Atom Karınca Anaokulu, çocukların velileri için ne kadar çok değerli olduğunun en ince detaylarına kadar farkında olan bir eğitim kurumudur. Bu sebeple çocuklara modern yöntemler ile en doğru şekilde eğitim ve öğretim hizmetleri vermenin yanında onların daha henüz birer çocuk olduklarının bilinciyle sosyal öğrenme ve oyunla eğitim vermektedir.
Eğitim sistemleriyle hedefleri yabancı dil becerileri gelişmiş, gözlem yapabilen,araştıran, özgür ama aynı zamanda çevresindeki insanlara saygılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirebilmektir.
İlginizi Çekebilir: Anka Eğitim Kurumları
- Kaliteli eğitim,
- Güncel metotlar,
- Modern biçimde tasarlanmış sınıflar,
- Yararlı ve eğitici programlar,
- Verimli atölye çalışmaları,
- Yabancı dil eğitimi verilmektedir.
Atom Karınca Anaokulu, çocukların eğitim süreçlerinin değerli velileri açısından çok önemli olduğunun farkında olduğu kadar, onların her birinin birer çocuk olduklarını da hiç bir zaman unutmamaktadır. Bu nedenle çocukların en doğru şekilde sosyal öğrenme, akran etkileşimi ve oyun ile gelişimlerine destek olabilmeye çalışmaktadır. Ayrıca çocukların eğitimlerini de son derece önemsemekte ve onların birer çocuk olduğunu da çok iyi bilmektedir. Bu sebeple sosyal etkinlikler ve oyunlarla eğitim vermektedir.
Çocukların gelişimlerine yüzde yüz katkıda bulanabilecek modern materyaller ile eğitim vermektedir. Çocukların çocuk olmalarının yanı sıra birer birey olduğunun farkında olan kurum, her zaman pozitif yaklaşımlarda bulunmaya özen göstermektedir. En modern metotlar kullanarak kaliteli bir eğitim verebilmek temel amaçlarındandır.
Gelişmiş ülkelerde bulunan okulöncesi eğitim kurumlarını inceleyip kendi kültür ve değerlerimizle harmanlamış oldukları eğitim programlarında;
Benimsemiş oldukları çocuk merkezli eğitimlerinde, akran etkileşimi, sosyal öğrenme, yaşayarak ve yaparak öğrenme esastır.
Bunu başarabilmek için okul içerisindeki fiziksel imkanlarını, atölyeleri ve etkinlik planlarını çocukların yetenekleri, alaka ve ilgilerini göz önünde bulundurarak aylık olacak şekilde geliştirerek güncellenmektedirler.
Çocukların sanata olan duyarlılıklarını artırabilmek ve el becerilerini geliştirebilmek amacıyla çeşitli atölyeler düzenlemektedirler. Bu atölyeler;
- Seramik atölyesi,
- Ahşap boyama atölyesi,
- Organik tarım atölyesi,
- Ar-Ge atölyesi ve
- Mutfak atölyesidir.
Eğitimle ilgili yapılan son araştırmalar, çocuklar açısından en verimli yabancı dil öğrenebilme yönteminin maruz kalma metodu olduğunu göstermektedir. Bu çerçevede okul bünyesinde yıl boyunca tam zamanlı olarak bir İngilizce öğretmeni yer almaktadır. Çocuklarla atölye dersleri sırasında, sınıfta etkinlikler sırasında, yemekte ve bahçede zaman geçirip onlarla mevcut durumlar hakkında sohbet ederek çocukların kendilerini baskı ve stres altında hissetmeden çağın gerektirdiği biçimde İngilizceyi doğal yaşamlarının bir parçası haline getirebilmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca dönem boyunca haftanın iki saati oyunlarla Almanca dersi de verilmektedir.
Çocuk ve aile ilişkisini önemsemekte olan kurum olarak okul girişlerinde etkileşim yolu uygulamaları bulunmaktadır. Düzenli olarak güncellemiş oldukları günlük panolarında çocukların o gün okulda yapacakları aktiviteler ve etkinliklerin yanında o günün yemek menüsüyle alakalı görsellere de yer verilmektedirler. Çocukların bulunmuş oldukları yere kendilerini ait hissedebilmeleri ve bunu aileleriyle paylaşarak pekiştirebilmeleri için geliştirdikleri bu etkileşim yolu çocukların okul hakkında paylaşımlarını arttırmayı amaçlamaktadır.
Çocukların anne ve babalarının iş saatleri nedeniyle karşı karşıya kalmış oldukları okula gelme saatlerindeki farklılıkları en fazla kahvaltı zamanlarını etkilemektedir. Okulöncesi dönemler için özellikle önem verdikleri iki şey olan oyun ve beslenmenin birbirlerini etkileyerek engellemelerini önleyebilmek için uyguladıkları yöntemle çocuklara 08.15 ile 10.00 saatleri arasında kendi seçecekleri bir zaman diliminde kahvaltılarını edebilme olanağı tanımaktadırlar.
İlginizi Çekebilir: Gülbahçe Anaokulları
Çocuklara kendilerini birer birey olarak kabul emiş olduklarını gösterebilmek ve bu bireylerin kendi becerileri ve bakımları hakkında sorumluluklarının bilinçlerini geliştirmek için, mutfakları çocukların boylarına uygun biçimde düşünülerek tasarlanmıştır. Yemek saatleri geldiğinde çocukların kendi servislerini açabilmeleri konusunda onlara rehberlik etmektedirler. İstedikleri kadar yemeklerini tabaklarına alabilmelerine izin vermekte ve zaman içerisinde israf hakkında öngörülü, kendilerini daha iyi tanıyan ve bilinçli bireyler olabilmelerini amaçlamaktadırlar. Ayrıca yine tüm çocukları masa toplarken de duruma dâhil etmektedirler.