Altın Koleji

Altın Koleji

Altın Koleji

 

Altın Eğitim Kurumları, 1997 yılında küçük bir çatının altında, eğitim ve öğretime gönül veren bir kadroyla aydınlığa ve umuda yeni bir pencere açmıştır.

 

Altın Eğitim Kurumları; yarınların sorumluluğunun bilinciyle yarınlara hazırlanarak, düşünerek, ülkesini sevmekle işe başlayan ve ona karşı görevlerini yerine getirebilmenin en iyi yolunun eğitim ve öğretimle yan yana olduğunu düşünerek ve yan yana yaşamak olduğunun bilinci ile bu yola çıkmıştır. Atatürk'ün açmış olduğu ve öğrencileri ile beraber uzun yıllardır yürümüş oldukları bu aydınlık yolda, Atatürk'ün Türkiye'sinde,  ülkemizi geleceğin dünyasına taşıyabilecek çocukları modern, özgürlüklerine tutkun bireyler olarak yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca sorumluluklarının bilincinde olan, demokrat, laik, evrensel ve ulusal değerlerle donatılmış, sanatta ve bilimde üretken, özgüveni oldukça yüksek ve başarma konusunda kararlı gençleri yetiştirmeye söz vermiş ve sözünden de asla vazgeçmeyecek olan bir eğitim kurumudur.

 

Vizyonu;

 

-          Dünya insanları yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır.

-          Bilimsel düşünceleri rehber edinebilmiş, kendini sürekli olarak geliştirebilen,  etik değerleri benimsemiş, donanımlı, mutlu, güçlü, özgür Dünya İnsanları yetiştirebilmektir.

 

Misyonu;

 

Altın Eğitim Kurumları; Atatürk ilke ve İnkılâplarına sahip çıkan modern, akılcı, eleştirebilen, kendisi ile her zaman barışık, özgür düşünebilen, sorumluluklarının bilincinde, evrensel ve ulusal değerlerle donanmış olan, sanatta ve bilimde ülkemizi geleceğin yüzyıllarına taşıyabilecek, başarmaya kararlı gençleri yetiştirebilmek için vardır.



İlke ve değerleri:

 

-          Atatürkçülük,

-          Dürüstlük, güvenilirlik, tarafsızlık ve açıklık,

-          Öğrencilerini tanımak, kendilerini tanıtmaları ve geliştirilebilmeleri konusunda onlara önderlik edebilmek,

-          Bilimin doğrultusunda değişime ve gelişime açık olabilmek,

-          Akademik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimi önemseyerek destekleyebilmek,

-          Özgür ve yaratıcı düşünceyi destekleyebilmek,

-          Sorunların bir parçası olmak yerine, çözümlerin bir parçası olabilmek,

-          Toplumsal konularda duyarlı olabilmek

-          Doğayı yaşatma ve koruma bilincine sahip olabilmek Altın Eğitim Kurumlarının başlıca ilkelerindendir.

 

Okulda, Tam Öğrenme Modeli benimsenmektedir. Bu model yeterli zaman verilerek her bir öğrencinin öğrenebileceği gerçeğine dayanmaktadır. Öğretme ve öğrenme stratejisi sunuş, soru, cevap, gösteri, tartışma,  gözlem, gezi, deney,  bireysel çalışma, sınıfça çalışmalar, grup çalışmaları gibi birçok değişik çalışma şekilleri seçilerek hedef davranışların en etkili biçimde öğrenilmesini sağlayabilecek düzene sokulmuş öğretme ve öğrenme etkinliklerini içine almaktadır.



Olası ölçülerde öğrencileri dinamik öğrenebilme gayretine sokabilecek ve bu durumu istenilmekte olan bütün öğrenmeler tam anlamıyla gerçekleşene kadar sürdürecek olan öğretme ve öğrenme stratejilerinden yararlanılmasını öngörmektedir. Tam Öğrenme Modelinin gerçekleşebilmesi amacıyla, derslerin içeriklerine bağlı bütün öğrencilerinin işlenmiş konuların %80 veya % 90’ını öğrenebilmeleri hedeflenmektedir.



Dersleri öğrencilere öğretmenin öğretmesi, aktarmasını değil öğrencilerin kendi çabalarıyla öğrenebilmeleri, öğretmenin ise öğrencilerin öğrenebilme çabalarında onlara sadece rehberlik etmesi ve yönlendirmesi esas alınmaktadır. Ders saatleri dışında da öğrencilerin konulara ilgi duymaları sağlanmaktadır. Öğrencilere verilmekte olan araştırma projeleriyle öğrencilerin konuları araştırmalarına, incelemelerine ortam yaratılmaktadır.

 

Okul, olumlu ve etkili öğrenme ortamlarını oluşturarak, beceri ve bilgiyi hem yaşamı hem de bir üst öğretim seviyeleri düşünülerek kazandırılıp, okul sisteminin belli noktalarından hareketle çocukların yaşama atılımlarını sağlama ilkesinden hareket etmektedir. Bu sebeple olumlu ve etkili bir öğrenmenin oluşabilmesi için;

 

-          Çocuğun merkezde bulunması,

-          Çocukların zihinsel yapıları,

-          Sınıf ortamlarının fiziksel durumları,

-          Zamanın etkili şekilde kullanılabilmesi,

-          Sınıf atmosferleri,

-          Öğretmenler tarafından kullanılmakta olan yöntemler ve teknikler,

-          Öğrenme merkezlerinin oluşturulabilmesi,

-          Uygun değerlendirmeler

 

Gibi öğretim unsurlarının beraber ele alınabilmesi sağlanarak ve bunların arasında ilişkiler kurularak öğretimde kalıcılık ve başarı artırılmaktadır.

 

Öğretme ve öğrenme ortamları, öğretim süreci içerisindeki bireylerin etkileşimde bulundukları çevredir. Bu ortamların iyi düzenlenebilmesi öğrencilerin yeni davranışlar kazanabilmesinde temel ve gerekli koşullardandır. Öğrencilerin, istenilen davranışları kazanabilmesi için okul ilgili araç ve gereçlerle donatılarak ve bu araçların etkin şekilde kullanılabilmesini sağlamak için dersler öğretim program ve planlarıyla hazırlanmıştır.

 

Bu Haberi Okudunuz Mu?

 

Güneş Koleji

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM