Beyaz Zambak Anaokulu

Beyaz Zambak Anaokulu

Beyaz Zambak Anaokulu

 

Beyaz Zambak Anaokulu, 36 ile 66 ay aralığında yer alan çocuklara yönelik olarak çocukların güvenli ve rahat bir ortamda aynı zamanda sağlıklı bir eğitim alabilmesi amacıyla düzenlenmiş olan özel bir yapıya sahip okulöncesi eğitim kurumudur.

 

Beyaz Zambak Anaokulu, 2008 ve 2009 eğitim öğretim döneminde okulöncesine yönelik eğitim vermeye başlamış bir kurumdur. Kurumda çocukların en iyi eğitimi alabilmelerinin sağlanmasının yanında temel ihtiyaçları ve güvenlikleri açısından da tüm detayları göz önünde bulundurarak eğitim vermektedir.

 

Kurumda yer alan tüm çocuklar arasında bireysel farklılıkların olabileceği ve her çocuk özeldir ilkesi doğrultusunda onların ihtiyaç ve ilgilerine yönelik olan oldukça zengin bir eğitim programı hazırlanmasına özen gösterilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Şirin Köşk Anaokulu

 

Kurumda görev almakta olan eğitimci kadrosunun alana katkı sağlayabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeler için çeşitli eğitim programları ile alakalı seminerler almaları ve katılım göstermeleri desteklenmektedir.

 

Beyaz Zambak Anaokulu Misyonu ve Vizyonu

 

Öğrencilerin ruhsal, bedensel, sosyal, duygusal ve zihinsel alanların tamamında en mükemmel biçimde yetiştirilebilinmesine özen gösterebilmektir.

 

Mensubiyet ve aidiyeti ile iftihar edilebilen dünyanın en iyi eğitim kurumlarından biri olabilmektir.

 

Eğitim sistemleri;

 

Okulöncesi eğitim alanlarında evrensel kabul edilmekte olan, Milli Eğitim programları, Yapılandırıcı Yaklaşım ve Çoklu Zekâ programlarının sentezidir. Eğitim sistemlerinde öğrencilerin çok yönlü gelişmelerine önem vermektedirler. Eğitimlerinde temel süreçleri etkin öğrenmedir.

 

Etkin Öğrenme Ortamlarında Çocuklar Ne Yapmaktadır?

 

-          Çocuklar kendi kişisel ihtiyaç ve bilgilerine bağlı olarak ortaya çıkan etkinlikler başlatmaktadır.

-          Çocuklar materyalleri kendileri seçerek onlarla ne yapmak istediklerine karar vermektedir.

-          Çocuklar materyallerini bütün duyularıyla etkin bir biçimde araştırmaktadır.

-          Çocuklar ilişkileri nesneler ile doğrudan tecrübe edinerek keşfetmektedir.

-          Çocuklar materyalleri değiştirmekte, birleştirmekte ve dönüştürmektedir.

-          Çocuklar yaşlarına uygun araçları gereçleri ve aletleri kullanmaktadır.

-          Çocuklar yaş seviyelerine uygun büyük kas gruplarını kullanmaktadır.

-          Çocuklar deneyimleri ile ilgili düşünmektedir.

-          Çocuklar yaptıklarıyla alakalı olarak kendi sözcükleriyle konuşmaktadır.

 

Çoklu Zekâ yöntemi ile çocuklar, kendi üretken ve üstün yanlarını keşfederek daha da kuvvetlendirir ve başka zekâ tiplerini de geliştirebilme şansına kavuşabilirler. Bu şekilde çok yönlü olarak yetişen çocukların kendilerine karşı güvenleri artmakta, öğrenmeye ve okula karşı olumlu bir davranış ve tutum geliştirerek daha başarılı olmaktadırlar.

 

Yapılandırmacı yaklaşım; öğrenebilmeyi, Deneyimle Anlam Oluşturma olarak açıklamakta olan bir teori olarak bilinmektedir. İnsanlar bilgiyi doğrudan bir biçimde almanın aksine, bilgiyi kendileri oluşturmaktadır.

 

Beyaz Zambak Anaokulu Etkinlikleri

 

Yabancı Dil Etkinlikleri

 

Çocuklara İngilizce öğretilmesinde kullanılmakta olan yöntemler, yaş gruplarına göre farklılıklar göstermektedir. Yağılan araştırmalara göre çocuklar açısından 0 ile 6 yaş arası dönemler yabancı dil öğrenebilmeleri için en iyi zaman olarak bilinmektedir. Bu dönemdeki çocuklar genellikle daha çok duyduklarını taklit etme ve taklit yoluyla öğrenmektedir. Bu dönemlerdeki çocuklar üzerinde radyo ve televizyon benzeri işitsel kaynaklar oldukça etkin rol oynamaktadır. Çocukların her biri sevdikleri şeyleri taklit etmekten ve yapmaktan hoşlandıkları için sevdikleri şeyler üzerinden dil öğretebilmeleri daha etkili olmaktadır. Mesela çocukların İngilizce çizgi film izlemeleri çok yararlı olabilmektedir. Okulöncesi dönemde çocuklar ile yapılacak olan aktivitelerden bazıları:

 

-          Gösteri,

-          Soru ve cevap,

-          Drama ve rol yapma,

-          Benzetim,

-          İkili çalışmalar ve grup çalışmaları,

-          Pandomim,

-          Storytelling,

 

İlginizi Çekebilir: Can Kardeş Anaokulu

 

Değerler Eğitimi

 

Anaokulunda yer alan her bir öğrenci haftanın en az dört saati manevi değerler eğitimi almaktadır. Her ay Nebi, Siyer, İlmihal ve Kuran-ı Kerim gibi farklı bir değere yer verilmektedir. Dostluk, kardeşlik, haram, helal, kul hakkı, anne ve baba hakkı, hoşgörü, sevgi, saygı, paylaşım, merhamet, dürüstlük ve doğruluk gibi değerler seminerler, sunumlar ve pano çalışması etkinlikleriyle öğrencilere anlatılmaktadır. Bu değerler ile alakalı ders içerisinde ve dersler arasında çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca bu değerler ile ilgili veliler içinde seminerler düzenlenmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM