan öğretmek yerine araştırmalar yaparak ve çevrelerini keşfedip tanıyarak ve oyunlar oynayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Eğitim sistemlerinde ezberci eğitim yerine uygulamalı olarak eğitim verilmesi yer almaktadır.
İlginizi Çekebilir: Lale Buketi Anaokulu
- Anadilini ve birden çok yabancı dili öğrenebilme altyapısına hazır,
- İletişim becerileri güçlü,
- Soyut düşünebilen, analiz becerisine sahip,
- Evrensel ve ulusal değerleri benimsemiş,
- Teknolojiyi en doğru şekilde kullanabilen,
- Sosyal Bilimler, fen ve matematikte bir üst seviyedeki eğitim kurumuna hazır,
- Sanatsal ve sportif faaliyetlerde ne ait yeteneklerini keşfedebilmiş,
- Liderliği, araştırmayı ve girişimciliği öğrenebilmiş,
- Manevi gelişimlerini tamamlayabilmiş,
- Kendi kabiliyet ve yeteneklerine göre zamanında doğru yönlendirilmiş bireyler yetiştirebilmektir.
Bütün çocuklar alanında uzman psikologları tarafından sınıf ortamlarında gözlemlenmektedir. Paylaşımcılık, sorumluluk alma, dikkat süresi, iletişim düzeyleri, sosyal becerileri, kurallara uyma düzeyi, davranış kalıpları, aldığı roller ve oyun ortamında arkadaş ilişkileri gibi pek çok özellikleri hakkında bilgi edinerek; bu bilgiler dâhilinde gerekli görülen durumlarda çocuklar ile kişisel çalışmalar gerçekleştirilmektedir.