Bir Dünya Çocuk Anaokulu
Bir Dünya Çocuk Anaokulu, İzmir’in Bahçelievler ilçesinde Bir dünyadır çocuk sloganı ile bir dünya sevgi dolu, öğrenebilmeye hevesli, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilen, saygılı, sorumluluk sahibi, özgüvenli ve mutlu çocuklar yetiştirebilmek üzere yola çıkmış bir eğitim kurumudur. Temel amacı, okulöncesi ile ilgili eğitimin çocuklar üzerindeki öneminin ve etkisinin farkında olarak, çocuklara bilgi yükleyebilmeyi değil, çocukların kendilerini ve çevrelerini tanıyarak, öğrenmiş olduklarını uygulayabilecekleri, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri ortamları hazırlayabilmektir.
Çocukların bedensel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerinin % 70’i 0 ile 6 yaş arasında tamamlandığı bilinmektedir. Okulöncesi dönemi olarak isimlendirilmekte olan 3 ile 6 yaş arası dönem, çocukların öğrenebilme becerilerinin en yoğun olduğu, zihinsel yeteneklerinin en hızlı biçimlendiği ve geliştiği, temel alışkanlıkların kazanıldığı dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri ise tüm hayatları boyunca devam etmektedir.
Bu doğrultuda Bir Dünya Çocuk Anaokulu olarak, çocukların ana kucağından ayrılarak dış dünyaya atmış oldukları ilk adımlarda daha sevgi dolu, özgüvenli ve potansiyellerini rahat bir biçimde açığa çıkarabilecekleri eğitim ortamlarını hazırlayabilmek en büyük amaçları arasında yer almaktadır.
İlginizi Çekebilir: Özel Pakkan Okulları
Oyunun eğitimin temellerini oluşturduğuna inanmakta olan kurum; çocukların organize ve serbest oyunlarla kendilerini keşfedebilmeyi, kendilerini en doğru şekilde ifade edebilmeyi ve hayal güçlerini geliştirebilmeyi öğrenmelerini sağlamaktadır. Her gün düzenli bir biçimde uyguladıkları etkinliklerle çocukların hem bilişsel hem sosyal gelişimleri desteklenmekte ve okul içerisinde öğrenmiş oldukları günlük yaşamla bütünleştirebilmek amacıyla eğitim müfredatlarını destekleyici ve keyifli zaman geçirebilecekleri geziler düzenlemektedir.
Eğitim ve öğretim programları, uluslararası eğitim yöntemlerinin geliştirilebilmesi ile ortaya çıkan yenilikçi ve özgün bir yapıya sahiptir. Okulöncesi eğitiminde çocukların algılarının çok açık olduğu ve yeni şeyler öğrenebilmeye karşı meraklı oldukları bilinmektedir. Bu dönemlerde yabancı dil eğitimleri, çocukların bu özellikleri göz önünde bulundurulacak olursa diğer dönemlere göre daha kolay olduğu gözlemlenmektedir.
Bu sebeple Bir Dünya Çocuk Anaokulu, Türkçeden ve İngilizceden sonra üçüncü dil olarak Almancayı da çocuklara belli bir müfredat doğrultusunda anadil seviyesinde günlük akıcı konuşma standartlarında öğretmektedir.
English Kids Academy programları sayesinde anaokulunda tam zamanlı olarak İngilizce eğitimi verilmektedir. Çocuklar gün boyunca İngilizce konuşmakta ve yalnızca hayvanları, sayıları ve renkleri değil soru kalıplarını da karşılıklı diyaloglarla ile öğrenmiş olmaktadır.
Bir Dünya Çocuk Anaokulu Eğitim felsefesi;
- Özgüveni gelişmiş,
- Hoşgörülü, kendisiyle barışık,
- Sorumluluk taşıyan,
- Tutarlı, duyarlı, saygılı,
- Bağımsız cesaretli,
- Fikir ve bilgi alışverişinde bulunabilen,
- Aktif düşünen,
- Yaşayarak öğrenen,
- Mutlu bireyler yetiştirebilmektir.
Bir Dünya Çocuk Anaokulu Branş Dersleri;
- İngilizce,
- Almanca,
- Müzik,
- Resim,
- Spor etkinlikleri,
- Drama,
- Bale ve modern danslar,
- Robotik kodlama,
- Satranç,
- Halk oyunları,
İlginizi Çekebilir: Özel Bilgi Koleji
Bir Dünya Çocuk Anaokulu Amaçları Arasında;
- Olumlu ve gerçek benlik kavramının gelişmesini sağlayabilmek,
- Doğayı ve insanları sevmeyi öğretebilmek,
- Öğrenmeye açık, istekli, yaratıcı, üretici, özgüvenli ve mutlu bireyler yetiştirmek,
- Etkin grup üyeliği ve liderlik becerilerini geliştirebilmek,
- Kendine, başkalarına saygı duygusunu geliştirmek ve öz denetim kazandırabilmek,
- Dinlediğini anlatabilecek, kendisini ifade edebilecek düzeyde Türkçeyi doğru ve güzel konuşabilmeyi öğretebilmek,
- Öğrenme, araştırma, inceleme sürecine aktif olarak katılımlarını sağlayabilmek,
- Kendi haklarını savunmayı, başkalarının hak ve özgürlüklerini kabul etmeyi öğretebilmek,
- Soru sormayı öğretebilmek,
- Çocukların paylaşma, yardımlaşma, sorumluluk, işbirliği ve sevgi duygularını geliştirici nitelikte çalışmalar yapabilmek,
- Topluma ait sosyal ve kültürel değerleri kazanmalarına yardımcı olabilmek,
- Çocuğun bildiklerinden başlamak ve deneyerek, yaşayarak öğrenebilmelerine destek olabilmek,
- Öğrenme, araştırma, inceleme sürecine aktif olarak katılımlarını sağlayabilmek,
- Verilen olanakları kullanarak problem çözebilmelerini sağlayabilmek,
- Eğitime ailelerin etkin katılımlarını sağlayabilmek,
- Soru sormayı öğretebilmek,